خرم‌آباد - ایرنا - مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق لرستان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون بیشترین میزان مصرف برق روزانه در این استان ۶۵۵ مگاوات ثبت شده که تاکنون به پیک مصرف نرسیده است.

"قباد رستمی" روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه بیشترین میزان مصرف برق ( پیک مصرف ) معمولا در روزهای ۱۶ و ۱۷ مرداد ماه ثبت می شود، بیان کرد: پرمصرف ترین مشترکان برق لرستان از ۱۵ خرداد ماه تا اواخر شهریور مشترکان بخش خانگی هستند که ۴۵ درصد کل مصرف استان را به خود اختصاص می دهند.

وی تعداد مشترکان برق خانگی در استان را ۵۹۰ هزار مشترک عنوان کرد و افزود: سال گذشته پیک مصرف برق استان در ۵ مردادماه با میزان ۸۲۰ مگا وات ثبت شد که امیدورایم با رعایت الگوی مصرف و مصرف بهینه در انرژی برق روزهای بدون خاموشی و مصرف کمتر در استان ثبت شود.

رستمی با بیان اینکه ساختمان های جدید خانگی و تجاری حدود ۷۰ درصد مصرف بالاتری دارند اظهار داشت: طی سال های گذشته هزینه برق مصرفی با توجه به تورم و افزایش قیمت ها رقم جزیی به شمار می رود و صرفه جویی در مصرف برق حالت تشویقی چندانی برای خانواده ها در راستای صرفه جویی در مصارف ندارد.

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع برق لرستان گفت: ۶۰ هزار مشترک تجاری عادی برق در این استان وجود دارد که رفتار مصرفی مشابه مشترکان خانگی دارند.

وی با اشاره به تاثیر گذاری مدیریت زمان در استفاده از وسایل پرمصرف در منازل افزود: درصورتیکه از مصرف وسایل پرمصرف جاروبرقی، ماشین لباسشویی ، ماشین ظرفشویی و اتو و مایکروفر در ساعات اوج مصرف استفاده نشود کمک قابل توجهی در صرفه جویی برق استان خواهد شد و کاهش ۱۰ درصدی استفاده از این وسایل به اندازه راه اندازی یک نیروگاه ۱۵۰۰ تا ۲ هزار مگاواتی بر میزان برق استان تاثیرخواهد داشت.

وی اظهار داشت: مدیریت در زمان استفاده از وسایل پرمصرف علاوه باینکه کمک شایانی در صرفه جویی برق می شود مدت زمان عمر مفید وسایل را نیز افزایش می دهد و از آسیب وارد شدن به موتور وسایل پرمصرف جلوگیری خواهد شد چراکه افت افت ولتاژ در زمان اوج مصرف باعث آسیب وارد شدن به وسایل برقی خواهد شد.

رستمی افزود: روشن شدن هر وسیله برقی پرمصرف به معنای روشن شدن همزمان ۲۵ لامپ ۱۰۰ ولت قدیمی است و همچنین هر یک درجه افزایش دمای وسایل سرمایشی چهار درصد صرفه جویی برق را تامین می کند.