به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن افشارچی روز پنجشنبه در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان با تاکید بر لزوم تعیین تکلیف و اتمام پروژه های نیمه در استان افزود: همه توان خود را در این خصوص به کار گرفته و از توان استانداری نیز خصوص استفاده می کنیم.
وی گفت: ساختمان های نیمه کاره دستگاه ها و ارگانهای مختلف از جمله علوم پزشکی، آموزش و پرورش، استانداری، فرمانداری، جهادکشاورزی، ثبت احوال، سالهاست که راکد مانده اند و در برخی موارد حتی متولیان خودشان هم نمی دانند که بعضی از آنها مربوط به چه طرحی است.
استاندار زنجان با اشاره به اینکه در حال حاضر تکمیل پروژه های نیمه تمام اولویت اصلی سفرهای ریاست جمهوری و به تبع آن استانداری ها است، گفت: از این رو در سفرهای استانی حتی یک کلنگ هم زمین زده نشده است و کار ما در این سفرها این بود که پروژه های نیمه تمام بالای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی را پیگیری کنیم.
افشارچی در ادامه با بیان اینکه اعتبارات اختصاص یافته به استان بسیار ناچیز است، تصریح کرد: مسئله این است که اعتبار تخصیصی با وجود افزایش ۳۷ درصدی، اعتبار قابل توجهی هم نیست و باید برای تکمیل پروژه های نیمه تمام تقسیم و اختصاص دهیم تا پروژه های نیمه تمام را در یکی دوسال آینده به نقطه نسبتا مطلوب برسانیم.
وی گفت: به مدیران تاکید کرده ام که مسائل موجود در حوزه مدیریتی خودتان را در مدت یکی ۲ ماهه تعیین تکلیف کنید.
استاندار زنجان با بیان اینکه ما مجوز داریم تا ۳۸۰ میلیارد تومان مولدسازی از دارایی های مازاد دستگاهها ایجاد کنیم، خاطر نشان کرد: همه تلاشمان را هم در این مسیر خواهیم کرد.
افشارچی با اشاره به اینکه اولویت و شاخص اول در تقسیم و اختصاص اعتبارات پروژه های نیمه تمام است گفت: مسئله دوم این است که باید بررسی شود عدد تخصیصات در کجا کمتر و در کجا بیشتر است.
وی با تاکید بر اینکه شهرستانی مانند خدابنده ۸۵ میلیارد تومان عدم تخصیص دارد و در مقایسه با شهرستانی که ۲۵ میلیارد تومان عدم تخصیص دارد باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد اظهارداشت: بنابراین در چنین شرایطی باید کسری تخصیص شهرستانی مانند خدابنده را جبران کنیم.
استاندار زنجان رتبه بندی را سومین شاخص در اختصاص اعتبارات عنوان کرد و گفت: عدالت حکم می کند در اختصاص اعتبارات به گونه ای نگاه کنیم که مناطق محروم تر بیشتر و بهتر دیده شوند.
افشارچی افزود: اصلی ترین مسئله این است که دست ما با پروژه های نیمه تمام بسته شده است اما مجبور هستیم آنها را به یک نقطه مطلوب برسانیم.
وی با تاکید بر اینکه، مسئله رشد هم در برنامه ریزی های ما دیده شده است، گفت: علاوه بر استفاده از تسهیلات و نیز توان بخش خصوصی، نیاز است که خودمان هم بخشی از اعتباراتی را که در اختیارمان است در مسیر تحقق رشد اقتصادی هدف گذاری شده، هزینه کنیم.
استاندار زنجان اظهارداشت: با تمامی توان و تلاشی که کردیم حدود ۲۲ درصد از برنامه ریزی ما در جهت برنامه ریزی رشد است که حدود ۲۱۴ میلیارد تومان است.
افشارچی با بیان اینکه باید در اختصاص و هزینه اعتبارات به چند نکته توجه کنیم گفت: توجه به اعتبارات استانی و هزینهکرد درست آن، توجه به شعار سال و به ویژه مسئله دانش بنیان باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی از رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی هم خواست حداقل ۱۰ میلیارد تومان اعتبار به صورت کمک استانی به پارک علم وفناوری استان، به عنوان مصوبه جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه اختصاص یابد.
استاندار زنجان با تاکید بر اینکه مدیران دستگاهها باید به بخش اعتبارات وزارتخانه ها اشرافیت داشته باشند، گفت: مدیران باید بدانند که چه بودجه متمرکزی در چه دستگاه یا وزارتخانه ای وجود دارد و به سراغ آن بروند.
افشارچی در ادامه با اشاره به اینکه ما در بودجه یک عقب ماندگی داریم گفت: مقایسه ما با استانهای دیگر نشان می دهد که وضعیت خوبی نداریم و در هر ۲ بخش هزینه ای و عمرانی عقب هستیم.
وی با اشاره به اینکه امسال بر مبنای قانون مقرر در صندوق توسعه، قرار است که مازاد مالیات را در استان هزینه کنیم گفت: حرکت های سه ماهه استان نشان می دهد که مازاد مالیات استان رقم قابل توجهی خواهد بود که بازگرداندن مازاد آن انرژی و همت نمایندگان و استانداری را می طلبد.