تهران - ایرنا - معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در یک بخشنامه‌، برنامه تشدید نظارت‌های بهداشتی در ساعات غیراداری و روزهای تعطیل را به دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور ابلاغ کرد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وبدا، در بخشنامه کمال حیدری به روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور آمده است: با عنایت به شروع فصول گرم سال، تعطیلات تابستانی و افزایش حجم سفرهای داخلی و در راستای کنترل و کاهش طغیان‌های احتمالی ناشی از شیوع بیماری‌های قابل انتقال از آب و غذا به ویژه طغیان بیماری‌های اسهال و التور و کنترل بیماری کووید۱۹، تشدید نظارت‌های بهداشت محیطی هدفمند از مراکز تهیه، طبخ، عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی، بین راهی، اقامتی و مراکز و اماکن مشابه همچنین سامانه‌های آبرسانی، استخرهای شنا و شناگاه‌های طبیعی در قالب اجرای برنامه تشدید نظارت‌ها در ساعات غیر اداری و روزهای تعطیل، ضروری و مورد انتظار است

در ادامه این بخشنامه به تأمین و حفظ سلامتی آحاد جامعه و دسترسی به آب و غذای ایمن و سالم همچنین برخورداری از فضای مناسب و بهداشتی در اماکن عمومی، بین راهی و اقامتی با اولویت کنترل بیماری کووید۱۹ و نظارت بر رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و برنامه‌ریزی علمیاتی برای اجرای برنامه یادشده تاکید شده است.

معاون بهداشت در این بخشنامه تصریح کرده است: رعایت مفاد دستورالعمل تشدید نظارت‌ها و دستورالعمل بازرسی هدفمند و بکارگیری از حداکثر توان کارشناسی، تجهیزات پورتابل بازرسی، یونیفرم و خودرو متحدالشکل با نصب لگوی بهداشت و امکانات دانشگاهی به منظور اجرای صحیح برنامه مورد انتظار است.

بر اساس این گزارش، اولویت‌های اجرای برنامه شامل حضور فعال همه رده‌های کارشناسی و بازرسی از ستاد معاونت بهداشت تا سطح مراکز خدمات جامع سلامت در ساعات غیراداری و روزهای تعطیل طبق دستورالعمل پیوست،  رسیدگی به شکایات مردمی ثبت شده در سامانه ۱۹۰،  اطلاع‌رسانی تلفن‌های سامانه ۱۹۰ با اولویت مشکلات موجود در مراکز و اماکن حساس (مطابق دستورالعمل پیوست)،  کنترل بهداشت و ایمنی مواد غذایی در سطح عرضه به منظور پیشگیری از بروز طغیان بیماری های قابل انتقال از آب و غذا به‌ویژه طغیان بیماری‌های اسهال و التور،  بازرسی هدفمند از مراکز و اماکن حساس، سامانه های آبرسانی، استخرهای شنا و شناگاههای طبیعی نظارت بر دفع بهداشتی فاضلاب و تشدید کنترل کیفی آب و پروتکل های بهداشتی است.

ثبت نتایج بازرسی بهداشتی و نمونه‌برداری در سامانه‌های موجود،  نمونه‌برداری هدفمند از مواد غذایی سنتی و صنعتی در سطح عرضه،  توجه به نظارت بر سرویس‌های بهداشتی به ویژه سرویس‌های بهداشتی بین راهی،  نظارت بر برنامه خودکنترلی و خوداظهاری بهداشتی مراکز و اماکن دارای کارشناس مشاور بهداشت محیط و قرارداد با دفاتر خدمات سلامت،  استفاده از توان بخش خصوصی در ساعات اداری و غیر اداری در صورت ضرورت از دیگر اولویت‌های اجرای این برنامه است.

همچنین پشتیبانی و تأمین اعتبارات اجرایی برنامه با توجه به حضور همکاران در ساعات غیراداری وروزهای تعطیل (از ساعت ۸ لغایت۲۰ در برخی از مناطق با توجه به موقعیت مکانی و زمانی تا ساعت ۲۴ شب) توسط دانشگاه یا دانشکده قابل تغییر بوده و مورد انتظار است.