به گزارش ایرنا، مسعود در گفتوگو با «العربیه» درباره احتمال تغییر موضعش در تعامل با طالبان گفت که چنین تغییری به رفتار و سیاست این گروه در رابطه با مردم افغانستان مرتبط است.
وی افزود: طالبان هیچ تلاشی برای کسب مشروعیت مردمی نکرده و به پیشنهادهای ما جهت برقراری صلح و ثبات بیتوجه بوده است.
او ادامه داد که به همین دلیل موضع ما نسبت به طالبان هم تغییری نکرده است.
وی خاطرنشان کرد که بارها از طالبان خواستار مشارکت دیگر گروهها و اقوام در ساختار حکومت شده است اما آنها این پیشنهادات را رد کردند.
مسعود با تاکید بر این که او هرگز در هیچ حکومتی در افغانستان حضور نداشته و بخشی از سیستم فاسد و کشتار در کشورش نبوده، گفت که با روی کار آمدن طالبان امیدوار بود حکومت آنها به دنبال کسب مشروعیت مردمی باشد و فرصت مشارکت سیاسی را فراهم کند. اما طالبان مانع مشارکت تمامی گروها و اقوام شد و نظامی تمامیتخواه مخالف با ارزشهای اسلامی و ملی افغانستان در کشور برپا کرد.
با این حال مسعود ابراز داشت در صورت تغییر رویکرد طالبان و پذیرش گفتوگو و روند سیاسی، او نیز به نوبه خود صلح را بر جنگ ترجیح خواهد داد.
او گفت: «جنگ کنونی بر ما تحمیل شد. طالبان هیچ گزینه دیگری مقابل ما قرار نداده است.»
رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان با یادآوری تلاشهای میانجیگرایانه برای ایجاد صلح و توقف جنگ بیان کرد که بسیاری از طرفهای خارجی از جمله برخی علمای اسلام برای حل مشکلات این کشور وساطت کردند اما طالبان همه این تلاشها را رد و به او حمله کرد.
وی گفت: «ما در موضع دفاع از خود و سرزمینمان هستیم و به هیچ کس حمله و تجاوز نکردیم.»
مسعود درباره ادامه مبارزه جبهه مقاومت در پنجشیر اظهار داشت که نیروهای مقاومت در پنجشیر بهرغم محاصره و فشار طالبان نه تنها بر زمستان سخت افغانستان غلبه کردند، بلکه توانستند حملات دامنهدار نیروهای این گروه را خنثی کرده و همزمان مقاومت را به دیگر استانها نیز گسترش دهند.
او هدف اساسی مقاومت را دستیابی به حکومتی اسلامی دانست که حقوق کل مردم افغانستان را رعایت کرده و فرصت حضور منصفانه در حکومت و ثبات و آرامش را برای همه مهیا کند.
مسعود با تاکید بر رفتارهای خودسرانه و فراقانونی طالبان خاطرنشان کرد که بریدن سر بیگناهان، محاکمات صحرایی و غیرعادلانه و محرومیت زنان و اقوام از حقوقشان نماد حکمرانی طالبان شده است.
او به نیاز همیشگی افغانستان طی چند دهه اخیر به کمکهای بشردوستانه بینالمللی اشاره کرد و گفت که در تلاش برای برقراری صلح و امنیت در افغانستان بوده و جنگ با طالبان بهرغم تضاد با اعتقادات شخصاش بر او تحمیل شده است اما برای دفاع از حقوق مردم و سرزمینش چارهای جز دفاع نداشته است.
مسعود چشمانداز آینده در سایه حکومت طالبان را ناامیدکننده دانست و بیان داشت، نسبت فقر در افغانستان به طور چشمگیری افزایش یافته و فساد در همه زمینهها طی 9 ماه حکومت طالبان از دوران 20 ساله حکومتهای اخیر بیشتر بوده است.
رهبر جبهه ملی افغانستان با اشاره به بحران کمبود جهانی موادغذایی و موج گرانیها، این شرایط را در کنار شیوه شکستخورده حکمرانی طالبان عامل گسترش فقر مردم افغانستان در مرحله پیش رو بهشمار آورد.
**یک بالگرد طالبان در پنجشیر سقوط کرد
در همین ارتباط جبهه مقاومت مدعی شد که نیروهای این جبهه یک بالگرد «MI – 17» طالبان را در درهی آرزوی پنجشیر سرنگون کردهاند.
صبغتالله احمدی، سخنگوی «جبهه مقاومت» در صفحهی فیسبوک خود نوشته است که این بالگرد روزگذشته ساقط شده است.
احمدی مدعی شده است که چهار نفر از سرنشینان این بالگرد به اسارت نیروهای «جبهه مقاومت» در آمدهاند.
او وضعیت اسیران را خوب توصیف کرده و گفته است که با آنها «طبق تعالیم اسلامی و انسانی رفتار بسیار خوب میشود».
احمدی افزوده است که جزئیات این موضوع بعدا منتشر خواهد شد.
حکومت سرپرست طالبان و مسئولان محلی این گروه تاکنون به این ادعای «جبهه مقاومت» واکنش نشان ندادهاند.
طالبان پیش از این همواره حملات و تحرکات نظامیان جبهات مخالف خود از جمله «جبهه مقاومت» را تکذیب کردهاند.