ارومیه - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی نقده گفت: یک هزار و ۱۰۴ هکتار اراضی زراعی این شهرستان زیر کشت دانه روغنی کلزا رفته و پیش‌بینی می‌شود در شرایط مطلوب حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تن محصول از این مزارع برداشت شود.

رسول هاشم پور  روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: کاشت محصول کلزا در مزارع این شهرستان در حال انجام است.

وی در خصوص آمادگی برای برداشت محصول گندم از مزارع افزود: ۹۱  کمباین برداشت شامل کمباین‌های بومی و مهاجر در امر برداشت گندم از مزارع این شهرستان بکارگیری شده‌اند.

مدیر جهاد کشاورزی نقده گفت: در راستای پشتیبانی و حمایت از توسعه کشت دانه‌های روغنی، انواع مختلف بذر و انواع کود شیمیایی و  سم علف کش در بین کلزا کاران شهرستان توزیع شده است.

هاشم پور یادآور شد: عملیات نظارت بر برداشت و کنترل ریزش توسط ناظران برداشت نظام مهندسی کشاورزی به همراه اکیپ‌های نظارت مراکز جهادکشاورزی و اکیپ نظارت مدیریت شهرستان صورت می‌گیرد.

وی اضافه کرد: کار خرید تضمینی محصول نیز توسط پنج مرکز خرید انجام خواهد گرفت که طی روزهای آتی کار تحویل آغاز می‌شود.

به گزارش ایرنا،  نقده دارای ۲۰ هزار و ۳۹۶ هکتار زمین زراعی آبی، ۲۹ هزار و ۳۲۵ هکتار زمین دیمی، هفت هزار و ۶۰۶ هکتار زمین باغی و ۴۲ هزار هکتار اراضی ملی است.

شهرستان ۱۲۷ هزار نفری نقده با ۹۲ روستای تابعه در فاصله ۸۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر ارومیه قرار دارد.

کلزا (Brassica napus) از گیاهان دانه ‌روغنی مهم در مناطق معتدل بوده و دارای طیف به نسبت وسیعی از سازگاری اقلیمی است؛ دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین بوده و به خاطر اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد کلسترول از کیفیت تغذیه‌ای بالایی برخوردار است.

سالانه بیش از ۵۵ میلیون تن کلزا در کشورهای عضو اتحادیه اروپا، چین و کانادا به عنوان سه تولیدکننده اصلی این محصول به دست می‌آید؛ میزان تولید این محصول در ایران بسیار اندک و کمتر از ۳۰۰ هزار تن در سال برآورد می‌شود که این رقم نیز در سال‌های اخیر با توجه ویژه وزارت جهاد کشاورزی به دست آمده است.

تامین روغن مورد نیاز کشور و جلوگیری از خروج ارز، تامین علوفه مورد نیاز دام و طیور و تامین امنیت غذایی و سلامت جامعه از اهداف توسعه کشت دانه‌های روغنی است.

کشت دانه‌ روغنی کلزا در تناوب با گندم موجب تقویت خاک و پایداری تولید گندم در کشور می‌شود و ترویج آن طی سال‌های اخیر تدبیری از سوی مسوولان برای افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی آذربایجان‌غربی بوده است.