به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، طرح احداث ۱۰ هزار مگاوات برق توسط صنایع جزو یکی از برنامه هایی بود که "علی اکبر محرابیان " به عنوان وزیر نیروی دولت سیزدهم بر اجرای آن تاکید داشت.
برهمین اساس از همان روزهای نخست آغاز به کار به دنبال اجرا شدن این خواسته بود و با این هدف تفاهمنامه ای نیز با وزارت صنعت، معدن و تجارت منعقد شد.
همان ایام صنایع بزرگ کشور با حضور درجلسه ای در ساختمان وزارت نیرو به بررسی جوانب کار پرداخته و پس از جلسه های متعدد دیگر اقدام ها برای احداث این نیروگاه ها آغاز شد.
در مرحله نخست مقرر شد صنایع بزرگ برای احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه در ۱۵ استان اقدام کرده و با احداث این نیروگاه ها ضمن کمک به تامین برق مورد نیاز کشور، نیازهای برقی خود را نیز برطرف کرده و وابستگی به شبکه سراسری را کاهش دهند.
«سید زمان حسینی» مجری طرح احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه صنایع در این باره افزود: براساس این تفاهم نامه ابتدا قرار بود ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع احداث شود که با توجه به نیاز تامین برق مطمئن و پایدار، ظرفیت های تشویقی و حمایتی که در تفاهم نامه دیده شده بود، ظرفیت نیروگاه ها به ۱۷ هزار مگاوات افزایش یافت که شامل ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی و ۲ هزار مگاوات نیروگاه تجذید پذیر است.
وی ادامه داد: این نیروگاه ها در ۱۵ ساختگاه واقع در ۱۵ استان احداث خواهند شد.
حسینی گفت: طرح احداث نیروگاههای سیکل ترکیبی در ۱۵ استان کشور به منظور افزایش ۱۰ هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور در مرحله پیشبرد با پیشرفت ۶۰ تا ۷۵ درصدی در حال اجراست و تا ۳۶ ماه آینده به بهره برداری کامل میرسد.
نماینده وزارت نیرو در طرح تامین برق ۱۰ هزار مگا واتی کشور ادامه داد: با هدف تامین برق مورد نیاز صنایع معدنی و اطمینان بخشی به پایداری شبکه سراسری این طرح با برآورد اولیه ۷ میلیون یورو سرمایه گذاری و مشارکت خود صنایع در ۱۴ ساختگاه در حال اجراست.
احداث این میزان نیروگاه توسط صنایع علاوه بر آنکه نیازهای صنایع بزرگ کشور به تامین برق از شبکه سراسری را کاهش می دهد امکان تامین برق پایدار تری را هم رقم خواهد زد و این اقدامی است که در دولت سیزدهم با جدیت کم نظیری دنبال می شود.