بجنورد-ایرنا- مدیر امور منابع آب شهرستان های شیروان و فاروج گفت: امسال جهت عبور از بحران خشکسالی و حفظ پایداری آب سد ، میزان آب تحویلی از سد چری فاروج خراسان شمالی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۴۸ درصد کاهش داده شد.

اسحاق خسروپناه روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این راستا طبق برنامه ریزی های صورت گرفته و جلسات از قبل برگزار شده جهت مواجه با هرگونه کمبود آب و مدیریت درست، ۳۰۰ هزار مترمکعب آب برای آبیاری باغ ها و ۷۰۰ هزارمترمکعب نیز برای زراعت تحویل داده خواهد شد.

سطح اراضی شبکه آبیاری سد چری حدود هزار و ۲۰۰ هکتار  است که همه ساله آب کشتزارهای آن از طریق این سد تامین می شود.

وی با بیان اینکه سال گذشته میزان تحویلی آب از این سد بیشتر بوده است خاطرنشان کرد: خشکسالی های پی در پی و کاهش بارندگی باعث شده تا در تمام حوزه های تحویلی آب طوری مدیریت و برنامه رریزی شود که دچار کمبود و بحران نشویم.

خسروپناه اضافه کرد: اکنون حجم آب موجود سد چری فاروج، یک میلیون و ۳۷۵ هزار مترمکعب است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته یکسان است که برای جلوگیری انشعابات غیرمجاز آب در این سه ماه با هماهنگی دادستان و نیروی انتظامی در قالب «پلیس آب» با متخلفان برخورد می شود.

مدیر امور منابع آب شهرستان های شیروان و فاروج گفت: همچنین مقرر شده حریم آب شرب در چاه های غیرمجاز به صورت ویژه در دستور کار قرار بگیرد، شهرداری جهت کمک به تغذیه آبخوان از محل چاه ها آب برداشت نکند و آبیاری فضای سبز از طریق تانکر صورت گیرد، تمام دستگاه ها جهت تکمیل و تجهیز چاه های جدید همکاری و مساعد لازم را داشته باشند.

خسروپناه افزود: برای مصرف بهینه و رعایت الگوی مصرف فرهنگ سازی لازم، اطلاع رسنی از طریق اصحاب رسانه و فضای مجازی انجام شد.

سد چری که در ۱۰ کیلومتری شهر فاروج ساخته شده است که به لحاظ اهمیت چهارمین سد در بین پنج سد این استان است و توان تنظیم سالانه شش میلیون متر مکعب آب را دارد. 

این سد از نوع سازه خاکی با هسته رسی است که ارتفاع دیواره آن ۴۲ متر، طول تاج ۴۰۴متر، عرض دیواره در پی ۲۲۰ متر و عرض تاج ۸ متر و سرریز سد از نوع لبه پهن جانبی است. 

عملیات اجرایی سد چری در سال ۱۳۷۱ با هدف کنترل سیلاب و توسعه و بهبود زمین های کشاورزی پایین دست آغاز شد و در سال ۱۳۷۷ به پایان رسید که شبکه آبیاری و زهکشی آن در شرایط پرآبی یکهزار و ۱۰۰ هکتار از زمین های پایین دست سد را پوشش می دهد. 

براساس آمارهای موجود: سالانه ۱۳۲ هزار و ۲۴۴ تن محصولات کشاورزی و ۶۵ هزار و ۴۷۴ تن نیز محصولات باغی در شهرستان فاروج  تولید می شود که این میزان هر ساله به تناسب شرایط جوی، بارندگی ها دچار کاهش یا افزایش می شود.

شهرستان فاروج ۱۸.۹ درصد از۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی استان خراسان شمالی را به خود اختصاص داده است.

شهرستان فاروج با ۵۲ هزار نفر جمعیت در ۹۰ کیلومتری بجنورد، دروازه شرقی استان خراسان شمالی محسوب می شود.