به گزارش خبرنگار ایرنا،جواد اشرفی روز چهارشنبه در شورای اداری خراسان جنوبی که با حضور استاندار برگزار شد، اظهار داشت: همچنین خراسان جنوبی رتبه هشتم کشور را در مبلغ پرداختی تسهیلات دامدار کارت کسب کرده است و بانک کشاورزی استان هم در پرداخت تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ رتبه اول کشور را دارد.
وی با اشاره به اجرای طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانه هم گفت: افزایش و تقویت قدرت خرید طبقات پایین و متوسط جامعه یکی از خروجیهای اجرای طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانههاست که میتواند به نفع مردم این استان کمتر توسعهیافته باشد.
اشرفی ادامه داد: خراسان جنوبی از جمله استانهایی بود که کمترین چالش را در روند اجرای این طرح داشت، از ۲۲ اردیبهشت ماه امسال تاکنون ۵۰ جلسه کارگروه تنظیم و رصد بازار با عناوین مختلف در استان برگزار شده است.
وی با بیان اینکه طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها تدبیر هوشمندانه دولت سیزدهم در راستای تحقق عدالت در جامعه و حمایت از تولید است، گفت: در خصوص اجرای این طرح تبیین لازم از سوی دستگاههای متولی و رسانههای استان برای انجام شده است و همدلی و هماهنگی لازم بین دستگاههای اجرایی باعث شده که خراسان جنوبی از دستگاههای برتر در اجرای این طرح باشد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه پس از اجرای طرح ساماندهی یارانههای حوزه آرد و نان در استان، هیچ گونه افزایش قیمت نان نداریم و مردم از این بابت نگران نباشند، عنوان کرد: نصب دستگاه کارتخوان هوشمند در نانواییهای خراسان جنوبی هم آغاز شد تا گامی دیگر در مسیر توزیع عادلانه یارانهها برداشته شود و تاکنون ۱۰۴ دستگاه کارتخوان هوشمند در نانواییهای استان نصب شده است.
اشرفی افزود: در خراسان جنوبی ۷۶۵ نانوایی سهمیه بگیر داریم که در همه نانواییها به تناسب نوعی پختی که دارند، دستگاههای کارتخوان هوشمند نصب خواهد شد، نیاز است فرمانداریها بیشترین همکاری را با مجموعه بانک سپه در نصب کارتخوانها داشته باشند.
وی با بیان اینکه در بحث شکر و روغن در خراسان جنوبی ما کارخانجات لازم را نداریم، اضافه کرد: باید در این زمینه با جذب سرمایه گذاران ورود کنیم.
اشرفی خاطرنشان کرد: تاکنون بالغ بر هزار تن گندم از کشاورزان خراسان جنوبی خریداری شده است و ۲۰ میلیارد تومان از پول کشاورزان هم پرداخت شده است.
وی در بخش دیگری هم گفت: از وزارت کشور به استانها ابلاغ شده که شعار سال و تحقق منویات مقام معظم رهبری به صورت خاص و ویژه دنبال کنند که در این خصوص استاندار خراسان جنوبی نشستی با شرکتهای دانش بیان و فناور در استان داشت و جمعی از این شرکتها مسائل و مشکلات خود را مطرح کردند و این مشکلات احصاء شد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی از تشکیل قرارگاه حمایت و تسهیل گری از «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» در خراسان جنوبی خبرداد و گفت: در این قرارگاه از تمام اندیشمندان و خبرگان و اهل فن در استان استفاده خواهد شد تا بتواند راهگشای مسائل خراسان جنوبی باشد.
اشرفی افزود: این قرارگاه مبتنی بر سه کارگروه کاری از جمله امکان سنجی در بحث تولید دانش بنیان در سه بخش صنعت و معدن، کشاورزی و بخش خدمات به عنوان مزیتهای اقتصادی تشکیل شده است که میتواند راهگشای توسعه استان باشد.
وی بیان کرد: در قرارگاه حمایت و تسهیل گری از «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» سهم هر کدام از این بخشهای تولیدی استان در تولید ناخالص داخلی استان هم مشخص شده است، براساس آمارها حوزه معدن و کشاورزی ۵۰ درصد سهم ناخالص داخلی استان را بر عهده دارند و بخش خدمات به تنهایی ۵۰ درصد تولید ناخلص داخلی استان را تشکیل میدهد.
اشرفی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی در تولید ثروت کشور سهم چندانی ندارد، اضافه کرد: این استان نیم درصد تولید ثروت کشور را برعهده دارد که براساس ظرفیت داخلی میتوانیم سهم خود را افزایش دهیم.
وی عنوان کرد: برای خراسان جنوبی در سال ۱۰۴۱ رشد هشت درصدی اقتصادی را در بخشهای مختلف تعیین شده که باید با همکاری همه دستگاههای متولی این مهم را محقق کنیم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی از اعضای قرارگاه حمایت و تسهیل گری از تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین استان خواست پایبندی و اهتمام لازم را برای تحقق و عملیاتی شدن مصوبات این قرارگاه داشته باشند.
اشرفی با بیان اینکه دانشگاه بیرجند متولی شده که پنج پروژه موثر و مبتنی بر پیشرفت اقتصادی استان را با همکاری دانشگاههای دیگر، بنیاد نخبگان و پارک و علمی فناوری احصاء کند، اظهار داشت: در قرارگاه حمایت و تسهیل گری این طرحها با اختصاص اعتبار و هماهنگی و هم افزایی دستگاهها، اجرایی خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه استفاده از کالای و خدمات تولیدی داخل استان براساس دستور استاندار خراسان جنوبی ضروری است، اضافه کرد: تولیدکنندگان به خصوص شرکتهای دانش بنیان از عدم استفاده عمومی و دستگاههای اجرایی از محصولات تولیدی خودشان گلایه مند هستند.
اشرفی تصریح کرد: دستگاههای اجرایی خراسان جنوبی برای توسعه و رونق شرکتهای دانش بنیان باید پای کار بیایند و تا بتوانیم در دولت مردمی سیزدهم شعار سال و منویات مقام معظم رهبری را به خوبی اجرایی کنیم.
وی عنوان کرد: دانشگاه بیرجند با توجه به ظرفیتهایی که دارد، کمکهای لازم را انجام دهد تا بخشی از موانع شرکتهای دانش بنیان رفع شود.