گرگان- ایرنا- نایب رییس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان گفت: تصویب ایجاد مرکز تجاری ایران و ترکمنستان در تهران و عشق آباد، علاوه بر گره گشایی در بسیاری از امور مربوط به توسعه استان مرزی گلستان شتاب می بخشد.

رحمان قره باش روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهارداشت: سفر اخیر مقامات ترکمنستان پانزدهمین نشست مشترک مقامات ۲ کشور در سالیان اخیر بود که عزم و اراده منحصر بفرد طرفین در توسعه مناسبات همه‌جانبه به ویژه در بخش اقتصادی مهم ترین شاخصه این نشست بوده است.

وی افزود: پیک تبادلات تجاری ۲ کشور در سال های ۹۱ و ۹۲ انجام شد که رقمی معادل یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بود؛ برآیند مذاکرات صورت گرفته حکایت از آن دارد که طرفین به سوی ارتقای تبادلات مالی حرکت خواهند کرد.

نایب رییس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان ادامه داد: یکی از مصوبات این سفر پرداخت بدهی گازی ایران به ترکمنستان از سوی کشور عراق است، مقرر شد از محل بدهی عراق به ایران مبلغی معادل یک میلیارد دلار از بدهی های تهران به عشق آباد از طریق عراق پرداخت شود که به یقین این موضوع برخی از اختلاف نطرها و سوء تفاهم های گذشته بین ۲ کشور  را برطرف خواهد کرد.

قره باش تصریح کرد: راه‌اندازی مرکز تجاری ترکمنستان و ایران در تهران و عشق‌آباد یکی از مصوبات ارزشمند این سفر است که پس از سال‌ها تلاش به ثمر نشسته و بارقه امیدی در تجار و بازرگانان ایجاد کرده است. 

نایب رییس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان یادآور شد: رویکرد اخیر مقامات ترکمنستان در توسعه تعاملات اقتصادی سیاسی با ایران بیانگر آن است عزم ترکمن ها در دوره کنونی نسبت به گذشته بسیار جدی تر شده است.

در جریان سفر اخیر رییس‌جمهور ترکمنستان به ایران در مجموع ۱۳ سند همکاری بین د۲ کشور امضاء شد اما در این میان ۹ سند همکاری در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، تجاری، حمل و نقل، سرمایه‌گذاری، تکنولوژی‌های نوین، محیط زیست، ورزشی، انرژی، قضایی، آموزشی و تحقیقاتی و گردشگری در حضور روسای جمهور ۲ کشور تصویب شد.

به گزارش ایرنا ،  برخورداری  از چند صد کیلومتر مرز خشکی با کشور ترکمنستان و ارتباط از طریق زمینی و ریلی، وجود فرودگاه های گرگان و کلاله و گمرک اینچه برون گنبدکاووس، از جمله ویژگی های گلستان است که می تواند زمنیه ساز تعامل بیشتر با کشور دوست و همسایه ترکمنستان را مهیا کند.

استان گلستان یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که اقتصاد بیشتر اهالی آن بر پایه کشاورزی است.