به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «محمد قربانی» در همایش تجاری ایران و قزاقستان که امروز یکشنبه ۲۹ خردادماه، با حضور «بخیت سلطانُف» معاون نخستوزیر و وزیر تجار و همگرایی جمهوری قزاقستان، غلامرضا شافعی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، امیر عابدی رئیس اتاق مشترک ایران و قزاقستان و نمایندگان اتاقها و بخش خصوصی دو کشور برگزار شد، افزود: تحولات جهانی در حوزه غذا فرصت استثنایی را برای ایران و قزاقستان فراهم کرده تا بتوانند سطح مبادلات تجاری و بازرگانی خود را به بالاترین سطح ممکن ارتقا دهند تا مردم دو کشور بتوانند از این تجارت حداکثر سود را ببرند.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: در حوزه مبادلات بانکی هنوز مشکلاتی وجود دارد و امیدواریم مشکلات انتقال پول و صدور ضمانتنامه برای پروژههای سرمایهگذاری که مانعی در حفظ و توسعه روابط اقتصادی دو کشور است، هرچه سریعتر برطرف شود و ارتباطات بین بانکی دو کشور از طریق سیستم بدون سوئیفت عملیاتی شود.
قربانی تصریح کرد: یکی از موانع اصلی توسعه تجارت بین دو کشور، مشکلات در اخذ روادید بازرگانی برای فعالان اقتصادی و بازرگانی است که گامهای خوبی برای تسهیل صدور روادید صورت گرفته و امیدواریم تجار و فعالان اقتصادی بتوانند حداقل دو هفته بدون صدور روادید در کشور قزاقستان حضور یابند.
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در صورت برطرف شدن این موانع، سطح روابط تجاری بین دو کشور به بالاترین سطح ارتقا مییابد و میتوانیم ارتباطات دوجانبه خوبی را بر اساس نقشه راهی که رؤسای جمهور دو کشور طراحی میکنند، داشته باشیم.
ایجاد هاب لجستیکی در مناطق مرزی قزاقستان برای گسترش روابط
«بخیت سلطانُف» معاون نخست وزیر و وزیر تجار و همگرایی جمهوری قزاقستان اظهار داشت: ایران و قزاقستان نمایشگاهها و نشستهای مشترک بسیاری را داشتهاند و امیدواریم توافق مالی سودمند برای هر دو طرف اتفاق بیفتد.
وزیر تجار و همگرایی جمهوری قزاقستان افزود: یکی از مسایل مهم در ایران و قزاقستان ترانزیت کشاورزی و همکاریهای صنعتی است که در ساخت موسسات صادراتی از ایران حمایت خواهیم کرد و امیدواریم بعد از بازگشایی مرز چین امکانات افزایش یابد.
سلطانُف تصریح کرد: در چهار ماه سال جدید ۴۹۹ هزار تن تبادلات تجاری با ایران داشتیم که در مقایسه با مدت مشابه ۱۲ درصد کاهش یافته است و امیدواریم بتوانیم ظرفیت بندر قزاقستان را افزایش دهیم تا بتوانیم میزان بیشتری جذب داشته باشیم.
وی افزود: کریدور بندرعباس - ترکمنستان - قزاقستان میتواند در مبادلات تجاری ایران و راه تجاری اوراسیا و کشورهای CIS موثر باشد.
وزیر تجار و همگرایی جمهوری قزاقستان گفت: ایجاد یک هاب لجستیکی صنعتی در مناطق مرزی ما میتواند موجب همکاریهای بیشتر با آسیای مرکزی شود، همچنین تبادل اطلاعات باعث میشود درک بهتری را از دو کشور داشته باشیم و توسعه روابط تجاری و امضای اسناد همکاری خواسته هر دو کشور است.
گفتنی است؛ در پایان این همایش ۱۱ قرارداد تجاری و سند همکاری بین زیربخشهای تجاری و اقتصادی دو کشور به امضا رسید.