بجنورد- ایرنا- سفیر بنگلادش در ایران گفت: بخش ساخت و ساز و پوشاک این کشور هم اکنون در حال توسعه است و نیاز به تامین مواد اولیه و محصولات معدنی و پنبه است که خراسان شمالی ظرفیت تامین آن را دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «آ اف ام گوسال اعظم سارکار»" روز شنبه در دیدار با اعضای هیات رییسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی در بجنورد اظهار داشت: فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری و آشنایی با محصولات اقتصادی این استان فراهم شده است و امیدواریم در این زمینه به نقطه نظرات مشترکی دست یابیم.

وی عنوان کرد: روابط تاریخی و فرهنگی زیاد بین ایران و بنگلادش از سالیان گذشته وجود دارد و دیدگاه های دو کشور در قرن حاضر به یکدیگر نزدیک تر شده و فرصت مناسبی برای تبادلات تجاری فراهم است.

وی افزود: اطلاعات زیادی از ظرفیت های خراسان شمالی کسب کرده ام و این استان در زمینه صنایع معدنی، کود اوره و آلومینیوم یا ظرفیت مناسبی برای صادرات دارد.

سفیر کشور بنگلادش در ایران افزود: ارتباط خوبی بین اتاق بازرگانی این کشور و خراسان شمالی وجود دارد و بنگلادش ظرفیت زیادی برای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی دارد.

وی اضافه کرد: بنگلادش دومین کشور تولید کننده پوشاک در جهان است و پنبه خراسان شمالی به عنوان مواد اولیه صنعت پوشاک قابلیت صادرات را دارد.

سفیر کشور بنگلادش در ایران افزود: صنایع فولاد و آهن آلات خراسان شمالی قابلیت صادرات به کشور بنگلادش دارد و از این محصولات استقبال می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: کشور بنگلادش در بخش دارو نیز سرمایه گذاری های زیادی انجام داده است و گیاهان دارویی خراسان شمالی می تواند فرصت مناسبی را فراهم کند و تنها باید زمینه صادرات این محصولات تسهیل شود.

سفیر کشور بنگلادش در ایران یادآور شد: تبادل سرمایه گذاران بخش خصوصی بین دو کشور می‌تواند ظرفیت ها را به خوبی معرفی کند و باید در این زمینه همکاری های مشترک انجام گیرد.

رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی در ادامه این جلسه گفت: این استان با محوریت کشاورزی به دنبال سرمایه گذاری و تسهیل روادید با کشور بنگلادش است تا زمینه صادرات محصولات معدنی و کشاورزی فراهم شود.
 سعید پورآبادی افزود: سیمان، آلومینا و کود اوره خراسان شمالی قابلیت صادرات را دارد، ضمن اینکه محصولات باغی و کشت های فصلی در این استان از اهمیت زیادی برخوردار است و ظرفیت مناسبی برای صادرات دارد.
 وی ادامه داد: خراسان شمالی به عنوان بهشت گیاهان دارویی محسوب می شود و به عنوان پایلوت برداشت این گیاهان در کشور فعال است و باید این ظرفیت ها با صادرات مناسب بالقوه شود.

استان خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از مردم آن در روستاها سکونت دارند.

صنایع مادر پتروشیمی، سیمان بجنورد، آلومینای جاجرم و قند شیروان در خراسان شمالی فعال هستند که علاوه بر این، صنایع دستی و محصولات باغی و کشاورزی نیز از دیگر مزایای دارای مزیت نسبی این استان شمالشرق کشور برای ارتباط اقتصادی با دیگر کشورها محسوب می شود.

سفیر کشور بنگلادش در ایران از امروز( ۲۸ خردادماه) به مدت سه روز به خراسان شمالی  ضمن دیدار با با اعضای هیات رییسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و استاندار خراسان شمالی از طرح های صنعتی و تولیدی استان نیز بازدید خواهند کرد و با ظرفیت های اقتصادی استان آشنا خواهند شد.