به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، بهرام عین اللهی در نشست علنی امروز- سه شنبه ۳۱ خرداد- مجلس شورای اسلامی در جریان قرائت گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد بررسی عملکرد دستگاههای مسوول در پوشش بیمه همگانی و حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج گفت: بیمه می تواند عدالت اجتماعی را ایجاد و به مردم خدمت کند، اما در سالهای متمادی در رابطه با بیمه مشکلات بسیار زیادی وجود داشته که سعی می کنیم تا حد امکان مشکلات این حوزه را حل کنیم .
وزیر بهداشت بیان داشت:بیمه ها باید توانایی کافی پیدا کنند تا خدمات سلامت، از طریق بیمه ها انجام گیرد. امروز مسئله دارو مطرح است باید بیمهها آنقدر توانمند باشند که بتوانند انواع داروها را تامین کنند.
وزیر بهداشت با توجه به مشکلات حوزه درمان در بحث مقابله با بیماری کرونا گفت: با توجه به مشکلات زیادی که در دو سال اخیر داشتیم و حجم زیاد بیمارانی که به خاطر کرونا در مراکز درمانی تحت پوشش مسائل درمانی بودند برای هر مریض کرونایی در بیمارستان در حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان هزینه می شد و همچنین بسیاری از منابع، صرف درمان بیماران کرونایی شد و از طرف دیگر درآمد اختصاصی بیمارستانها هم به شدت کاهش پیدا کرد.
وی با اشاره به نقش پرستاران در مقابله با بیماران کرونایی و یاد شهدای مدافعان سلامت اضافه کرد: زحماتی که مدافعین سلامت در این مدت کشیدند کار کردن در سه شیفت بود و مطالباتی دارند که این موضوع یکی از معضلات و مشکلات وزرات بهداشت است.
عین اللهی با بیان اینکه مطالبات بسیار زیادی در حوزه بیمه ها داریم گفت: مطالبات بیمه ها نزدیک به ۱۲ هزار میلیارد تومان است و اخیرا هم مقام معظم رهبری به دولت اجازه داده است که بخشی از اعتبارات در صندوق توسعه،را برای وزارت بهداشت به کار گیرد ولی هنوز در بخش بیمه مطالبات زیادی از گذشته وجود دارد و امیدواریم که با مساعدت نمایندگان بخشی از مطالبات تامین شود.
وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: مسئله مهم بیمه ،مطالباتی است که باید پرداخت شود و اعتباراتی است که باید به بیمه دهیم تا بیمه بتواند به مردم خدمات را ارائه دهد،ما اعتقاد به همگانی شدن بیمه داشتیم از دی ماه سال ۴۰۰ا حدود ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت آسیب پذیر در حاشیه شهرها به صورت آزمایشی و رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دادیم.
وی افزود: طرح در سال گذشته به صورت آزمایشی اجرا شد اسامی سه دهک پایین جامعه را از وزارت رفاه گرفتیم و از تعداد ۵ میلیون ۳۹۷ هزار ۵۱۰ نفر و با حذف افراد فوت شده و افراد دارای همپوشانی با سایر بیمه ها و افراد تایید نشده از سازمان ثبت احوال، تعداد ۵ میلیون ۲۶۴ هزار ۴۰۴ نفر را به صورت فعال تحت پوشش بیمه قرار دادیم و امکان دریافت خدمات را برای این عزیزان فراهم کردیم .
وزیر بهداشت با بیان اینکه حدود ۹۵ درصد مردم کشور دارای پوشش بیمه هستند گفت: و۵% مردم خود مراجعه نکردند که از نظر مالی تمکن دارند ولی ما آمادگی داریم که این عزیزان هم بیمه شوند این از افتخارات دولت و مجلس شورای اسلامی است که مردم عزیز را تحت پوشش بیمه قرار داده است و گام بعدی این است که ما بتوانیم کیفیت خدمات بیمه را بالا ببریم که این به منابع و اعتبارات برمی گردد تا ما بتوانیم افراد تحت پوشش را افزایش دهیم.
عین اللهی خاطر نشان کرد: ما دنبال این هستیم که بتوانیم تفاوتی که در ارز وجود دارد با مصوبه مجلس به بیمه ها بدهیم و ما بتوانیم وضعیت دارو را به نحو احسن پوشش بدهیم.
وی در رابطه با کیفیت و خدمات ارائه شده به افراد بیمه شده بیان داشت: میزان سهم پرداختی سازمان بیمه سلامت درسه دهک پایین جامعه در بستری ۹۵ است و در سرپایی میزان ۸۰ درصد هست که پرداخت می کنیم.
وی خاطر نشان کرد: در بیمه شدگان کمیته امداد و بهزیستی و میزان سهم پرداختی بیمه موارد بستری ۱۰۰ درصد و در سرپایی به ۸۵ درصد این اعتبار ارتقا پیدا کرده است.
عین اللهی با اشاره به برنامه های در دست اجرای وزرات بهداشت برای بیماران صعب العلاج گفت: در بیماران اوتیسم و معلولین تحت پوشش بهزیستی پوشش ۷۰% تعرفه های خصوصی برای خدمات پزشکی و توانبخشی به شورای عالی بیمه پیشنهاد شده است که در صورت تایید شورای عالی بیمه پوشش ۷۰ درصد بخش خصوصی به صورت آزمایشی در یکی از شهرستانهای محروم آغاز خواهد شد.
وزیر بهداشت در مورد تعرفه ناباوری گفت: اختصاص۷۰ درصد تعرفه خصوصی خدمات ناباروری به هیئت دولت ارجاع شده است که بعد از تصویب هیئت وزیران اجرایی خواهد شد.
وی با اشاره به اختصاص بودجه برای بیماران صعب العلاج بیان داشت: امسال بودجه اختصاصی برای بیماران صعب العلاج در نظر گرفتند و با اجرای بسته خدمتی صعب العلاج و پوشش بیمه ای پرداخت از جیب مردم در این بیماری های پرهزینه کاهش محسوسی خواهد یافت.