به گزارش روز شنبه ایرنا از روابط عمومی آبفای استان همدان، «فرهاد بختیاری فر» اظهار داشت: در سال گذشته با انعقاد قراردادی، جایگزینی سامانه های پر خطر گازی یک تنی در تصفیه خانه های آب شهید بهشتی و اکباتان به طور کامل عملیاتی شد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ استفاده از پودر پرکلرین در سامانه مایعی سابق محدود شد گفت: بر همین اساس بهره گیری از مایع آب ژاول در دستور کار قرار گرفت ضمن اینکه فروش و از رده خارج کردن ۷۰ عدد سیلندر گاز کلر نیز اجرایی شد.
بختیاری فر تصریح کرد: جایگزینی ۳۰۰ دستگاه سامانه پرخطرگازی و فرسوده مایعی با سامانه های ایمن آب ژاول نیز با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال پیگیری است.
وی در ادامه توضیح داد: از آنجایی که سیاست شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در خصوص سامانه های گندزدایی، سوق دادن شرکت های وابسته به سمت استفاده از تکنولوژی های ایمن است و استفاده از آب ژاول نیاز به رعایت الزامات ایمنی کمتری نسبت به گاز کلر دارد لذا استفاده از این تکنولوژی نوین در دستور کار شرکت ها است.
مدیر عامل آبفای استان همدان همچنین با بیان اینکه استفاده از گاز کلر می تواند التهابات تنفسی و واکنش پذیری شدید را به دنبال داشته باشد گفت: بکارگیری سامانه ایمن آب ژاول در مقایسه با گاز کلر ضمن حمل و نقل آسان، به صرفه بودن، بی خطر بودن، سلامت ماندن اپراتورها و کاهش مخاطرات را به همراه دارد.
بختیاری فر خاطرنشان کرد: آب ژاول یا هیپوکلریت سدیم با مجوز مصرف خوراکی که گاهی به اشتباه با مایع سفید کننده یکسان در نظر گرفته می شود، دارای خاصیت ضدعفونی کننده بالایی بوده و در حذف برخی از آلاینده های شیمیایی موثر عمل می کند.
وی اظهار داشت: آب ژاول یا هیپوکلریت سدیم یک ترکیب ناپایدار از یون های سدیم و هیپوکلریت و خاصیت گندزدایی آب است که با اجرای طرح یادشده تمامی کپسول های گاز کلر مستقر در مخازن با سامانه نوین جایگزین می شوند.
به گزارش ایرنا، ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و همچنین ۸۲۷ روستای استان همدان از نعمت آب آشامیدنی سالم و بهداشتی (لوله کشی) بهرهمند هستند.
استان همدان با حدود یک میلیون و ۷۵۰ هزار نفر جمعیت شهری و روستایی نزدیک به ۶۸۰ هزار مشترک آب دارد.