زنجان - ایرنا - مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی زنجان گفت: از آنجایی که سالانه مسافران زیادی از داخل و خارج از کشور برای بازدید از اثر جهانی به شهرستان سلطانیه سفر می‌کنند ساماندهی مسیرهای دسترسی و امکانات در این اثر جهانی از جمله اولویت‌ها بوده که در این خصوص مرمت گنبد آغاز شده است.

‌امیر ارجمند روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا  افزود: با توجه به روند روبه‌رشد تعداد بازدیدکنندگان در گنبد سلطانیه و برای سهولت بازید و دسترسی راحت‌تر گردشگران به قسمت‌های مختلف مجموعه، طرح‌هایی را در محوطه گنبدسلطانیه برنامه‌ریزی و به مرحله اجرا گذاشته شده است

وی اضافه کرد: ارزش‌های منحصر به فرد محوطه و جایگاه ویژه آن در میان آثار میراث جهانی موجب شد در چند سال گذشته توجه ویژه‌تری به حل مشکلات مالی پایگاه و سرعت بخشیدن به اقدامات زیرساختی، ساماندهی و حفاظت و مرمت شود.

 این مسوول ادامه داد: با مشخص شدن و تکمیل مسیر بازدید، گردشگران می‌توانند درک درست و کامل‌تری از محوطه کسب کنند  و شناخت انواع فضاهای معماری برای آنان آسان شود که  هم اکنون برای انجام این عملیات اعتباری بالغ بر ۶ میلیارد ریال آغاز شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی زنجان ادامه داد: ساماندهی و شیب‌بندی صحیح و هدایت آب‌های سطحی و همچنین اجرای کانال‌های‌ناکش برای دفع رطوبت صعودی در دیوارهای آجری ورودی در ضلع غربی، اجرای دقیق هواکش‌ها جهت تسریع در امر تهویه هوا و دفع رطوبت، کاشی کاری، رنگ‌آمیزی، تعویض شیشه، بندکشی و اندودکاری آجرها، چراغ‌های فضای داخلی و غیره در این بنای جهانی انجام می گیرد.

گفتنی است شهر سلطانیه یکی از شهرهای تاریخی شهرستان سلطانیه استان زنجان ایران است که در ۳۷ کیلومتری شهر زنجان واقع است، گنبد سلطانیه تنها اثر جهانی استان در این شهر تاریخی است و این شهر دارای بناهای تاریخی زیادی است که همه‌ساله گردشگران زیادی را جذب می‌کند.

گنبد سلطانیه در سال ۱۳۱۰ در فهرست میراث ملی و تیرماه سال ۱۳۸۴ در فهرست میراث جهانی (یونسکو) ثبت‌شده است.

این اثر، یادگار دوره ایلخانیان در ایران است و یکی از آثار ثبت‌شده کشور در فهرست میراث جهانی محسوب می‌شود، این گنبد به دست سلطان محمد خدابنده در قرن هشتم احداث‌شده و هم‌اکنون بزرگترین گنبد آجری جهان است.