مشهد- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: ۹۰ درصد اراضی کشاورزی نیشابور فاقد سند رسمی است و به صورت قولنامه، بُنچاق، استشهادیه محلی و غیر رسمی می‌باشد.

به گزارش ایرنا محمدعلی فرهمند راد روز چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت هفته جهاد کشاورزی اظهار کرد: در این خصوص قرارگاهی برای صدور سند سه‌شنبه‌های هرهفته با مشارکت منابع طبیعی، اداره ثبت اسناد، جهاد کشاورزی و بخش قضایی تشکیل می‌شود.
وی با بیان اینکه ساخت‌وساز خارج از محدوده شهر و روستا بدون مجوز جهاد کشاورزی ممنوع است، خاطر نشان کرد: کمتر از ۱۰ درصد از ساخت‌وسازهای خارج از محدوده در نیشابور دارای مجوز است و طی یک سال گذشته یک هزار و ۲۰۰ مورد اخطار برای ۴۰ هکتار ساخت‌وساز غیرمجاز در نیشابور صادر شده و از این تعداد ۳۰۰ مورد قلع و قمع شده و ۴۰۰ مورد در دادگاه در مرحله دادرسی است.

وی با اشاره به اینکه ۳۵ درصد از کشت زراعی نیشابور به صورت مکانیزه انجام می‌شود، گفت: از ابتدای امسال ۱۵ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی نیشابور مجهز به سیستم نوین آبیاری شده است و در این حوزه نیشابور رتبه دوم استان را دارد.
فرهمند راد اظهار کرد: در سیل و تگرگ‌های اخیر به ترتیب ۶۲ و ۵۸۸ میلیارد تومان خسارت به محصولات کشاورزی نیشابور وارد شده است، بنابراین  لازم است کشاورزان به دلیل تبعات ناشی از تغییر اقلیم و افزایش ریسک توجه جدی‌تری به بیمه محصولات کشاورزی داشته باشن، طی یک‌سال گذشته از محل صندوق بیمه کشاورزی ۱۱ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان نیشابور پرداخت شده است.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور اظهار کرد: در حال حاضر ۳۶ درصد از اراضی کشاورزی نیشابور زیر کشت جو، ۲۴ درصد گندم، ۱۳ درصد پنبه و هفت درصد ذرت قرار دارد و مابقی به چغندر، کلزا و کشت‌های بهاری اختصاص یافته است.

وی گفت: حدود ۲۳ هکتار از اراضی نیشابور تحت کشت گل محمدی و پنج هزار هکتار هم گیاهان دارویی مانند ریواس و آنغوزه و زیره است و میزان سطح زیر کشت محصولات کشاورزی در این شهرستان بین ۶۵ تا ۷۰ درصد غلات، ۱۰ تا ۱۵ درصد صیفی‌جات و مابقی پنبه است.
فرهمند راد با بیان اینکه ۲۰ درصد از باغ‌های نیشابور درجه یک، ۴۰درصد درجه ۲ و مابقی درجه سه است، افزود: اصلاح و احیای باغ‌های نیشابور و ارتقای باغ‌ها از سیاست‌های اصلی جهاد کشاورزی نیشابور است که در این چهارچوب طی سال زراعی پارسال حدود ۲۳۰ هکتار از درختان گیلاس، پسته و بادام در باغ‌های درجه ۲ و سه سرشاخه کاری شده است.

اختصاص ۱۸ میلیارد ریال برای خسارات کشاورزی در نیشابور
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: طی ۲سال گذشته خشکسالی موجب بروز خسارت در بخش کشاورزی نیشابور شد که حدود ۱۸ میلیارد تومان دولت در قالب پرداخت سود و کارمزد وام‌های کشاورزی برای امهال وام‌های این قشر اختصاص داده است.
وی افزود: از پارسال تسهیلات ویژه‌ای برای دامداران و مرغ‌داران برای تامین خوراک دام و طیور در نظر گرفته شده و در این چارچوب یک‌هزار و ۶۵۰ مورد به مبلغ ۱۴۵ میلیارد تومان به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند و از این‌ محل تاکنون‌ ۱۶ میلیارد تومان پرداخت شده و پیش از این هم مبلغ ۹میلیارد تومان در قالب دامدار کارت به ایشان پرداخت شده است.
فرهمندراد افزود: از ابتدای امسال در قالب تسهیلات بانکی "بند الف تبصره ۱۸ سرمایه ثابت" برای احداث دامداری، گلخانه‌ و لوله‌گذاری، ۱۵ طرح با اعتبار ۱۲ میلیارد تومان و برای سرمایه در گردش دامداری‌ها ۲۳ میلیارد تومان معرفی شده است.
وی خاطر نشان کرد: نیشابور دارای بیشترین نمونه‌های حوزه باغبانی، زراعت، دام و طیور و صنایع تبدیلی پس از مشهد در استان خراسان رضوی است و در این بخش دارای یک نمونه کشوری، ۱۱ نمونه استانی و ۴۴ نمونه شهرستانی است.
وی اظهار کرد: نیشابور با دارا بودن ۶۱ هزار راس دام و تولید ۲۸۰ هزار تُن شیر و هفت‌ هزار و ۵۰۰ تن گوشت در سال به ترتیب رتبه اول و دوم استان در این تولیدات را به خود اختصاص داده است، همچنین در این شهرستان ۴۶ هزار و ۷۶۱ کندوی مدرن وجود دارد که ۱۰ درصد کندوهای استان را تشکیل می‌دهد و پارسال ۳۲۹ تن عسل و بیش از یک کیلو ژل رویال در نیشابور تولید شد.
مرکز شهرستان‌ ۴۰۰ نفری نیشابور در جغرافیای مرکزی خراسان رضوی در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.