به گزارش خبرنگار ایرنا ، استاندار مازندران به همراه مدیران کل تمامی دستگاه های اجرایی استان ششم خرداد امسال به گلوگاه سفر کرد و در جریان تمامی مسایل و مشکلات این شهرستان در بخش های مختلف قرار گرفت که از جمله آن مشکلات دنباله دار و لاینحل دکل بندان بود.
یکی از ۴۰ مصوبه این سفر در باره حل مشکل بیمه ای دکل بندان بود که قرار شد با استقرار تیم کارشناسی در شهرستان دنبال شود.
فخرالدین رستمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : یک روز پس از سفر استاندار مازندران به این شهرستان میزخدمت دکل بندان در محل شعبه تامین اجتماعی گلوگاه در هفتم خرداد ماه راه اندازی شد .
وی ادامه داد : در این محل یک کارشناس تامین اجتماعی به سووالات بیمه ای دکل بندان پاسخ می دهد و همچنین در صورت لزوم نسبت به ارسال درخواست ها به اداره کل تامین اجتماعی مازندران اقدام می کند .
معاون تامین اجتماعی مازندران در خصوص سووالات و درخواست هایی که تاکنون دکل بندان داشته اند ، گفت : درخواست آنها شامل سه بخش است که هر کدام از آنها براساس چارت اداری جمع بندی و به قسمت مربوطه ارجاع داده شده است .
وی افزود : پراکندگی جغرافیایی مکان اشتغال دکل بندان منجر به دشواری تجمیع سوابق آنان شده است که در همین راستا کارشناس حاضر در محل با انجام تسهیل در فرآیند اداری نسبت به تجمیع سوابق این متقاضیان اقدام می کند.
رستمی گفت : بخش دیگر درخواست مربوط به دکل بندانی است که متقاضی برخورداری از شرایط بازنشستگی مقرر در قانون تعیین تکلیف تامین اجتماعی مصوب ۲۷ مهر ۱۳۹۲ مجلس شورای اسلامی است و شامل اشخاصی می شود که ۱۰ سال و یا کمتر حق بیمه پرداخت کردند و برای حل مشکل این افراد هم نسبت به پذیرش و ثبت درخواست در چارچوب شرایط قانونی اقدام شد .
وی افزود : وفق قانون مصوب سال ۹۲ آن دسته از بیمه شدگان متقاضی که دارای حداقل ۶۰ سال تمام سن وحداقل ۱۰ سال تمام سابقه پرداخت حق بیمه می باشند می توانند از مستمری بازنشستگی به تناسب سابقه پرداخت حق بیمه استفاده کنند و نیز چنانچه میزان سابقه پرداخت حق بیمه افراد فوق کمتر از ۱۰ سال باشد، برقراری مستمری منوط به پرداخت حق بیمه سنوات کمتر از ۱۰ سال سهم بیمه شده و کارفرما می باشد که در صورت تامین مابه التفاوت هزینه بیمه این افراد در این سال ها این افراد می توانند از مستمری بازنشستگی فوق الذکراستفاده کنند .
رستمی گفت : پس از فعال شدن میز خدمت دکل بندان در گلوگاه تاکنون ۱۰۸ نفر متقاضی استفاده از این نوع بازنشستگی شده اند که درخواست آنها توسط شعبه گلوگاه بررسی و هزینه های مربوطه اعلام و در صورت پرداخت مبالغ مابه التفاوت قانونی نسبت به صدور احکام بازنشستگی آنان اقدام خواهد شد .
معاون تامین اجتماعی مازندران بخش دیگر درخواست دکل بندان را تقاضای از کارافتادگی افرادی دانست که حین کار دچار مصدومیت شدند و توضیح داد : تاکنون دستکم ۱۱۶ نفر از دکل بندان گلوگاهی این درخواست را داشته اند که در صورت ارائه مستندات متقن وقوع حادثه ناشی از کار و احراز آن ، پرونده به کمیسیون های پزشکی تامین اجتماعی مازندران ارسال می شود و در صورت احراز شرایط منطبق با قوانین تامین اجتماعی برقراری مستمری از کارافتادگی و یا غرامت نقص عضو میسر خواهد شد.
وی گفت : در بخش بعدی که مربوط به افراد متقاضی دریافت مستمری بازماندگان است با دریافت لیست ۵۳ نفره اتحادیه دکل بندان گلوگاه بررسی های لازم جهت احراز شرایط قانون تامین اجتماعی و قانون تعیین تکلیف بازماندگان بیمه شدگان متوفی انجام شد که کلیه افراد واجد شرایط برقراری مستمری بازماندگان در چارجوب بندهای قانونی پیش گفته مستمری بازماندگان برقرار شد لیکن در خصوص فاقدین شرایط به خصوص افراد دارای کمتر از یک سال سابقه متاسفانه به لحاظ قانونی اقدامی متصور نیست.
طبق گزارش های رسمی مسوولان و اتحادیه دکل بندان ، سه هزار و ۲۰۰ نفر از شهروندان گلوگاهی به حرفه دکل بندی مشغول هستند.
بر اساس آمار دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مازندران در ۲۰ سال گذشته ۲۹۹ نفر از دکل بندان این شهرستان به دلیل پرت شدن از دکل و ارتفاع جان خود را از دست دادند و ۸۵۰ نفر هم مجروح شدند.