ساره نوروزی از مدیران شرکت دانش بنیان هوایار به عنوان مجموعه فناوری که از سال ۱۳۷۷ به تولید کمپرسورهای صنعتی و تجهیزات جانبی هوای فشرده در حال فعالیت است، در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا اظهار کرد: این بسته (پکیج) اکسیژن ساز یک جداساز گاز موردنظر از مخلوطی از چندین گاز برای تولید اکسیژن با خلوص بالا با روش تحت فشار است که پیش از این واردات مشابه خارجی آن به کشورمان تحریم بوده است.
وی افزود: پس از اینکه در واردات دستگاه اکسیژن ساز یا قطعات آن از سوی تولیدکنندگان خارجی دچار تحریم و با مشکل مواجه شدیم، با بهره گیری از توان تیم مهندسی متخصص موجود در شرکت دانش بنیان هوایار موفق شدیم بیش از ۸۰ درصد از این بسته را در داخل کشور بومی سازی کنیم.
این فعال حوزه دانش بنیان با بیان اینکه، این شرکت فناور در واقع به عنوان کمپرسورساز یا سازنده قلب پکیج اکسیژن ساز مطرح است، افزود: کارکرد لازمه اصلی پکیج اکسیژن ساز در واقع کمپرسور است و قیمت کمپرسورهای وارداتی نیز بسیار گران و حتی تا سه برابر قیمت کمپرسور داخلی بود که با سعی و تلاش متخصصان شرکت این دستگاه را بومی سازی کردیم.
وی افزود: در حال حاضر نیز به دنبال آن هستیم که حتی وابستگی به بخش قطعات وارداتی را نیز کمتر و حتی به صفر برسانیم و در حال حاضر نیز قیمت پیکج اکسیژن ساز تولیدی ما به همین دلیل رقابتی است.
نوروزی در خصوص ویژگی محصول اکسیژن ساز این شرکت دانش بنیان توضیح داد: در این تکنولوژی مولکولهای هوا توسط سطح جاذب متخلخل از یکدیگر جدا و پس از اشباع کردن سطح جاذب، روند کاهش با کاهش فشار انجام میشود که نه تنها به یک ژنراتور برای تولید اکسیژن در محل نیاز هست، بلکه دستگاههای مختلفی نیز بر همین اساس در پکیج تولید اکسیژن لازم است که این پکیج شامل کمپرسور (دستگاه فشرده کننده هوا)، درایر هوا (خشک کننده هوا)، فیلتراسیون (دستگاه تصفیه کننده هوا) و همچنین ذخیره ساز هوا و اکسیژن است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در شرایطی که کشورمان به شکل جدی با بحران کرونا دست و پنجه نرم می کرد، با توجه به نیاز مبرم مراکز درمانی و بیمارستانی دانشگاههای علوم پزشکی کشور به تجهیزات تولیدکننده اکسیژن برای بیماران کرونایی، اقدام به تولید و ارسال پکیجهای اکسیژنساز ۶۰۰ لیتری و عرضه به درمانگاهها و بیمارستانها در سراسر کشور کردیم.
نوروزی با اشاره به کمبود و ضیق وقت در مراکز درمانی و بیمارستان ها و همچنین کمبود فضا برای استقرار بیماران کرونایی، از خلاقیت این شرکت فناور برای تهیه کانتینر ۴۰ فوت برای نصب پکیج اکسیژن ساز گفت و افزود: هرچند این طرح افزایش هزینه تولید نهایی محصول را برای شرکت به دنبال داشت اما به دلیل سهولت در بهره برداری و کاهش هزینه و زمان، از سوی مراکز درمانی و بیمارستانی مورد استقبال قرار گرفت و این اقدام خلاقانه افزایش تقاضا را نیز برای دستگاه را به دنبال داشت.
وی در پاسخ به این سوال که بعد از اضافه کردن کانتینر و پیش از آن قیمت چقدر تفاوت کرد نیز تصریح کرد: قیمت مصوب فروش دستگاه اکسیژن ساز یک میلیارد و ۸۴۰ هزار تومان تعیین شده بود که پس از نصب در کانتینر طراحی شده این دستگاه را تنها با اندک اختلاف ۱۵۰ هزار تومانی یعنی به قیمت یک میلیارد و ۹۹۰ میلیون عرضه کردیم، در صورتی که آن کانتینر نیازمند انجام یکسری لوازم، تغییرات و آماده سازی برای استفاده برای مراکز درمانی بود و ما برای یاری و خدمت به خانواده های درگیر بیماری کرونا هیچگاه صحنه را ترک نکردیم.
نوروزی در پاسخ به این سوال که این شرکت دانش بنیان تاکنون موفق به فروش چند دستگاه اکسیژن ساز به مراکز بیمارستانی و درمانی کشور شده است نیز تصریح کرد: تاکنون بیش از ۱۴۰ پکیج کانتینری به مراکز درمانی و بیمارستانی عرضه کرده ایم اما متاسفانه با وجود اینکه تقاضا برای این دستگاه وجود دارد اما برخی مراکز درمانی و بیمارستانی فاقد سیستم سانترال یا سرور مرکزی ارتباطی هستند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون پکیج اکسیژن ساز خود را به سایر کشورها نیز صادرات کرده اند نیز اظهار داشت: در دوره کرونا به دلیل نیازهای بخش داخلی مجوز صادرات نداشتیم اما پیش از کرونا دستگاه را به کشورهای عراق و سوریه صادر و برای کشور ارزآوری داشتیم و قطعا اگر فرصت پیش بیاید صادرات را مجددا از سر خواهیم گرفت.
این مدیر حوزه فناوری در ادامه در خصوص مشکلاتی که این شرکت دانش بنیان با آن در بخش فروش داخلی مواجه است نیز اظهار کرد: متاسفانه در پرداخت ها از سوی مراکز درمانی و بیمارستانی با مشکل مواجه هستیم و این مقداری زمان بر است.
وی افزود: این مشکل به خصوص در بخش خدمات دهی بیشتر است چراکه این دستگاه ها پس از گارانتی نیازمند سرویس دهی و احیانا تعویض قطعات به صورت دوره ای است و در حال حاضر شعب محلی مان در سراسر کشور رقم های بسیار بالایی از این بایت در بخش خدمات فروش از مراکز درمانی طلبکار هستند.
نوروزی با اشاره به استقرار این شرکت دانش بنیان در شهرک بهارستان در استان تهران، در خصوص میزان اشتغالزایی این شرکت فناور نیز تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۵۰۰ نفر پرسنل ثابت و محلی در بخش های مختلف شرکت در حال فعالیت هستند.