«محمد عقیقیشریف» روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تأمین مالی زنجیره ای بنابر تاکید مستمر رهبر معظم انقلاب بر مساله حمایت از تولید به دستور وزیر صمت به همه استانها ابلاغ شده و در حال اجرا است.
وی تسریع و بهبود فرآیند تامین سرمایه در گردش بنگاه های تولیدی، کاهش نیاز به دریافت تسهیلات جدید، جلوگیری از انحراف منابع و افزایش کارآیی تخصیص منابع، کاهش مطالبات غیرجاری بانک ها و همچنین ارتقا شفافیت جریان های مالی را از مزایای این پروژه برشمرد.
مسئول تامین مالی زنجیره ای صمت استان همدان یکی از بزرگترین چالش های پیش روی واحدهای تولیدی به ویژه در شرایط تورم را تامین منابع مالی مورد نیاز برای در حرکت نگه داشتن چرخ تولید دانست و گفت: در چنین وضعیتی تأمین مالی بیش از پیش سخت تر میشود زیرا بانک ها در این شرایط تمایل کمتری به اعطای تسهیلات دارند.
به گفته او در این وضعیت واحدهای تولیدی برای جبران آثار تورم و حفظ ارزش دارایی هایشان، نقدینگی خود را به دارایی های سرمایه ای تبدیل می کنند، بنابراین حد اعتباری آنها نزد بانک ها پایین آمده و در نتیجه تمایل بانک ها به پرداخت تسهیلات بیش از پیش کمتر می شود.
وی خاطرنشان کرد: در پروژه تامین مالی زنجیره ای، با استفاده از ابزارهای نوین و متنوع تامین مالی زنجیره ای که بانک ها در اختیار دارند از قبیل برات و سفته الکترونیکی، کارت اعتباری، اعتبارات اسنادی داخلی مدت دار و اوراق می توانیم واحدهای مشمول را برای تامین منابع و حفظ اشتغال یاری کرد.
عقیقی شریف یادآوری کرد: در اجرای این پروژه سودمند وزارت اقتصاد و امور دارایی و بانک مرکزی مشارکت دارند و از سوی بانک مرکزی نیز به بانک ها و مؤسسات مالی سراسر کشور ابلاغ شده است و در استان همدان با جدیت پیگیری می شود.
به گزارش ایرنا، افزون بر یک هزار و ۱۰۰ واحد تولیدی و صنعتی در استان همدان فعالیت دارند که از صنعت، معدن و تجارت مجوز دارند.