به گزارش خبرنگار ایرنا، علی پیام عصر چهارشنبه در دیدار با باغدار پیشرو و نمونه این شهرستان در زمینه تولید پسته و زعفران، به مناسبت هفته جهاد کشاورزی اظهار کرد: حمایت از تولید و اشتغالزایی هدف نظام، خواسته رهبری و ریاستجمهوری است و ما هم وظیفه داریم به عنوان خدمتگزار در راستای تسهیل شرایط برای سرمایهگذاری گام برداریم.
وی افزود: به همین خاطر در میاندوآب روزهای یکشنبه هر هفته به اشتغال، کارآفرینی و سرمایهگذاری در شهرستان اختصاص یافته که در وقت اداری با سرمایهگذاران و متقاضیان راهاندازی واحدهای تولیدی دیدار و در صورت نیاز از واحدهای تولیدی بازدید میکنیم سپس جلسه کارگروه رفع موانع تولید و تسهیل با حضور تولیدکنندگان و مسوولان مرتبط برگزار میشود.
وی با بیان اینکه دوشنبههای هر هفته نیز به ملاقات مردمی اختصاص دارد، اضافه کرد: همچنین روزهای چهارشنبه هر هفته نیز با حضور در مناطق محروم به مسایل و مشکلات مردم رسیدگی میکنیم.
فرماندار ویژه میاندوآب ادامه داد: تمام تلاش دولت و خدمتگزاران نظام رساندن کشور به توسعه پایدار است و در شهرستان میاندوآب هم خدمت جهادی و شبانه روز راه افتاده و در این راه از جوانان و مردم میاندوآب میخواهم با ما همراه باشند.
پیام با بیان اینکه میاندوآب باید به جایگاه والای خود برسد، گفت: سفر اخیر ریاست جمهوری و وزرا و همچنین مسوولان استانی در میاندوآب نقطه عطفی برای توسعه است و قول میدهم که در مدت زمان کوتاهی این شهرستان به جایگاه والای خود خواهد رسید.
پیام همچنین یادآور شد: از اینکه چهار کشاورز نمونه منتخب کشوری از آذربایجانغربی ۲ نفر آنان از شهرستان میاندوآب است و برای شهرستان افتخار آفرینی کردند، جای قدردانی و تبریک دارد و امیدوارم کشاورزان میاندوآبی مثل همیشه در تولید و تامین امنیت غذایی نقش خود را به خوبی ایفا کنند.
پیش بینی میشود امسال حدود ۲ تن پسته از باغات پسته میاندوآب برداشت شود
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب نیز گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی منطقه، کاهش نزولات جوی در سالهای اخیر، محدودیت در منابع آبی و نتایج مطلوب ارزیابی کشت و احداث باغهای پسته به صورت پایلوت در این شهرستان، تغییر الگوی کشت و توسعه کشت محصولات کم آب بر با درآمدزایی بالا نظیر پسته یکی از برنامه های اولویت دار جهاد کشاورزی است.
علی دیانتی افزود: پسته یک محصول اقتصادی است که تحمل زیادی به شوری دارد و سازگار با شرایط کم آبی و مقاوم به خشکی است و در خاکهایی با حاصلخیزی کم نیز قابلیت کشت و تولید دارد.
وی اضافه کرد: توسعه و ترویج تولید خشکبار به ویژه بادام و پسته، میتواند در کاهش مصرف آب، پایداری تولید، ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی بخش کشاورزی شهرستان مفید واقع شود.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب ادامه داد: در سالهای اخیر ۶ هکتار باغ پسته در این شهرستان احداث شده است که امسال ۲.۲ هکتار به مرحله باردهی اقتصادی رسیده و پیش بینی می شود حدود ۲ تن پسته تر از باغات پسته این شهرستان برداشت شود.
دیانتی تاکید کرد: توسعه احداث باغهای پسته در شهرستان میاندوآب برای ۱۲ نفر به طور مستقیم و ۲۴ نفر به صورت غیر مستقیم زمینه اشتغال فراهم کرده است.
وی یادآور شد: رقم اکبری و احمد آقایی به دلیل سازگاری و دیر گل بودن، مناسب جهت کشت در منطقه ما است.
به گزارش ایرنا، در این بازدید مسوولان در این دیدار در یک جمع صمیمی، پای درد و دل کشاورز نشستند و در راستای رفع مشکل تأمین انرژی مورد نیاز برای باغ این کشاورز بنام رحیم موذن، فرماندار میاندوآب خواستار پیگیری موضوع توسط ارگانهای ذیربط از طریق کمیته برنامهریزی شهرستان شد و جهت تامین اعتبار مورد نیاز در این خصوص برای اداره متولی (اداره برق) و رفع مشکل کشاورز قول مساعد داد.
به گزارش ایرنا، ۲۷ خرداد ۱۳۵۸ سالروز تأسیس جهاد سازندگی به فرمان امام راحل است و به همین مناسبت همه ساله از ۲۱ تا ۲۷ خرداد «هفته جهاد کشاورزی» نامگذاری شده که شعار امسال این هفته «کشاورزی دانش بنیان، تولید ملی، امنیت غذایی» تعیین شده است.
میاندوآب سالانه با تولید نزدیک به یک میلیون تن انواع محصولات کشاورزی رتبه نخست را در آذربایجانغربی دارد.
دشت حاصلخیز میاندوآب دارای ۹۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت شامل ۶۰ هزار هکتار اراضی آبی و ۳۰ هزار هکتار اراضی دیم با تنوع کشت ۵۰ نوع محصول زراعی و باغی است.