شهرری-ایرنا-سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، با اشاره به برگزاری طرح های اصلاح الگوی تغذیه دراین شهرستان گفت: نهادینه کردن فرهنگ تغذیه و اصلاح الگوی تغذیه به ارتقاء سلامت جامعه کمک می کند.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، رویکردهای جهانی برای ارتقای سلامت تغذیه ای، بر ترویج سبک زندگی سالم تاکید دارد  و یکی از معیارهای مهم و موثر در زمینه سلامت انسان ها و افزایش بهره وری، تولید و ایجاد توسعه پایدار، آموزش تغذیه صحیح و تامین مناسب آن است، که با اصلاح سواد تغذیه ای و نیز  مشارکت مردم قابل وصول است.

در حال حاضر بیماریهای غیر واگیر در جامعه (دیابت، بیماریهای قلبی عروقی وانواع سرطان ها) مهمترین علت مرگ ومیر در جهان است که تغییر شیوه زندگی، تغییر الگوی غذایی و تحرک ناکافی دلیل آن است و نتایج تحقیقات انجام شده در سالهای اخیر افزایش شیوع بیماریهای مذکور را تایید می کند.

 در این شرایط ادغام برنامه های تغذیه در سیستم مراقبت های اولیه بهداشتی و بکار گیری  کارشناسان تغذیه در مراکز سلامت گامی است در جهت بهبود وضعیت  تغذیه ای جامعه است.

از این رو کارشناسان تغذیه در مراکز سلامت شهرستان ری از طریق مشاوره و برگزاری آموزش حضوری ومجازی در پیشبرد اهداف سلامت و ارتقای آگاهی تغذیه ایی تلاش می کنند.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری در گفت و گو با ایرنا با تاکید بر اینکه تغذیه صحیح از ارکان اصلی زندگی سالم به شمار می رود اظهار داشت:برنامه های  شبکه بهداشت و درمان شهرستان در قالب تغذیه جامعه و بهبود شیوه زندگی سالم، پیشگیری از کمبود ریز مغذی ها، تغذیه گروههای آسیب پذیر است که بصورت آموزش و مشاوره صورت می پذیرد.

علی تاجدار افزود: در این راستا تهیه رسانه های آموزشی (پوستر. بروشور. کلیپ) با تبلیغ الگوهای صحیح غذایی در سلامت و بیماری  از طریق ارتباط با سایر سازمانها (مدارس، مهدهای کودک، فرهنگسرا و خانه سلامت شهرداری، دانشگاه، حوزه علمیه، مساجد) همواره مدنظر گروه تغذیه است.

به گفته وی، مراقبتهای تغذیه ایی بصورت رایگان در مراکز سلامت سطح شهرستان ری در حال ارائه است وهمچنین از طریق تعامل با خیرین سبدهای غذایی برای خانوارهای نیازمند دارای کودک و مادر باردار دچار مشکل تغذیه ایی تهیه می شود.

 وی با اشاره به فعالیتهای اجرایی این واحد ادامه داد: اجرای برنامه حمایتی مادران باردار شیرده، اجرای برنامه حمایتی کودکان زیر ۶ سال بی بضاعت، شناسایی فرهنگ و رفتارهای غذایی جامعه و اصلاح شیوه زندگی، تدوین برنامه آموزشی برای کارکنان بهداشتی درمانی، دانش آموزان و معلمان، تدوین برنامه آموزشی همگانی، ایجاد هماهنگی با ارگان هایی که در آموزش ارتقاء سلامت جامعه نقش دارند از جمله فعالیت های این شبکه در راستای ارتقای سلامت جامعه است.

به گفته تاجدار، تهیه کلیپ و رسانه های آموزشی با موضوع تغذیه، پایش سالانه ید ادرار دانش آموزان، آهن یاری در مدارس راهنمایی و دبیرستان دخترانه، بازدید مشترک مدارس، نظارت بر تغذیه دانش آموزان مدارس و ارائه مواد غذایی سالم در بوفه ها، ارجاع مادران باردار و شیرده به واحد مشاوره تغذیه و رژیم درمانی جهت بهبود وضعیت تغذیه، اجرای بررسی کشوری پژوهش در وضعیت ریزمغذیها هر ۱۰ سال یکبار، آموزش طریقه مصرف و نگهداری نمک یددار تصفیه شده در حیطه درون بخشی وبرون بخشی از دیگر فعالیت های اجرایی در حال انجام است.

تاجدار در بخش دیگری از این گفت و گو با اشاره به تعامل کارشناسان تغذیه با سایر ارگانهای دولتی وخصوصی نسبت به برگزاری کلاسهای آموزشی حضوری ومجازی اظهار داشت: در راستای ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه و ترویج تغذیه سالم، هر ساله بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه و گرامیداشت مناسبت های مرتبط با تغذیه همزمان با سراسر کشور در شهرری برگزار می شود.

وی تاکید کرد: یکی از ارکان اصلی خود مراقبتی توجه به تغذیه و الگوی مصرف غذایی توسط خود فرد است به طوری که هرفردی بتواند در برنامه غذایی روزانه و با روش های جایگزینی مواد غذایی، استفاده از منابع غذایی موجود و در دسترس بتواند نیاز های تغذیه ای خود را برطرف سازد.

شهرستان ری در جنوب استان تهران واقع شده است.