زنجان - ایرنا - رسانه‌ها و مطبوعات زنجان در هفته جاری موضوعات مختلفی را در سرخط اخبار و صفحات نخست خود انعکاس دادند که از جمله آن‌ها می‌توان به آغاز خاموشی‌های برق صنایع زنجان برای کنترل مصرف پیک تابستان و مسائل پیش روی کفسازی بازار سنتی زنجان اشاره کرد.

روزنامه صدای زنجان در گزارشی به موضوع آغاز خاموشی‌های برق صنایع زنجان برای کنترل مصرف پیک تابستان پرداخت و نوشت: باوجود شعارهایی که برای حمایت از صنایع و حل مشکلات آن‌ها داده می‌شود اما صنایع کوچک و بزرگ هرروز چالش جدیدی را تجربه می‌کنند که تازه‌ترین نمونه، ارائه برنامه خاموشی‌های برق به تعدادی از صنایع مستقر در شهرک صنعتی زنجان است.

بر اساس برنامه‌ای که شرکت شهرک‌های صنعتی استان زنجان منتشر کرده، صنایع داخل و خارج شهرک‌های صنعتی و فیدرهای عمومی از بازه ۱۶ تا ۳۱ خردادماه سال جاری یک روز در هفته تعطیل می‌شوند این در حالی است که دولت قبلاً اعلام کرده بود که سعی دارد خاموشی برق برای مصارف صنعتی و خانگی اعمال نشود.

در شرایطی که فعالان حوزه تولید از کارفرما گرفته تا کارگر نسبت به خاموشی اجباری واحدهای تولیدی ناراضی هستند، علی زرگری، مدیر روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان در گفت‌وگو با صدای زنجان اصرار دارد که نباید اسم «همکاری» برای کنترل پیک تابستان را «قطعی» یا «خاموشی» بگذاریم زیرا طبق تفاهم‌نامه منعقدشده بین وزارت نیرو و صنعت، معدن و تجارت، برنامه همکاری صنایع از سوی وزارت متبوع به سازمان‌های صمت استان‌ها ابلاغ‌شده است.

مدیر روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان یادآوری می‌کند که سال قبل یک هزار و ۱۴۴ واحد صنعتی در جریان خاموشی‌های با برنامه همکاری داشتند که در جریان آن بیش از ۱۵ میلیارد تومان بابت تشویقی به واحدها در نظر گرفته شد. بر اساس برنامه ابلاغی برای امسال نیز، تعطیلی روز جمعه صنایع و واحدهای تولیدی به وسط هفته منتقل‌شده و قطعی برق اصلاً وجود ندارد.

پایگاه خبری موج رسا در گزارشی به مسائل پیش روی کفسازی بازار سنتی زنجان پرداخت و نوشت: شهرداری زنجان کفسازی بازار زنجان را آغاز کرده و به مرور انجام می‌دهد اما شهرداری از عدم مشارکت و همکاری میراث فرهنگی در این زمینه گلایه‌مند است که میراث فرهنگی نیز کمبود اعتبار را دلیل این کار عنوان می‌کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان در این رابطه گفت: تامین اعتبار، یکی از نقاط مهم در کفسازی بازار زنجان است.

وی ابراز کرد: با اعتباراتی که حداقل طی ۳ سال گذشته به بازار زنجان تخصیص یافته به زور توانسته‌ایم چهره ظاهری بازار از جمله طاق، طویزه، ایزوگام، ناودان و هر آنچه که در جلوی چشم بود را مرمت کنیم تا این بنای تاریخی حفظ شود.

ارجمند با اشاره به سفر رئیس‌جمهوری در اواخر آبان ۱۴۰۰ به زنجان خاطرنشان کرد: خوشبختانه اتفاق خوب که افتاد، تخصیص ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای میزاث فرهنگی استان زنجان طی ۲ سال (۱۴۰۱ و ۱۴۰۲) بود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان گفت: ۷ میلیارد تومان از مجموع اعتبار مذکور را برای کفسازی بازار زنجان پیش‌بینی‌کرده‌ایم تا در این زمینه به شهرداری زنجان کمک کنیم.

وی با بیان اینکه اعتبار مذکور طی امسال و سال آینده تخصیص خواهد یافت، تصریح کرد: ۷ میلیارد تومان، اعتبار پیش‌بینی‌شده است و باید ببینیم چه مبلغی را امسال و چه مبلغی را سال آینده ابلاغ می‌کنند تا به کفسازی بازار زنجان اختصاص دهیم.

پایگاه خبری پیام ملت در مطلبی با تیتر «افزایش کشت برنج تهدیدی برای منابع آبی استان زنجان»، نوشت: هرچند از سال‌های گذشته تاکنون بسیار بر ممنوعیت کشت برنج در استانهای مختلف کشور تاکید می شود و کمبود آب در استان زنجان نیز با وجود نگرانی هایی که در خصوص تامین آب شرب وجود دارد مسئولان استان را به پیروی از این سیاست های کلی واداشته اما، اقدامات پیشگیرانه در این خصوص چندان بازدارنده نبوده از طرفی واگذاری تصمیم گیری برای ممنوعیت، محدودیت یا آزادی کشت برنج در استان‌ها به کارگروه سازگاری با کم آبی هر استان‌ داستان خشکسالی و خالی شدن سفره‌های زیر زمینی در زنجان را تغییر نداده و همچنان کم آبی ادامه داشته است.

مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان زنجان گفت: زمانی که گیاهان علوفه ای کم آب بر مانند سورگوم و کینوا به عنوان جایگزین کشت برنج به مناطقی که کاشت این محصول پُرآب بر در آنها رواج داشت معرفی وابلاغ شد، شلتوک‌کاران در زنجان هم به دنبال کشت جایگزین رفتند و استقبال خوبی از آن نشان دادند که ۴۰۰ هکتار از سطح زیر کشت برنج در استان کاهش یافت.

عامری با عنوان این مطلب که جلوگیری از کشت برنج در استان زنجان بر اساس بخش نامه ای است که از وزارت خانه ابلاغ شده و ما نیز در این خصوص اطلاع رسانی های لازم را در بین کشاورزان انجام دادهایم افزود: براساس این قانون، تنها استانهای مازندران و گیلان می توانند به کشت برنج ادامه دهند.

کارشناس جهاد کشاورزی سطح زیر کشت برنج استان در سال ۱۴۰۰ را ۲ هزار و ۶۵۰  هکتار اعلام کرد و افزود: اینکه امسال نیز سطح زیر کشت روند افزایشی داشته باشد با وضعیت بارش ها در استان امکان پذیر نیست.

وی افزایش کشت برنج را به عنوان تهدیدی برای منابع آب استانهایی که از منابع آب زیر زمینی استفاده می کنند دانست و عنوان کرد: اقدام به کشت برنج توسط کشاورزان که منابع آبی را قربانی کشت این محصول می کنند تنها منفعتش جیب دلالان را پر و منابع آبی را با مشکل موجه کرده است.