به گزارش شبکه خبری فاکس طوفان شدید باعث آب گرفتگی بخش هایی از شعبه استرگیس این شرکت در جنوب غرب میشیگان شده است.
شرکت ابوت در ماه فوریه به دلیل نگرانی از آلودگی محصولات این کارخانه در استرگیس، مجبور شده بود شیرخشک های تولید شده در فروشگاه ها را جمع آوری و کارخانه میشیگان خود را تعطیل کند.
تعطیلی کارخانه ابوت در استرگیس که بزرگترین کارخانه تولید شیر خشک در آمریکا و منبع محصولات شیرخشک مانند سیمیلاک است، کمبود شیرخشک در این کشور را تشدید کرد. برای چندین ماه، والدین و مراقبان کودکان در آمریکا در تلاش بوده اند تا شیر خشک مورد نیاز خود را تامین کنند اما به طور فزاینده ای با قفسه های خالی فروشگاه ها مواجه شده اند در همین حال، فروشگاه های آمریکا نیز مجبور شدند برای این محصولات محدودیت تعداد فروش وضع کنند.
بر اساس گزارش ها، بحران شیرخشک در آمریکا از پاییز ۲۰۲۱ شروع شد یعنی زمانی که چهار خانواده به اداره غذا و داروی آمریکا شکایت کردند نوزادانشان در اثر مصرف یک نوع خاص شیرخشک به یک بیماری باکتریایی خطرناک مبتلا شدهاند. با این وجود، بازرسان اداره غذا و داروی آمریکا تا ۳۱ ژانویه ۲۰۲۲ به کارخانه تولید این شیرخشک نرفتند. وقتی در این تاریخ به کارخانه ابوت رفتند پنج نوع مختلف از باکتری بیماری زا در شیرخشک های تولیدی این شرکت یافتند. این کارخانه همچنین به موارد متعدد نقض قوانین ایمنی غذا متهم شد.
در اواسط ماه فوریه شیرخشک های تولیدی این شرکت از سراسر آمریکا جمعآوری و خطوط تولید آن متوقف شد. درنتیجه، طی چند ماه تولید و عرضه شیرخشک در بازار به میزان ۲۰ درصد کم شد و با توجه به این که ۹۰ درصد شیرخشک تولیدی در آمریکا تحت انحصار فقط چهار شرکت قرار دارد توقف تولید یک شرکت هم میتواند به کاهش شدید تولید و اختلال عرضه منجر شود.
تا اوایل ماه می کمبود شیرخشک در ۱۱ هزار فروشگاه آمریکا به ۴۳ درصد روزهای کاری رسید. در این زمان در ۲۵ ایالت، ۴۰ تا ۵۰ درصد فروشگاهها هیچ غذایی برای کودک نداشتند و در پنج ایالت بیشتر از نصف فروشگاهها هیچ شیرخشکی برای نوزادان نداشتند.
دولت آمریکا در اقدامی کمسابقه از ارتش برای حل مشکل کمبود شیرخشک استفاده کرده که اتخاذ چنین تصمیمی درواقع اذعان به این حقیقت است که دولت فدرال در حل مشکلات داخلی ناتوان است. در ۲۳ ماه می یک هواپیما با ۳۵ تن شیرخشک بدون لاکتوز از اروپا رسید. اما این رقم تنها ۱۵ درصد نیاز هفتگی آمریکا را پوشش میدهد و تنها میتواند ۲۷ هزار کودک را برای یک هفته سیر نگه دارد.
قرار است محمولههایی از آلمان، انگلیس و استرالیا وارد آمریکا شود اما آمریکاییها واقعاً عصبانی هستند. فاکس نیوز انگشت اتهام را به سمت خاویر بسرا وزیر بهداشت نشانه گرفته است و میگوید او چند ماه هیچ کاری را برای پیشگیری از بروز این بحران انجام نداده است. بهعلاوه گفته میشود جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا بسیار دیر از بروز بحران آگاهی یافته است.
جینا ریموندو وزیر بازرگانی آمریکا نیز اعلام کرد که تا ماه آوریل از کمبود محصولات شیر خشک در این کشور آگاهی نداشته است.
شرکت ابوت که سرمنشأ بروز این بحران بوده وعده داده بود از ماه ژوئن تولید خود را با تمام قدرت از سر بگیرد که شش تا هشت هفته طول میکشید تا تولیدات این شرکت از کارخانه بر روی قفسه فروشگاهها بنشیند.
بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران به دولت آمریکا توصیه کرده اند همه حواس خود را بر روی شیرخشک نوزادان آمریکایی متمرکز کند و وقت خود را صرف مداخله در امور داخلی کشورهای دیگر نکند.