تهران- ایرنا- استعفاهای دسته جمعی مشاوران بلندپایه جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا همزمان با افزایش تورم، جنگ اوکراین و چشم انداز ضعیف پیروزی دموکرات ها در انتخابات میان دوره ای کنگره زنگ هشدار را برای دولت جو بایدن به صدا در آورده است.

به گزارش روز شنبه ایرنا، روزنامه واشنگتن تایمز در این زمینه نوشت: استعفاهای جمعی مشاوران ارشد بایدن بقیه کارکنان کاخ سفید را ناامید کرده است.

منتقدان می گویند خروج مشاوران بایدن نشان می دهد که اطرافیان او به شکل فزاینده ای نگران به راه افتادن حمام خون برای دموکرات ها در انتخابات و  امکان کسب اکثریت از سوی جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان و سنا هستند.

براساس این گزارش، سلطه جمهوری خواهان بر کنگره ناقوس مرگ را برای برنامه های بایدن به صدا در خواهد آورد و هجوم تحقیقات کنگره درباره دولت را تضمین می کند.

در عین حال دموکرات ها می گویند خروج مقام ها از کاخ سفید به ویژه در تابستان برای دولتی که از هر یک از دو حزب اصلی در آمریکا روی کار است امری عادی قلمداد می شود. آنها مدعی اند مشاوران اصلی بایدن از جمله ران کلین رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید همچنان در پست خود باقی مانده است و هیچ یک از مشاوران اولیه بایدن شامل استیو ریچتی و بروس رید کاخ سفید را ترک نکرده اند.

البته دموکرات‌ها نمی‌توانند نگران از دست دادن هر دو مجلس کنگره در پاییز امسال نباشند که همچنین باعث شده ۲۲ دموکرات در مجلس نمایندگان، امسال بازنشسته شوند.

این درحالیست که محبوبیت بایدن به حدود ۴۰ درصد کاهش یافته و نظرسنجی ها نشان می دهد که آمریکایی ها از افزایش قیمت ها و وضعیت متزلزل اقتصاد در کشورشان عصبانی هستند.

بر اساس آمار موسسه بروکینگز، از زمان روی کار آمدن بایدن، ۲۶ درصد از کارکنان اجرایی دولت را ترک کرده اند که در مقایسه با روسای جمهوری سلف او روند به نسبت با ثباتی است.

۶۶ درصد از کارکنان اجرایی رئیس جمهور سابق ترامپ در عرض دو سال به کار خود خاتمه دادند با این حال، طبق داده های بروکینگز، باراک اوباما رئیس جمهوری اسبق آمریکا تنها ۲۴ درصد از کارکنان خود را در دو سال اول ریاست جمهوری اش از دست داد.

بیل کلینتون و جورج دبلیو بوش روسای جمهوری اسبق آمریکا نیز به ترتیب ۳۸ درصد و ۳۳ درصد از پرسنل خود را در دو سال نخست ریاست جمهوری از دست دادند.

جدایی مقام های کاخ سفید از دولت، بخشی از مجموعه خروج از این نهاد در هفته های اخیر است. جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید و جفری دی. زینتز هماهنگ کننده کاخ سفید برای مقابله با کووید-۱۹ هر دو در ماه مه (اردیبهشت) کاخ سفید را  ترک کردند. همچنین دفتر کامالا هریس معاون بایدن شاهد مهاجرت دسته جمعی و مستمر دستیاران وی بوده است.

تیم مطبوعاتی بایدن نیز تحت تأثیر تعدادی از موارد خروج مقام ها از کاخ سفید قرار گرفته است. مایک گوین که به عنوان مدیر واکنش سریع کاخ سفید خدمت می کرد، این هفته کاخ سفید را ترک کرد تا در وزارت خزانه داری مشغول به کار شود. مایکل کیکوکاوا یکی دیگر از اعضای تیم مطبوعاتی دولت نیز پست خود را برای کار جدید در خزانه داری ترک کرد.ودانت پاتل، که نقش دستیار مطبوعاتی را بر عهده داشت، ماه مه در وزارت امور خارجه منصوب شد. همچنین آماندا فینی، رئیس ستاد دفتر مطبوعاتی، در اوایل این ماه، به وزارت انرژی نقل مکان کرد.

 به گزارش ایرنا، بایدن عصر پنجشنبه به وقت محلی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که مردم آمریکا پس از دو سال پرتلاطم همه‌گیری ویروس کرونا، نوسان های اقتصادی و اکنون افزایش قیمت‌های بنزین که به بودجه خانواده‌ها ضربه می‌زند، واقعاً افسرده شده‌اند. 

وی در عین حال مدعی شد که نرخ ۳.۶درصدی بیکاری و قدرت نسبی آمریکا در جهان دلیلی برای خوشبینی درخصوص اقتصاد است. 

بانک مرکزی آمریکا روز چهارشنبه ۱۵ ژوئن( ۲۵ خرداد) نرخ بهره در این کشور را افزایش داد که بالاترین افزایش بهره در این کشور از سال ۱۹۹۴ تاکنون بوده است.