مجتبی یوسفی در گفت و گو با خبرنگار حوزه پارلمانی ایرنا درباره عملکرد سید رضا فاطمی امین افزود: در بررسی عملکرد به خصوص در مجموعههایی که پیچیدگی بسیار زیادی دارند به عنوان مثال در حوزه سبد خانوار در عین اینکه گله مردم بهدلیل تورم به حق است ولی اگر کسی بخواهد این را در کوتاه مدت و به یک شخص به یک وزیر نسبت بدهد به اعتقاد من حرف دقیقی نیست و باید بیشتر به آن توجه شود.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی افزود: در حوزه صنعت هم به همین شکل است. به عنوان مثال در صنایع سنگین و صنایعی که به عنوان پیشران اقتصاد هستند مانند صنایع فولاد، پتروشیمی و صنایع مرتبط با سیمان و یا خودروسازی به عنوان اقتصاد مولد تلقی میشوند مجموعه تصمیمگیریهاست و اگر میبینیم در کشورهای دیگر توانستهاند به موفقیتهایی دست یابند ممکن است دو دهه کار کرده باشند که به آن خروجی برسند.
یوسفی تصریح کرد: بازارهای موازی، سیستمهای پولی مالی، موضوعات مرتبط به حمایت از سرمایه گذار و تولید کننده، مقابله با سفتهبازی و بحث مالیاتهای هدفمند، سی جی تی و موضوعات دیگر در صنعت تاثیر دارد. به عنوان مثال اکنون در حوزه خودروسازی که گله مردم هم در حوزه کیفیت و هم در حوزه قیمت به حق است اگر بخواهیم بگوییم همه مشکلات به عملکرد کوتاه و هشت ماهه یک وزیر برمیگردد سخن دقیقی نیست.
وی عنوان کرد: به اعتقاد باید به سمت اصلاح فرایند و حرکت کنیم البته در کوتاه مدت این اتفاق نمیافتد بلکه در کوتاه باید مدت قدمهایی برداشته شود که در حق مردم اجحاف انجام نشود و این را قبول دارم.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامهریزی برای تسهیل در حوزه کسب و کار گفت: اکنون حوزه کسب و کار به دلیل تورم، عدم تامین نقدینگی برای سرمایه گردش تولید، مشکلات واردات کالاهای واسط تولید یا مواد اولیه برای تولید کنندهها، تصمیمات و تکانهها شدید اقتصادی وضعیت مناسبی ندارد.
یوسفی ادامه داد: در عین اینکه باید به معیشت کارگر توجه شود چرا که این قشر در سختی زندگی و امرار معاش میکنند اما حواسمان باشد تصمیم یک شبه افزایش ۵۷ درصدی از جیب تولید کننده بخش خصوصی به معنای اجحاف در حق کارگر و هم در حق تولید کننده است. بنابراین باید هم به حقوق و معیشت کارگر و اقشار ضعیف توجه شود اما نباید به معنای رکود در بازار باشد و یا اینکه به این واسطه کارگر را بیکار کنیم.
وی خاطر نشان کرد: من دیدم ستاد تسهیلی که در گذشته خیلی سخت برگزار میشد در همین دوران کوتاه وزارت فاطمی امین، ستاد تسهیل با اختیارات بیشتر به استانها واگذار شد اگر موضوعات از اختیارات استانداران خارج بود به وزارتخانه میآید و انجام میشود. در بحث شفافیت و سامانهها اقدامات خوبی صورت گرفته و به سمت اصلاحات فرایندها حرکت میکنیم البته اشکالاتی هم وجود دارد.
نماینده مردم اهواز در مجلس یادآور شد: به اعتقاد من در مصاحبههایمان در حوزه خودرو، دقت کافی صورت نگرفت در حوزه خودرو و عهدههایی داده شد که میشد این وعده ها را با دیده بازتر ارائه کرد.
یوسفی افزود: هیچ یک از مردم کوتاهیهایی که در کیفیت و قیمت در حوزه خودرو وجود دارد به ۸ ماهه وزارت فاطمی امین منتسب نمیکنند اما از طرفی اگر عنوان کنیم که در کوتاهمدت کیفیت خودرو بهبود پیدا میکند یا قرعهکشی را حذف میکنیم حرفهای غیرکارشناسی و غیردقیقی است. در مجموع زیرساختها به جهت حمایت از صنعت بهتر شده البته باید کارهای بیشتری صورت بگیرد.
وی درباره تاثیرگذاری دخالت در انتصابات در استیضاح فاطمی امین گفت: به هر حال نظارت حق نماینده است نباید وقتی نماینده از ابزارآلات نظارتی خود مانند سوال، استیضاح یا موارد دیگر استفاده کرد سریع به وی برچسب بزنیم که میخواهد در انتصابات دخالت کند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اکنون نمایندهها هم به دلیل وضعیت بد اقتصادی و مشکلات دیگر به ویژه در صنعت خودرو گلهمند هستند و گلههای خود را به نمایندگان انتقال میدهند از این جهت باید آنها را هم لحاظ کنیم. البته برخیها برای اعمال نفوذ تلاشهایی میکنند اما به نظر من کم لطفی است که بگوییم طرح سوال یا استیضاحی از سوی نمایندهای مطرح میشود حتما بحث انتصابات مطرح بوده است.
یوسفی درباره برنامههای فاطمی امین برای اصلاحات ساختاری وزارت صنعت گفت: من در عین حال که اشکالات را بیان کردم اما معدل میگیرم. میگویم آهنگ یک وزارتخانه باید آهنگ اصلاح مشکلات باشد اگر این آهنگ خوب نواخته شود میتوانیم بگوییم در برخی موضوعات کوتاه مدت دو ساله و در برخی موضوعات سه ساله یا بیشتر باید اصلاحات در مجموع در این مدت کوتاه، نمره قابل قبولی داشته است. البته ممکن است در برخی نقاط هم اشکالاتی بوده است که آنها را بیان کردم مثلاً در صنعت خودرو به نظر من قدری عجله شد.