حجت الله غلامعلی روز جمعه در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود:این زیرساختها شامل بهسازی راههای منتهی به مرزهای چهارگانه ، آماده سازی پایانه های مسافری، بهداشت و درمان ، امداد و نجات ، ارتباطات ، توقفگاههای خودروها ، حمل ونقل (راهداری)، آب و فاضلاب ، برقرسانی و روشنایی است.
وی گفت: بر اساس مصوبه اعضای کمیته زیرساخت ستاد مرکزی اربعین ، همه زیرساختها باید متناسب با شرایط گرمای امسال و پیش بینی های لازم برای فصل گرم سال و براساس برنامه های میان مدت و کوتاه مدت باشد.
دبیر کمیته زیرساخت ستاد مرکزی اربعین حسینی با اشاره به بازدید اخیر اعضای کمیته زیرساخت اربعین ازمرزهای چذابه و شلمچه گفت: خوشبختانه بخش مهمی از زیرساختهای اربعین در این ۲ مرزبین المللی در سال های گذشته فراهم شده ولی بخشی از تاسیسات زیربنایی در ۲ سال اخیر که عزیمت زائران اربعین متوقف شده بود نیازمند بهسازی و بازسازی است.
وی گفت: کمیته زیرساخت اربعین بر اساس وظایف ذاتی خود در داخل مرزهای کشور فعالیت خواهد کرد ولی در جاهایی که نیاز باشد با هماهنگی مقام های عراقی احتمال دارد بخشی از زیرساخت های مرتبط با زائران اربعین که به بهسازی نیاز دارد مرمت شده تا تردد زائران روان تر و بیخطر شود.
غلامعلی با اشاره به اینکه اربعین امسال در ایام تعطیلات تابستانی خواهد و پیش بینی می شود شماری زیادی از زائران اربعین از دانشجویان و دانش آموزان باشند افزود:با توجه به این وضعیت ، ترکیب زائران اربعین امسال جوانترخواهد بود.
وی گفت:پیش بینی ما این است که حدود ۳۵درصد کل زائران اربعین از طریق مرزهای چذابه و شلمچه راهی شهرهای مقدس عراق شوند.
به گزارش ایرنا طبق تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران ۲۶شهریور مصادف با اربعین حسینی است ولی کاروان های اربعین حسینی از اول ماه صفر حرکت تدریجی خود را به سمت مرزهای چهارگانه آغاز می کنند و در چند روز مانده به روز اربعین به اوج خود می رسد.
اربعین ۱۳۹۸ در مجموع یک میلیون زائر از مرزهای شلمچه و چذابه راهی شهرهای مقدس عراق شدند که این تعداد حدود ۳۵۰هزار زائر از چذابه و ۶۵۰هزار زائر از مرز بینالمللی شلمچه در ۱۵ کیلومتری غرب خرمشهر راهی شهرهای مقدس عراق شدند.
در ۲ سال اخیر به علت همه گیری ویروس کرونا ، مسایل امنیتی عراق و موافقت نکردن مسئولان ارشد عراق ، زائران اربعین حسینی موفق به حضور در کنگره جهانی اربعین در کربلای معلا نشدند.