به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری «رویترز»، دولت فیلیپین هفته گذشته اعتراض جدید دیپلماتیکی را در برابر فعالیت های دریایی چین در ۳۲۱ کیلومتری منطقه انحصاری اقتصادی «مانیل» پایتخت این کشور مطرح کرد و چین را به ماهیگیری غیرقانونی در این منطقه هنگامی که کشتی های گشتزنی گارد ساحلی چین قایق های فیلیپینی را تعقیب می کردند متهم کرد و افزود بیش از ۳۰۰ شکایت علیه فعالیتهای پکن در دریای چین جنوبی ثبت شده است.
در همین حال دولت آمریکا در بیانیهای اعلام کرد، با درنظر گرفتن نگرانیهای فیلیپین، از این کشور در منطقه دریای چین جنوبی حمایت می کند و همزمان از چین درخواست کرد تا به اقدامات تحریک آمیز در دریای چین جنوبی پایان دهد و به قوانین بین المللی احترام بگذارد.
«ند پرایس» سخنگوی دولت آمریکا گفت: «چنین اقداماتی بخشی از روند وسیعتر چین در اقدامات تحریکآمیز منطقه دریای چین جنوبی برای کشورهایی است که به شکل قانونی در این منطقه فعالیت می کنند.»
دریای چین جنوبی دریایی حاشیهای است که بخشی از اقیانوس آرام بهشمار میآید و ناحیهای در حدود سه و نیم میلیون کیلومتر مربع از سنگاپور تا تنگهٔ تایوان را دربر میگیرد. پس از پنج اقیانوس جهان این دریا بزرگترین ناحیهٔ دریایی جهان است. جزیرههای واقع در دریای چین جنوبی که با هم یک مجمعالجزایر را تشکیل میدهند بالغ بر صدها عدد و عمدتاً خالی از سکنه هستند.
چین تقریباً بر کل این دریا و کشورهای ویتنام، فیلیپین، مالزی، برونئی و تایوان هریک بر بخشهایی از آن ادعای مالکیت می کنند. همچنین این کشورها بر سر جزایر غنی از نفت و گاز «اسپراتلی» و «پارسل» اختلاف دارند. آمریکا این دریا را از آبهای بینالمللی میداند و همواره بر حق قانونی کشتیها و زیردریاییهایش در رفتوآمد در این دریا تأکید میکند.