بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه عقب‌ماندگی در زیرساخت‌های این استان نتیجه بی‌توجهی‌ها به این منطقه در سال‌های گذشته است، گفت که برای تامین زیرساخت‌ها پیگیری‌هایی انجام شده و به منظور جبران کاستی‌ها این روند تداوم دارد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، جواد قناعت در دیدار تعدادی از اعضای مجمع همیاران مردم‌نهاد توسعه خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: پیگیری‌هایی در زمینه تامین زیرساخت‌ها و جبران کاستی‌ها در تهران انجام  شده است.

وی ادامه داد: خراسان جنوبی قبل از این در حوزه‌های مختلف رتبه‌های خوبی در کشور نداشت؛ به عنوان مثال در صنعت رتبه ۳۰ و در کشاورزی رتبه ۲۸ را داشته لذا جبران این عقب ماندگی‌ها انرژی، وقت زیاد و کار چندین برابری را می‌طلبد.

استاندار خراسان جنوبی گفت: امروز ما مطالباتی برای ایجاد زیرساخت‌ها در خراسان جنوبی داریم که بعضی از استانداران استان‌های دیگر، ۳۰ سال پیش این درخواست‌ها را داشته‌اند و امروز به دنبال توسعه استان خود هستند.

وی با تاکید بر اینکه خراسان جنوبی را یکپارچه و کلی می‌بینم، تصریح کرد: به ایجاد توازن در توزیع امکانات برپایه عدالت معتقدم و به هر نقطه استان براساس وسعت و محرومیت موجود در آن توجه می‌شود.

قناعت با اشاره به این که در استان در خصوص زیرساخت‌های اولیه مانند آب، راه و بهداشت مشکل داریم متذکر شد: یک سوم مصوبات رئیس جمهور به استان در حوزه راه است که در مقابل مشکلات موجود استان در این زمینه چیزی نیست.

وی یادآور شد: در سفر معاون اجرایی رئیس جمهور به خراسان جنوبی، حدود ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار عمرانی به استان اختصاص یافت.

استاندار خرسان جنوبی با ذکر این نکته که ۵۵ کیلومتر باند دوم طی چهار سال در استان احداث می‌شود، ادامه داد: برای رفع مشکل جاده نهبندان شهداد هم پیگیری‌های زیادی در تهران صورت گرفت و عملیات اجرایی آن در هفته‌های گذشته آغاز شد.

وی گفت: پسندیده نیست که وقتی به نقاط مختلف استان سفر می‌کنیم، مردم به جای جراح قلب، تامین پزشک عمومی را درخواست می‌کنند؛ مردم خراسان جنوبی تا کی باید این مشکلات را تحمل کنند، اگر وزیر بهداشت در این خصوص اقدامی نکند مطالبات مردم استان در این باره را با جدیت پیگیری خواهم کرد.

قناعت در زمینه حل مشکل آب استان نیز گفت: با جدیت در این باره در حال پیگیری هستیم و علاوه بر انتقال آب خلیج فارس از طریق خط انتقال آب به کرمان، برای انتقال آب دریای عمان هم در حال رایزنی هستیم که به مصوبه هیئت دولت نیاز دارد.

وی خاطرنشان کرد: برای استفاده از ظرفیت معادن استان و برای فعال کردن فرآوری سنگ‌های معدنی، از سرمایه گذاران دعوت کرده‌ایم که تا کنون تعدادی در این زمینه اقدام کرده‌اند که باید به ۲ تا سه هزار افزایش یابند.

استاندار خراسان جنوبی افزود: گردشگری از ظرفیت‌های مغفول مانده استان است که به جهت نگاه سطحی که در گذشته به بناهای تاریخی وجود داشته مورد بی‌توجهی قرار گرفته است.

وی گفت: از اوایل اسفند سال گذشته ستاد سفرهای نوروزی استان را برای رفع مشکلات موجود فعال کردیم که نتیجه آن کسب رتبه ۱۱ در اقامت گردشگران، رتبه هشت در تردد، رتبه پنج ماندگاری مسافر و گردشگر، رتبه یک کاهش تصادفات و رتبه ۱۲ در زمینه فروش صنایع دستی با فروش سه میلیارد تومان را براساس آمار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بوده است.