تهران- ایرنا- ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه عصر جمعه اعلام کرد که روسیه هیچ کشوری را با تسلیحات هسته‌ای تهدید نمی‌کند و تنها برای دفاع از حاکمیت خود از چنین تسلیحاتی استفاده خواهد کرد.

به گزارش جمعه شب ایرنا از خبرگزاری تاس، رئیس جمهور روسیه در اجلاس بین المللی اقتصادی سنت پترزبورگ در واکنش به اتهامات غرب در خصوص تهدید جنگ هسته‌ای و جنگ جهانی سوم گفت که مسکو از این لفاظی‌ها اطلاع دارد. 

وی توضیح داد: این لفاظی‌ها از بیانیه‌های غربی‌ها نشات می‌گیرد. هر چند وقت یک‌بار سیاستمداران بی‌مسئولیت چنین چیزی را به زبان می‌آورند، حتی سیاستمداران بلندپایه مثلاً در سطح وزارتخانه‌های خارجه چنین اظهاراتی را بیان کرده و هیاهو می‌کنند. 

پوتین ادامه داد: ما به شکل مناسب پاسخ می‌دهیم اما پس از شنیدن پاسخ ما این کشورها می‌گویند که روسیه ما را تهدید می‌کند. روسیه کسی را تهدید نمی‌کند اما همه باید بدانند که ما چه توانایی‌های داریم و از چه توانایی برای دفاع از حاکمیت خود استفاده خواهیم کرد. اینها مسائل بدیهی است. 

رئیس جمهور روسیه با انتقاد از جنگ‌های مخرب غرب در نقاط مختلف جهان خاطرنشان کرد: عراق به صورت عملی تخریب شده است. لیبی هنوز نمی‌تواند حاکمیت خود را احیا کند. جنگ در افغانستان که چند دهه به طول انجامید به شکلی شرم آور رها شد و مساله این است که آن‌ها می‌خواستند این وضعیت ایجاد شود. 

پوتین افزود: در بسیاری از موارد، مثلاً در یوگسلاوی کشورها تجزیه شدند. پس از نابودی کشور ما (شوروی سابق)، کشورهای جدید با منافع جدید پدید آمدند و تضادهای داخلی زیادی وجود داشت و آن‌ها این تحولات را تشویق کردند و سپس شروع به جدا کردن کوزوو از صربستان کردند. 

به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. 

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. 

جنگ در اوکراین در چهارمین ماه به سر می‌برد و واکنش‌ها به تهاجم روسیه و ارسال تسلیحات به این کشور همچنان ادامه دارد. مسکو هشدار داده است تجهیزات نظامی که آمریکا و اروپا در اختیار اوکراین قرار می‌دهند، موجب تشدید مناقشه در اوکراین می‌شود و پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی به دنبال دارد. 

رئیس جمهور روسیه همچنین چند روز پس از آغاز جنگ در اوکراین، نیروهای هسته‌ای خود را در حالت آماده باش قرار داد.