اراک - ایرنا - معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان دامپزشکی کشور گفت: واکسن بیماری‌های دامی به میزان کافی توسط این سازمان در نقاط مختلف کشور تامین شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمد حسینی» در آیین تکریم و معارفه مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی، افزود: انواع واکسن‌ بیماری‌های دامی از جمله بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک و هاری و لوازم آزمایشگاهی ابتدای سال جاری خریداری و تامین شد.

وی ادامه داد: سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال منابع مالی از محل تبصره ۱۴ یارانه‌ها، سال گذشته به سازمان دامپزشکی کشور اختصاص یافته و واکسن مورد نیاز دامداران و مرغداران کشور خریداری شد.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان دامپزشکی کشور خاطرنشان کرد: ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال منابع مالی نیز توسط سازمان دامپزشکی کشور به استان‌ها ابلاغ شد.

حسینی تغییر دستور العمل‌ها در حوزه‌های مختلف امنیت غذایی و امنیت زیستی بر اساس نیازهای مردم را از برنامه‌های اولویت‌دار سازمان دامپزشکی کشور عنوان کرد و گفت: اصلاح دستورالعمل‌های این بخش‌ها به گونه‌ای انجام می‌شود که به سود تولیدکنندگان و بر اساس نیاز مردم باشد.

وی یادآور شد: ۶۰ تا ۷۰ درصد کالاهای اساسی در گذشته از بیرون از کشور تامین می‌شد که امروز به برکت انقلاب اسلامی کشور در بیشتر حوزه‌ها به خودکفایی دست رسیده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان دامپزشکی کشور افزود: استان مرکزی با وجود صنعتی بودن در حوزه‌های مختلف تولیدات دام و طیور جزو استان‌های پیشرو است و علاوه بر تامین نیاز داخل استان به این محصولات به سایر استان‌های کشور ارسال می‌شود.

حسینی مردمی بودن را از جمله شعارهای دولت سیزدهم عنوان کرد و افزود: اخذ مجوز از درگاه ملی از جمله اقدامات دولت برای تسریع در صدور مجوزها و تسریع در ارایه خدمت به مردم است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: شیوع بیماری کرونا در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم مشکلات فراوانی را در حوزه اقتصادی کشور ایجاد کرده بود که اقدامات دولت پس از چند ماه به نتیجه رسید و اکنون این بیماری در کشور مهار شده‌ است.

«حسن میرزاخانی» افزود: مهار تورم و تثبیت قیمت‌ها در ماه‌های پایانی سال گذشته در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت و بر این اساس مردمی سازی یارانه ها و توزیع عادلانه یارانه‌ها در جامعه که قرار بود ماه‌های پایانی سال گذشته انجام شود امسال اجرا شد.

وی ادامه داد: با توجه به وجود برخی مشکلات در هنگام اجرای این طرح، همراهی مردم نقش مهمی در اجرای موفق این طرح به همراه داشت.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی با یادآوری هشت سال دفاع مقدس و تحمیل هشت سال جنگ توسط کشورهای غربی به ایران اسلامی خاطرنشان کرد: جنگ اقتصادی دشمنان علیه کشور سخت‌تر از جنگ تحمیلی بود و کار را در حوزه‌های مختلف برای سخت کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: امنیت غذایی، فراوانی، در دسترس بودن و سالم بودن از جمله مولفه‌های امنیت غذایی بوده و هرکدام از آنها تامین نشود امنیت غذایی تامین نمی شود.

«علی صفری» افزود: با توجه به اتفاقات بین‌المللی و جراحی اقتصادی در کشور، تداوم تولید از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی بود و این تولید باید سالم انجام شود.

سرپرست اداره کل دامپزشکی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: تشکل‌ها، اتحادیه‌های دامداری و انجمن‌های بخش خصوصی این اداره کل را از انتقادات و پیش‌نهادهای خود بی‌بهره نگذارند.

«محمد فتاحی» افزود: تعامل با بخش خصوصی و دستگاه‌های اجرایی استان مرکزی در دستور کار اداره کل دامپزشکی این استان قرار دارد.

مدیرکل سابق دامپزشکی استان مرکزی گفت: این استان سال ۹۴ با بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک درگیر بود که با اقدامات انجام شده این بیماری کنترل شد.

«محسن شانقی» افزود: تعداد کانون‌های این بیماری سال ۹۴ در استان مرکزی ۱۸ کانون بود که با انجام واکسیناسیون دام‌ها در مناطق حساس و اطراف مناطق حفاظت شده تعداد این کانون‌ها سال گذشته به ۲ کانون کاهش یافت.

وی ادامه داد: استان مرکزی در نیمه دوم سال ۹۴ با سویه جدید بیماری تب برفکی درگیر بود و این بیماری تلفات فراوانی را برای دامداران استان به همراه داشت.

مدیرکل سابق دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: شیوع این بیماری سال ۹۴ حدود ۱۸ تا ۱۹ هزار تلفات در استان مرکزی به همراه داشت که با تامین واکسن و اقدامات بهداشتی این بیماری در استان کنترل شده‌ است.

شانقی افزود: ۱۲۰ کانون بیماری تب برفکی سال ۹۴ در استان مرکزی وجود داشت که تعداد این کانون‌ها در سال گذشته به هفت کانون رسید.

وی با یادآوری شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سال ۹۵ و ۹۶ در استان مرکزی افزود: با همکاری استانداری مرکزی و تلاش کارکنان اداره کل دامپزشکی استان این بیماری کنترل شد.

در این آیین از زحمات «محسن شانقی» تقدیر و «محمد فتاحی» به عنوان سرپرست اداره کل دامپزشکی استان مرکزی معرفی شد.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.