به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای روزنامه رسمی گلوبال تایمز چین، این ششمین آزمایش موشک ضدبالستیک چین از نوع پرتاب از زمین(ground-based) از سال 2010 تا کنون است که اعلام عمومی شده است. آزمایشهای پیشین در سالهای ۲۰۲۱، ۲۰۱۸، ۲۰۱۴، ۲۰۱۳ و ۲۰۱۰ انجام شده اند.
پرتاب این موشک سه مرحلهای است: مرحله نخست پرتاب که راکت تقویتی موشک را به آسمان پرتاب می کند، مرحله میانی که موشک به خارج از اتمسفر زمین می رود و مرحله نهایی هنگامی است که موشک بار دیگر به اتمسفر بازمی گردد تا به هدف اصابت کند.
رهگیری موشک ها قاره پیما در مراحل مختلف، ویژگی های خاص خود را دارد اما درباره موشک بالستیک به آسانی در مرحله نخست پرتاب و در مرحله بازگشت به زمین می توان آن را رهگیری کرد.
این آزمایش موشکی چین به عنوان نمایشی جدید از قدرت نظامی این کشور مورد توجه رسانه های غربی قرار گرفته است.
خبرگزاری «رویترز» در گزارشی با اشاره به سرعت گرفتن پژوهش های چین درباره تمام انواع موشک ها نوشت، چین پژوهش های خود را در زمینه موشکی از تحقیقاتی که منجر به تخریب ماهواره های فضایی است تا موشک های پیشرفته هسته ای بالستیک در قالب برنامه جاه طلبانه به روز رسانی با تایید «شی جینپینگ» رئیس جهمری این کشور گسترش داده است.
در ادامه گزارش رویترز آمده است چین در کنار متحدش روسیه بارها مخالفت خود را درباره اعزام سیستم ضد موشکی "ترمینال منطقه دفاعی در ارتفاع بالا " THAAD " در کره جنوبی نشان دادند. چین معتقد است تجهیزات ردیاب های قدرتمند می توانند به قلمرو کشورش نفوذ و وارد شوند.
تارنمای «سی ان ان» نیز در این رابطه نوشت سیستم های موشک ضد بالستیک که داخل مرزهای چین انجام شد به منظور دفاع در برابر حملات احتمالی با استفاده از پرتابه ها برای رهگیری موشک هایی که وارد می شوند از جمله موشک های قاره پیما نیز است. این آزمایش در میانه افزایش تنش ها در منطقه و در کنار سری آزمایش های موشکی کره شمالی انجام شد. کره جنوبی و آمریکا پیش تر درباره آزمایش های موشکی کره شمالی هشدار داده بودند.
به علاوه در سال ۲۰۱۶ هنگامی که کره جنوبی اعلام کرد "ترمینال منطقه دفاعی در ارتفاع بالا " THAAD " ساخته آمریکا را راه اندازی می کند به مدت یک سال روابط دیپلماتیک خصمانه میان دو کشور چین و کره جنوبی درگرفت.