بهگزارش ایرنا، مصطفی یغمائیان روز یکشنبه به رسانه ها گفت: مرمت اضطراری ساباطهای شترخان، بلند، کاشی و ساباط خانه ترابی سمنان آغاز شد.
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان افزود: برچیدن اندود کاهگل، اندود گچ یا گچ و خاک، مهاربندی موقت دیوار، برچیدن مصالح فرسوده و فاقد استحکام، آجرکاری، استحکامبخشی دیوار، دوخت و دوز خشتهای آسیبدیده و ترکهای عمیق، مرمت و بازسازی بخشهای فرسوده طاقهای خشتی، کندن لایههای فرسوده بام و خارج کردن بندهای فرسوده گچی از جمله فعالیتهای در دست اقدام برای مرمت این آثار تاریخی است.
یغمائیان اضافه کرد: دوغاب ریزی با گچ سنتی، کاهگل بام، هدایت و دفع آب باران، هره چینی، مرمت اندود گچ بدنه و سقف از دیگر فعالیتهای مرمت این ساباطهای تاریخی است.
سابات یا ساباط، معبری دالان مانند با سقف است که در مسیرهای طولانی بالای سر رهگذران قرار میگیرد و مانع از تابش آفتاب و آزار آنها میشود. ساباط بیشتر در شهرهای گرمسیری ساخته میشد و وجود ساباط در معماری ایران در شهرهای گرم و آفتابی نشان از تجربه، دانش و مهارت ایرانیان در امر معماری دارد. در واقع ساباطها میان دو بخش یک کوچه، ارتباط برقرار میکردند.
بافت تاریخی سمنان با ۳۵۷ هکتار وسعت، از کهنترین و مهمترین بافتهای تاریخی کشور و دارای آثاری از دوره اولیه اسلام تا قاجار است.