تهران – ایرنا – خبرگزاری فرانسه در گزارشی از تاثیر محدودیت های شدید کرونایی در چین بر فعالیت شرکت های اروپایی در این کشور، مدعی شد سختی های ناشی از سیاست «کووید صفر» در چین برخی از این شرکت ها را به فکر تجدیدنظر در مورد سرمایه گذاری در این کشور انداخته است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، در حالی سایر نقاط جهان محدودیت های کرونایی را برداشته اند، چین همچنان به راهبرد «کووید صفر» پایبند است و از قرنطینه و تست های گروهی برای از بین بردن موارد ابتلا استفاده کرده است.

اما این راهبرد، شرکت های تجاری را تحت تاثیر قرار داده به طوری که ۶۰ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی از کسب و کارهای اروپایی گفتند که مبادلات تجاری در چین با توجه به کنترل های کرونایی سخت تر شده است.

«بتینا شوئن بهانزین» نائب رئیس اتاق بازرگانی اتحادیه اروپا در چین به خبرگزاری فرانسه گفت: امیدواریم پکن واقعا بیدار شود.

وی افزود: امید داریم که آنها راهی برای برون رفت از این راهبرد تحمل صفر کووید بیابند، زیرا این مساله باعث عدم اطمینان بالایی می شود و مطمئنا برای سرمایه گذاری، خوب نیست.

این اتاق بازرگانی تحقیقی را روی بیش از ۶۰۰ شرکت عضو در ماه های فوریه و مارس (بهمن و اسفند ۱۴۰۰) انجام داد، زمانی که قرنطینه های سختی در بخش های مختلف چین برای جلوگیری از شرویع کرونا اعمال شد.

این نهاد همچنین مطالعه ای را در ماه آوریل (فروردین) انجام داد تا تاثیر قرنطینه ها و تهاجم روسیه به اوکراین را مورد ارزیابی قرار دهد. سپس دریافت ۹۲ درصد از شرکت های عضو به واسطه مشکلات زنجیره تامین زیان دیده اند و سه چهارم نیز گفتند که فعالیت شان به واسطه کنترل های کرونایی با تاثیر منفی همراه شده است.

بعلاوه، ۶۰ درصد از پرسش شوندگان در ماه آوریل گفتند پیش بینی درآمدی شان در سال ۲۰۲۲ را کاهش داده اند.

جنگ اوکراین نیز بر این مساله تاثیر گذاشت، به طوری که یک سوم از شرکت های شرکت داده شده در این بررسی به تنش های ژئوپولیتیکی به عنوان دلیل برای کاهش جذابیت بازار چین اشاره کردند.

اتاق بازرگانی اتحادیه اروپا در چین تاکید کرد که تمهیدات کرونایی این کشور همچنین بر توان شرکت های اروپایی در استخدام استعدادهای بین المللی و محلی تاثیر منفی گذاشته است.

این بررسی نشان داد ۵۸ درصد از شرکت ها با مشکلاتی در استخدام نیروهای خارجی و محلی مواجه شدند که دلیل آن کنترل های کووید و مشکلات مربوط به صدور روادید و مجوز کار و همچنین محدودیت های شدید مسافرتی به چین و خارج از این کشور بود.

این گزارش در ادامه حاکی است که چین دومین اقتصاد بزرگ جهان و برخوردار از بازارهای بزرگی است، امری که خروج شرکت های اروپایی از این کشور را دشوار می کند.

نائب رئیس اتاق بازرگانی اتحادیه اروپا در چین گفت: شرکت ها و کسب و کارها چین را ترک نمی کنند، زیرا این بازار بسیار بزرگ و بسیار مهم است و به طور قطع فرصت های رشد بسیاری پیش رو قرار دارد.

با این همه، اگر محدودیت های کرونایی یک سال دیگر ادامه یابد، شرکت های تجاری ممکن است مشکلات بیشتری را تجربه کنند.