تهران- ایرنا- خبرگزاری شینهوا در گزارشی با اشاره به توافقنامه سه جانبه گازی رژیم صهیونیستی، مصر و اتحادیه اروپا نوشت: کارشناسان اعتقاد دارند که صادرات گاز از رژیم صهیونیستی و مصر نمی‌تواند خلا گاز صادراتی روسیه به اروپا را پُر کند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، کارشناسان اعتقاد دارند افزایش صادرات گاز مایع (LNG) از سرزمین‌های اشغالی به اروپا که محور اصلی توافقنامه سه جانبه اتحادیه اروپایی، مصر و رژیم صهیونیستی است، به سختی بتواند خلا بزرگ ایجاد شده صادرات گاز روسیه را پر کند.

روز چهارشنبه هفته گذشته یادداشت تفاهم مورد اشاره به امضای طرفین رسید که براساس آن گاز بیشتری در مصر مایع شده و سپس به اروپا صادر می‌شود.

اورسلا ون در لاین کمیسیونر اتحادیه اروپا بعد از امضای این توافقنامه گفت: این گامی بلند به جلو برای تامین گاز مورد نیاز اتحادیه اروپایی بود.

اتحادیه اروپا به شدت بدنبال کاهش وابستگی عظیم گازی خود به روسیه است و این اقدامات به ویژه دیدار ون در لاین و ماریو دراگی نخست وزیر ایتالیا با نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی در این راستا ارزیابی می‌شود.

اوفیرا آیالون یکی از اساتید سیاست‌گذاری انرژی دانشگاه حیفا به این خبرگزاری چینی گفت: ۲ میدان گازی «تمر» و «لویاتان» در شرق دریای مدیترانه در سال ۲۰۲۱ حدود ۱۹.۵ میلیارد متر مکعب گاز تولید کردند که از این میزان ۷.۵ میلیارد متر مکعب صادر شد.

با این حال این ارقام در مقایسه با واردات ۵۵ میلیارد متر مکعبی گاز اروپا از روسیه بسیار ناچیز است. براساس آمارهای آژانس بین‌الملی انرژی، اروپا تقریبا ۴۵ درصد از گاز مصرفی خود را از طریق واردات از روسیه تامین می‌کند.

آیالون در این خصوص گفت: گاز صادراتی اسرائیل به اروپا، تغییر دهنده بازی نخواهد بود. ما تنها می‌توانیم بخش کوچکی از گاز مصرفی اروپا را تامین کنیم.

این در حالی است که اتحادیه اروپا بدنبال حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ خود را آماده ریسک «قطع کامل» واردات گاز از روسیه می‌کند.

روسیه در ماه‌های گذشته و به دلیل سیاست گاز در برابر روبل خود، صادرات گاز به برخی از کشورهای اتحادیه اروپا از جمله فنلاند، بلغارستان و لهستان را قطع کرده و همزمان ۴۰ درصد از میزان گاز صادراتی خود به آلمان از طریق خط لوله نورد استریم را کاسته است.

رژیم صهیونیستی در ۲۰ سال گذشته منابع عظیمی از گاز را در شرق دریای مدیترانه کشف کرده و بدنبال همکاری با برخی از کشورهای همسایه سرزمین‌های اشغالی در این زمینه بوده است. کارشناسان می‌گویند توافق سه جانبه هفته گذشته مصر، اسرائیل و اتحادیه اروپا بسیار با میزان کافی مورد نیاز اروپا فاصله دارد.

آدی ولفسون کارشناس دانشکده مهندسی شمعون در جنوب سرزمین‌های اشغالی می‌گوید: مصر و اسرائیل به سختی بتوانند نقشی کلیدی در بحران انرژی اتحادیه اروپا بازی کنند زیرا آنها امکان پاسخ به تمام ظرفیت مورد نیاز بازار اروپا، زیرساخت و تاسیسات لازم آن را ندارد.

با این حال هر دوی این کارشناسان اعتقاد دارند که افزایش صادرات گاز به اروپا یا دیگر کشورها، از نظر ژئوپلیتیکی به نفع رژیم صهیونیستی خواهد بود.

اسحاق هرتزوک رییس جمهور رژیم صهیونیستی در ماه مارس به ترکیه سفر کرد. رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه بعد از این دیدار از آمادگی کشورش برای همکاری با این رژیم در جهت انتقال انرژی به اروپا خبر داد.

از سال ۲۰۱۰، روابط تل آویو و آنکارا در سطح پایینی قرار دارد ولی کارشناسان همکاری دو طرف در زمینه انرژی را عاملی مهم در آب کردن یخ روابط آنها می‌دانند.