تهران – ایرنا - آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده گفت ، اگر آمریکا واقعاً می خواهد بحران کشاورزی جهانی را حل کند، باید با مسکو همکاری کند و تحریم کشاورزی و واردات کود بلاروس را لغو کند.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری اسپوتنیک، سفیر روسیه در ایالات متحده روز پنج شنبه  در نشریه نشنال اینترست نوشت: "اگر واشنگتن واقعاً می خواهد وضعیت بازار جهانی کشاورزی را بهبود بخشد، بایستی اجازه دهد ما همکاری خود را داشته باشیم. از سرزنش روسیه برای همه مشکلات دست بردارید. ما آماده همکاری برای بهبود وضعیت در همه کشورهای جهان هستیم. ما آماده ایم صادرات پیوسته غلات از بنادر تحت کنترل خود را تسهیل کنیم. فرصت های زیادی برای استفاده از کریدورهای حمل و نقل از طریق لهستان، رومانی و بلاروس وجود دارد. تنها کاری که لازم است، لغو تحریم کود بلاروسی است. "

سفیر روسیه همچنین گفت که تحریم های غرب به یک عامل نامطلوب مهم در بحران غذایی تبدیل شده است، اما غرب تصمیم گرفته است صرفا روسیه را مسئول و مقصر افزایش قیمت مواد غذایی و انرژی جلوه دهد. علاوه بر این، آنتونوف به تمرکز غرب بر منابع انرژی تجدیدپذیر به عنوان یکی دیگر از عوامل بحران اشاره کرد.

او افزود که روسیه به هدف اتهاماتی تبدیل شده است که «ربطی به واقعیت ندارد».

سفیر روسیه در آمریکا نوشت: "کشور ما به تلاش برای برداشتن گام‌هایی با هدف کاهش عمدی امنیت غذایی جهانی، جلوگیری از صادرات محصولات کشاورزی اوکراین از طریق دریا و جلوگیری از کارزار کشاورزی در آن کشور متهم است. زمان آن رسیده است که به این اتهام زنی های بی پایه و خیالبافی ها نقطه پایانی بنهیم. "

آنتونوف خاطرنشان کرد که در سال ۲۰۲۰ سازمان ملل نسبت به خطرات بحران فزاینده در بازار جهانی کشاورزی هشدار داد. سپس قیمت ها شروع به افزایش کردند؛ تا بهمن ماه که "قبل از شروع عملیات ویژه ما در اوکراین" ۵۰ درصد افزایش یافتند.

او با ذکر این موضوع که گرچه اوکراین از نظر امنیت غذایی خودکفا است، اما با منافع ملی روسیه ضدیتی ندارد، افزود: "ما تلاش های لازم را در این زمینه انجام می دهیم؛ از کمک به کشاورزان در سرزمین های آزاد شده گرفته تا بازسازی زیرساخت ها و تامین بذر. همزمان، نیروهای نظامی روسیه در فعالیت های مین زدایی بشردوستانه زمین های کشاورزی مشغول هستند. بیش از ۱۲ هزار مواد منفجره مختلف در ۲۰۰ هکتار از مزارع کشت شده است غیرفعال شد.»

آنتونوف تاکید کرد، روسیه تلاشی برای جلوگیری از صادرات مواد غذایی اوکراینی ندارد. وی گفت مساله این است که ده‌ها کشتی خارجی در نیکولایف، خرسون، چرنومورسک، اوچاکوف، اودسا و یوژنی گیر افتاده‌اند.

بنا به گزارش اسپوتنیک، سفیر روسیه در واشنگتن در پایان نوشت: نتیجه این که هیچ مانعی از طرف ما وجود ندارد. توپ اکنون در زمین کی یف است.

روسیه و اوکراین سبد نان جهان و صادر کننده برتر محصولات غلات مانند گندم، ذرت و جو هستند که در سال ۲۰۲۰ میلادی، هر کدام از آن دو کشور حدود نیمی از گندم تولیدی خود را به کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا صادر کرده بودند.  

جنگ اوکراین عرضه غلات و سایر کالاهای مورد نیاز منطقه مانند دانه‌های روغنی، روغن پخت و پز و کود را مختل کرده است.  

حدود یک چهارم مجموع صادرات گندم روسیه و اوکراین و نیمی از صادرات ذرت دو کشور برای سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ میلادی متوقف شده است.  

بسیاری از زیرساخت‌های اوکراین که از تجارت حمایت می‌کند از جمله بنادر و خطوط ریلی تخریب شده یا آسیب دیده‌اند. اوکراین هم صادرات برخی غلات را برای محافظت از ذخایر خود ممنوع کرده است.