تهران- ایرنا- آیت‌الله ابراهیم امینی در خاطرات خود، چرایی مخالفت نکردن رهبر انقلاب با اصلاحات ارضی را بیان می‌کند که در ادامه می‌آید.

به گزارش خبرنگار تاریخ و اندیشه ایرنا، آیت‌الله ابراهیم امینی نماینده چند دوره مجلس خبرگان رهبری در کتاب خاطرات خود می‌نویسد: یکی از مفاد برنامه انقلاب به اصطلاح سفید شاه، تقسیم اراضی بود. او تصمیم داشت این عمل را در زمان حیات آیت‌الله بروجردی انجام دهد ولی با مخالفت قاطع ایشان مواجه و از انجام آن منصرف شد.

در سال ۱۳۴۰ و بعد از ارتحال آیت‌الله بروجردی از فرصت استفاده کرد و برنامه اصلاحات ارضی را اعلام کرد. در آن زمان اسدالله علم نخست وزیر بود. علما و مراجع تقلید اظهار مخالفت نمودند ولی بدون قاطعیت و تندی. اما از امام خمینی عکس العملی دیده نشد.

روزی خدمت ایشان عرض کردم با پیاده شدن برنامه تقسیم اراضی، مشکلات فراوانی به وجود خواهد آمد. به ویژه از لحاظ مسائل شرعی، چرا در برابر این عمل اقدامی به عمل نمی‌آورید؟

فرمود: صلاح نیست. چون به حمایت از مالکان متهم می‌شویم و کشاورزان به ما بدبین می‌شوند. بعد از این و در طول مبارزات هم امام درباره تقسیم اراضی سخنان تندی نفرمود.

محمدرضا پهلوی سند مالکیت زمین‌های تقسیم شده را به زنان کشاورز می‌دهد

ولی در مبارزات سال ۱۳۴۱ و در مساله لایحه انتخابات انجمن‌های ایالتی و ولایتی که قید اسلام از شرایط انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان برداشته بود و به جای سوگند با قرآن، سوگند به کتاب آسمانی گذاشته شده بود، شروع کرد.

در این رابطه سوژه‌ای را انتخاب کرد که برد همگانی داشت و با آن بهتر می‌توان عواطف توده ای مردم را تحریک کرد.

منبع: خاطرات آیت‌الله ابراهیم امینی. مرکز اسناد انقلاب اسلامی

برچسب‌ها