قشم - ایرنا - فرماندار قشم با بیان اینکه راهپیمایی میلیونی اربعین از آثار به جامانده از سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی است، گفت: حاج قاسم سید الُخدام اهل بیت (ع) و زینت بخش و تسهیل کننده مسیر این راهپیمایی میلیونی بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد محمدحسینی روز سه شنبه در نخستین جلسه ستاد اربعین قشم که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد اظهار داشت: من امروز خیلی خوشحالم که به عنوان خادم الحسین (ع) و خادم الزوار برای اولین سال توفیق خدمت در ستاد اربعین این شهرستان را دارم.

وی ادامه داد: محفل و اجتماع ما در این جلسه محفل مبارک و محفل خادم الحسین (ع) است.

فرماندار قشم با اشاره به اینکه شعار امسال اربعین حسینی «انا من حسین (ع)» است، توضیح داد: اما اینجا در شهرستان قشم شعار بیشتر قشموندان «نحن من حسین (ع)» است.

محمد حسینی اضافه کرد: این شعار «نحن من حسین (ع)» که ما همه از حسین (ع) هستیم در شهرستان قشم نماد ظهور و بروز وحدت بین شیعیان و اهل سنت است، وحدتی و اجتماعی که امروز همه ما را حلول محور نام امام حسین علیه السلام جمع کرده خار چشم دشمنان است.

محمدحسینی با اشاره به اینکه لازم است در این جلسه و محفل مبارک یادی کنیم از همه کسانی که زمینه ساز این راه و مسیر بودند، افزود: سید الُخدام اهل بیت (ع) سردار سپهبد شهیدحاج قاسم سلیمانی زینت بخش و تسهیل کننده این مسیر بودند و سید آزادگان حجت الاسلام سیدعلی اکبر ابوترابی نیز از بنیانگذاران شروع کار این حرکت میلیونی بودند که فکر شرکت و برگزاری راهپیمایی بزرگ اربعین از ماجرای پیاده روی سید آزادگان در مرز خسروی زده شد.

وی اظهار داشت: عشق و علاقه سید آزادگان حجت الاسلام «سیدعلی اکبر ابوترابی» به حدی بود که پس از آزادی از اسارات با وجود بسته بودن مرز بین المللی ایران و عراق در سال ۱۳۷۲، برای نخستین بار و در مرز خسروی، مراسم قرائت دعای عرفه را برگزار کردند و با جمعیت اندکی از دلسوختگان ابا عبدالله الحسین(ع) با نیت باز شدن راه کربلا و پیمودن مسیر زیارت، با پای پیاده از تنگه مرصاد تا مرز خسروی را به مدت سه روز پیاده طی کردند.

فرماندار قشم گفت: مهم ترین مبحث این جلسه، اتخاذ سیاست گذاری های اولیه، انجام امکان سنجی های اولیه، برنامه ریزی تامین وسایل حمل و نقل عمومی، بررسی راهکارهای ایجاد پروازهای مستقیم از قشم به نجف اشرف و بعلکس و ایجاد یک شبکه اطلاع رسانی با عضویت تمامی اعضای ستاد اربعین قشم است تا ضمن برگزاری مراسم باشکوه و با به حداقل رساندن ضعف ها و نارسایی ها رضایتمندی مردم خوب شریف قشم را به همراه داشته باشد.

وی با اعلام اینکه کمیته های ستاد اربعین در قشم تشکیل جلسه دهند و نتیجه را اعلام کنند افزود: تقویت زیرساخت‌های بهداشتی و امکانات پشتیبانی و نیز بهبود مسیرهای مواصلاتی برای عبور و مرور راحت‌تر عاشقان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) از مبداء شهرستان قشم به شهرهای مقدس نجف و کربلا در کشور عراق امری ضروری است.  

محمدحسینی با بیان اینکه اصل ماجرای اربعین یک برنامه خودجوش مردمی است، گفت: ولی دستگاه های دولتی وظیفه تسهیل گری و مانع زدایی از برنامه ها را بر عهده دارند و باید به عنوان یک وظیفه شرعی و اخلاقی به آن نگاه کنند.

نخستین جلسه ستاد اربعین شهرستان قشم امروز سه شنبه ۳۱ خردادماه ۱۴۰۱ با حضور امام جمعه محترم شهرستان قشم، رییس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات قشم، مدیر اوقاف و امور خیریه شهرستان قشم، بخشداران مرکزی قشم، شهاب، حرا، اعضای شورای شهر، شهرداران، شوراهای اسلامی قشم، درگهان، سوزا، رمکان، لافت، طبل، بخش های مرکزی، شهاب، حرا، نمایندگان فرماندهی انتظامی، ناحیه مقاومت بسیج سپاه قشم، دریابانی و رییس هیات های مذهبی در سالن جلسات فرمانداری قشم برگزار شد.

به گزارش ایرنا، شعار اربعین ۱۴۰۱ «انا من حسین(ع)» بر گرفته از حدیث پیامبر گرامی اسلام(ص) در خصوص سیدالشهدا (ع) است که می فرمایند من از حسین (ع) هستم که این شعار به تصویب اعضا کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین رسیده است.

مطابق تقویم ۱۴۰۱، روز ۲۶ شهریور ماه برابر با ۲۰ صفر ۱۴۴۴، اربعین حسینی است.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر داز توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.