آخرین نظرسنجی خوشبینی اقتصادی ای بی دی/تی آی پی پی که روز جمعه به وقت محلی منتشر شد، نشان می دهد که ۵۳ درصد آمریکایی ها معتقدند رکود اقتصادی ایالات متحده آمریکا آغاز شده است.
بر اساس این نظر سنجی ۲۵ درصد می گویند در این مورد اطمینان ندارند و تنها ۲۰ درصد از آمریکایی ها اعتقاد دارند که این کشور وارد یک رکود نشده است.
نگرانی های اقتصادی در آمریکا از ماه گذشته تاکنون به طور چشمگیری افزایش یافته است. در ماه مه، کمتر از نیمی از آمریکایی ها یا ۴۸ درصد، معتقد بودند که اقتصاد این کشور در حال رکود است در حالی که ۲۳ درصد اعلام کردند که اقتصاد آمریکا در رکود قرار ندارد.
نگرانی از رکود اقتصادی در هفته های اخیر افزایش یافته است، به طوری که تورم در هفته گذشته به بالاترین حد خود در ۴۰ سال گذشته رسید و میانگین بازار سهام داوجونز برای نخستین بار در یک سال و نیم گذشته در روز پنجشنبه به زیر ۳۰ هزار واحد سقوط کرد.
این هفته، آمریکا برای نخستین بار از سال ۲۰۲۰ وارد بازار نزولی سهام شد و نخستین بازار نزولی سهام در دوران ریاست جمهوری جو بایدن شکل گرفت.
اصطلاح "بازار نزولی" زمانی استفاده می شود که ارزش یک بازار سهام برای مدت طولانی حداقل ۲۰ درصد کاهش یابد که نشان دهنده رکود اقتصادی است.
نظرسنجی جدید همچنین نشان داد که اکثر آمریکایی ها معتقدند شرایط اقتصادی این کشور به زودی بهبود نخواهد یافت.
تنها دو نفر از هر ۱۰ آمریکایی فکر می کنند که اقتصاد رو به بهبودی است که این کمترین نرخ اطمینان اقتصادی از ژانویه ۲۰۲۱ تاکنون است.
مردم آمریکا همچنین نگران توانایی بایدن در مدیریت اقتصاد هستند. حتی دموکراتها نیز به بایدن اعتماد ندارند و تنها ۴۵ درصد به رئیس جمهوری آمریکا نمره خوبی اقتصادی میدهند. این یک کاهش نسبت به زمان مشابه در سال گذشته است که ۸۰ درصد دموکراتها عملکرد اقتصادی بایدن را تایید می کردند.
این نظرسنجی همچنین نشان داد که بیش از هشت نفر از هر ۱۰ جمهوریخواه و تقریباً ۶ نفر از هر ۱۰ فرد مستقل به بایدن نمره ضعیفی در اقتصاد میدهند.
به گزارش ایرنا، پیش از این شبکه خبری سی ان ان آمریکا نزدیک به دولت دموکرات بایدن در گزارشی چهار دلیل را مطرح کرده که به نظر می رسد اقتصاد این کشور در حال فروپاشی است.
سی ان ان در گزارش خود بیان کرد تورم در آمریکا بیداد کرده و ابزار بانک مرکزی برای مبارزه با افزایش قیمت ها، تعیین نرخ های بهره بالاتر است. این امر وام را گرانتر کرده و اقتصاد را کند می کند.
بانک مرکزی آمریکا معتقد است که می تواند نرخ های بهره را بدون وارد کردن اقتصاد به رکود افزایش دهد اما بانک ها در وال استریت ژورنال می گویند بانک مرکزی یک رکود اقتصادی را مهندسی خواهد کرد تا بر تورم غلبه کند.
پس از ثبت رکورد در اوایل ژانویه، بازار سهام آمریکا تقریباً یک پنجم ارزش خود را از دست داده به گونه ای که ارزش سهام شرکت ها به محدوده ضرر نزدیک شده است.
شاخص نزدک در حال حاضر عمیقا نزولی شده است. امسال بیش از ۷ تریلیون دلار سرمایه در بازار سهام آمریکا نابود شده است.
سرمایه گذاران که نگران تاثیر نرخ های بهره بالاتر بانک مرکزی بر سود شرکت ها هستند، ترجیح می دهند سرمایه خود را از بازارسهام خارج کنند.
وزارت خزانه داری آمریکا درحال فروش اوراق قرضه است. هنگامی که قیمت اوراق قرضه کاهش یابد، بازده افزایش می یابد و بازده خزانه داری ۱۰ ساله در این ماه برای اولین بار از سال ۲۰۱۸ به بالای ۳ درصد رسید.
این در حالی است که نظرسنجی روز جمعه "یو اس ای تودی" نشان میدهد که میزان محبوبیت بایدن همچنان به روندی نزولی خود ادامه داده و به ۳۹ درصد رسیده است.
به گزارش ایرنا، این نظرسنجی همچنین نشان می دهد که ۴۷ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی کاملا عملکرد شغلی بایدن به عنوان رئیس جمهوری آمریکا را تایید نمی کنند که در مقایسه با نظرسنجی ماه فوریه ۳ درصد افزایش نارضایتی از بایدن را نشان می دهد.
در آخرین نظرسنجی که در ماه فوریه انجام شد، ۴۴ درصد از آمریکایی ها عملکرد بایدن را تایید نمی کردند.
بر اساس نظرسنجی منتشر شده در روز جمعه، تنها ۱۶ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی کاملا عملکرد او را تایید می کنند. ۷۱ درصد از آمریکاییهای شرکتکننده در نظرسنجی اعلام کردند که این کشور «در مسیر اشتباه» قرار دارد و تنها ۱۶ درصد معتقد بودند که آمریکا در مسیر درستی حرکت میکند.
نظرسنجی همچنین نشان داد که محبوبیت بایدن برای سومین هفته متوالی کاهش یافته که نشان دهنده یک ماه دشوار برای رئیس جمهوری آمریکا در میان چالش تورم فزاینده در این کشور است.
این در حالی است که رئیس جمهوری آمریکا عصر پنجشنبه به وقت محلی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که مردم آمریکا پس از دو سال پرتلاطم همهگیری ویروس کرونا، نوسانات اقتصادی و اکنون افزایش قیمتهای بنزین که به بودجه خانوادهها ضربه میزند، واقعاً افسرده شده اند.
او گفت که رکود اقتصادی اجتناب ناپذیر نیست و با ادعاهای قانونگذاران جمهوری خواه مبنی بر اینکه طرح کمکی کرونای وی در سال گذشته دلیل اصلی افزایش تورم در آمریکا به بالاترین حد در ۴۰ سال گذشته بود مخالفت کرد و این استدلال را عجیب خواند.
بایدن به هشدارهای اقتصاددانان مبنی بر اینکه آمریکا به سمت رکود پیش می رود، اشاره کرد و گفت: اول از همه باید بگویم، این اجتناب ناپذیر نیست. ثانیاً، ما در موقعیتی قویتر از هر کشوری در جهان برای غلبه بر این تورم قرار داریم.
رئیس جمهوری آمریکا خاطرنشان کرد که نرخ ۳.۶ درصدی بیکاری و قدرت نسبی آمریکا در جهان دلیلی برای خوشبینی در خصوص اقتصاد است.
بانک مرکزی آمریکا روز چهارشنبه ۱۵ ژوئن/ ۲۵ خرداد ماه نرخ بهره در این کشور را ۷۵ واحد پایهای (سه چهارم واحد درصد) افزایش داد که بالاترین افزایش بهره در این کشور از سال ۱۹۹۴ تاکنون است.
کمیته بازار آزاد فدرال که هیاتی از مقامات بانک مرکزی با مسئولیت تعیین نرخهای بهره در آمریکا است اعلام کرد، محدوده نرخ بهره پایه بانکی را به ۱.۵ تا ۱.۷۵ درصد افزایش میدهد که این افزایش ۰.۷۵ درصدی نسبت به نرخهای گذشته است.
قیمت بنزین در آمریکا به دنبال افزایش قیمت جهانی نفت افزایش پیدا کرده و به بالاترین رقم در تاریخ رسیده است. قیمت بنزین از مرز پنج دلار در هر گالن (۳.۸ لیتر) عبور کرده و به تورم هزینه سوخت بیشتر دامن زده است.
بر اساس اعلام وزارت کار آمریکا، تورم در ماه می در این کشور به ۸.۶ درصد رسیده است و افزایش سرسام آور قیمتها همچنان در بالاترین سطح خود در ۴۰ سال گذشته قرار دارد.
این نرخ تورم، فشار هزینهها را به خانوارهای آمریکایی حفظ کرده و بحران سیاسی جو بایدن رئیس جمهوری دموکرات این کشور را بدتر میکند.
این بالاترین سرعت رشد تورم در آمریکا از سال ۱۹۸۱ تاکنون است.