به گزارش روز دوشنبه ایرنا ، نعمتالله جوانمردی در جلسه کارگروه محیط زیست شورای فرهنگ عمومی خلخال افزود: این شهرستان عاری از سه نوع مخاطره از جمله افت سفرههای آب زیرزمینی ، مخاطرات ناشی از پساب آبگرمهای معدنی به رودخانهها و ایجاد تغییرات دمایی ناشی از این موضوع و همچنین مخاطره مربوط به پایین بودن سطح مناطق چهارگانه تحت مدیریت استان نسبت به وسعت این منطقه است.
وی به افزایش مخاطرات زیست محیطی در خلخال اشاره کرد و بیان کرد: واگذاری مجوز برداشت و بهرهبرداری بیرویه از معادن سنگ و شن و ماسه منطقه به بهرهبرداران بخش خصوصی در وسعت زیاد ، تخلیه نخالههای ساختمانی و پرکردن درهها و مسیل آبهای روان با هدف فروش زمین از سوی افراد سودجو از جمله این مخاطرات است.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست خلخال ادامه داد: در صورت ادامه فعالیت کارگاههای تولید شن و ماسه فاقد امکانات و فیلترهای تصفیه هوا همراه با کارکرد واحدهای صنعتی آلاینده هوای منطقه ، نابودی فضای سبز پیرامون روستاهای بخش مرکزی و از بین رفتن باغهای میوه اطراف این گونه کارگاهها دور از انتظار نیست.
جوانمردی گفت: همچنین هدایت فاضلاب خام روستایی به رودخانهها ، رهاسازی زبالههای سبک در طبیعت ، فعالیت محل فعلی دفن زبالههای شهر و روستاها ، استفاده غیرمتعارف از سموم شیمیایی برای مقابله با آفات نباتی ، ورود گونه ماهیان غیربومی از طریق مزارع پرورش ماهی و یا رهاسازی ماهیان قرمز سال نو به رودخانههای منطقه، پایین بودن سرانه فضای سبز، آلودگیهای صوتی ناشی از فعالیت صنایع در طبیعت بکر منطقه، افزایش روزافزون سلاحهای شکاری مجاز و غیرمجاز در و شیوع بیماری در بین جانواران وحشی منطقه از جمله مخاطرات زیست محیطی تهدیدکننده این منطقه محسوب میشود.
به گفته وی ، در حالی که هر روز به تعداد کارگاههای تولید شن و ماسه در مناطق روستایی این شهرستان افزوده میشود، ادامه فعالیت کارگاههای فاقد فیلتر تصفیه هوا موجب افزایش روزافزون آلودگی هوا و محیط زیست روستایی و اعتراض عمومی مردم در این زمینه شده است.
وی آتشسوزیهای عمدی و غیرعمدی واقع شده در مراتع و جنگلهای منطقه را تهدیدی بزرگ برای این شهرستان اعلام کرد و افزود: هه ساله در جریان آتشسوزیهای مراتع سطح قابلتوجهی از مراتع طعمه حریق شده و از بین میرود.
جوانمردی با اشاره به اهمیت آگاهسازی مردم از فواید وجود جانوران اعم از علفخواران ، گوشتخواران ، جوندگان و خزندگان در طبیعت اظهار کرد: آفرینش خلقت بر اساسی صورت گرفته که انسان با دخالت خود برهم زدن نظم هرکدام از آنها طبیعت وحیات وحش را دچار آسیب خواهد کرد.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست خلخال برگزاری دورههای تئوری و کارگاههای آموزشی برای دهیاران ، اعضای شورای اسلامی روستاها و اجرای طرح آموزشی یک ساعت با محیطبانان برای دانشآموزان را از جمله برنامههای این اداره برای جلوگیری از افزایش مخاطرات زیست محیطی ذکر کرد.
خلخال در جنوب اردبیل قرار دارد ، منطقه حفاظت شده آقداغ خلخال با ۸۸ هزار هکتار مساحت به عنوان بزرگترین منطقه حفاظت شده استان اردبیل و نگین شمال غرب کشور از لحاظ تنوع گیاهی و جانوری است که به برکت برخورداری از مراتع سرسبز ، منابع آبی فراوان و وفور غذا برای وحوش ، انواع جانواران وحشی نادر از جمله پلنگ ، سیاه گوش ، خرس و علفخوارانی همچون کل ، بز وحشی و پرندگان شکاری از جمله شاهین ،عقاب ، انواع کبک ، تیهو و گوشتخوارانی مثل روباه ، شغال ، گرگ و انواع خزندگان دارد.