به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، نامناسب بودن وضعیت بارشی در کشور اکنون به یکی از دغدغه های اصلی متولیان بخش آب تبدیل شده است به گونه ای که روز گذشته «محمد جوانبخت» معاون امور آب و آبفای وزیر نیرو توصیف تابستان سخت از وضعیت بارشی و تامین آب کشور داشت.
تازهترین گزارش مؤسسه تحقیقات آب بیانگر آن است که برای هفته جاری، وقوع بارشهای پراکنده برای مناطق واقع در شمال غرب، شمال و قسمتهایی از شمال شرق کشور پیشبینی میشود.
همچنین باتوجهبه چشمانداز بارش پیشبینیشده برای هفته دوم، وقوع بارشهای در بیشتر مناطق کشور ناچیز پیشبینی میشود.
این هفته بیشترین بارش در کدام حوضههای آبریز خواهد بود؟
حوضه آبریز دریای خزر این هفته بیشینه بارش ۲۱ میلیمتری و متوسط محدوده ۲ میلیمتری را تجربه میکند که بیشترین میزان در بین حوضههای آبریز کشور است.
وضعیت بارش در حوضه آبریز فلات مرکزی هم بیشینه بارش ۲۱ میلیمتری و متوسط محدوده ۰ میلیمتری را شاهد خواهد بود.
برای حوضه آبریز قر قوم هم این هفته بیشینه بارش ۶ میلیمتری پیشبینیشده که متوسط محدوده ندارد و حوضه آبریز خلیجفارس و دریای عمان نیز بیشینه بارش ۵ میلیمتر و متوسط محدوده ۰ میلیمتری را دارد.
حوضه آبریز ارومیه هم در این هفته بیشینه بارش ۴ میلیمتری با متوسط محدوده ۰ میلیمتری را شاهد است.
کمترین میزان بارش این هفته در حوضه آبریز مرزی شرق روی خواهد داد بهگونهای که بیشینه بارش آن ۲ میلیمتر با متوسط محدوده ۰ میلیمتر خواهد بود.
این هفته از مجموعه ۳۰ حوضه آبریز درجه دو ۱۱ حوضه بدون بارش است.
وضعیت بارش حوضههای آبریز در هفته منتهی به ۱۰ تیر چگونه است؟
حوضه آبریز دریای خزر که در هفته منتهی به ۳ تیرماه شاهد بارش کمی بود در هفته منتهی به ۱۰ تیرماه شاهد کمترین میزان بارش خواهد بود بهگونهای که بیشینه بارش ۱۲ میلیمتری و متوسط محدوده ۰ میلیمتری را تجربه خواهد کرد.
مقام دوم پربارشهای هفته منتهی به ۱۰ تیرماه متعلق خواهد بود به حوضه آبریز دریاچه ارومیه با بیشینه ۲ میلیمتر که البته بدون متوسط محدوده خواهد بود.
در هفته منتهی به ۱۰ تیرماه از مجموعه ۶ حوضه آبریز اصلی کشور ۴ حوضه بدون بارش خواهند بود.
همچنین از مجموع ۳۰ حوضه آبریز درجهدو هم ۲۳ حوضه بدون قطرهای بارش خواهند بود.