مجید طاهرپور روز دوشنبه در حاشیه بازدید از استخرها و اماکن پرورش ماهی در کاشمر در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: استان خراسان رضوی با دارا بودن پتانسیلهای فراوان در حوزه شیلات توانسته است با تولید بیش از ۱۰ هزار تن ماهی پرورشی جایگاه مناسبی را در آبزیپروری داخلی به خود اختصاص دهد، لذا باید علاوه بر بستر عرضه و تقاضای خوراک و نهاده آبزیان مسیر صادرات این محصول را فراهم کنیم.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر و در دنیای امروزی پرورش ماهی و آبزیان یک صنعت و یک علم است، لذا ما نیز باید به سمت پرورش علمی و مطابق با صنعت روز دنیا حرکت کنیم.
وی ضمن بازدید از طرحهای بخش شیلات با اشاره به ظرفیتهای شهرستان در حوزه شیلات از متولیان این بخش خواست؛ بنا به نیاز بازار و درخواست بازار در جهت توسعه این بخش قدم بردارند.
طاهرپور توسعه ماهیان زیتنی را مهمترین ظرفیت کاشمر با توجه به منابع آبی با کیفیت و وجود بازار آن دانست و افزود: زیارتی بودن و منطقه هدف گردشگری و مرکزیت ترشیز کهن میتواند زمینه خوبی برای توسعه شیلات و بویژه ماهیهای زینتی و اشتغالزایی در منطقه باشد.
مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با تاکید بر گسترش فرهنگ مصرف آبزیان بر پرورش ماهی در مکانهای بسته و محصور تاکید کرد و افزود: امروزه صنعت تولید ماهی به سمت پرورش در اماکن بسته و محصور پیش میرود که از مهمترین مزایای این نوع پرورش میتوان به کاهش چشمگیر مصرف آب و جلوگیری از بیماریهای آن اشاره کرد.
معاون فنی جهاد کشاورزی کاشمر نیز در این بازدید گفت: یکی از راهکارهای حفظ سلامت غذایی جامعه گسترش فرهنگ مصرف آبزیان است، لذا افزایش و توسعه مصرف آبزیان علاوه بر کمک به ایجاد جامعه سالم و شاداب، بستری مناسب برای تولید،اشتغال و امنیت غذایی محسوب میشود.
وی افزود: در زمینه تولید آبزیان نیز ۸۵ هزار قطعه ماهی در استخرهای پرورش ماهی شهرستان کاشمر رها شده که پیشبینی میشود از این طریق ۷۵ تن گوشت ماهی تولید شود.
کاشمر در فاصله ۲۲۸ کیلومتری مشهد قرار دارد.