به گزارش خبرنگار ایرنا، «کیوان گلآوری» روز سهشنبه در نشستی خبری به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر که در سرسرای ستاد مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه برگزار شد، رشد ۳۷ درصدی کشفیات مواد مخدر را به علت افزایش سعی و تلاش مقابله با این پدیده شوم در سطح استان عنوان کرد و افزود: متاسفانه از طرف دیگر تقاضا برای خرید مواد مخدر و افزایش باندهای قاچاق و توزیع آن نیز افزایش یافته است.
وی همچنین از دستگیری نزدیک به هفت هزار نفر در این راستا خبر داد و بیان داشت: بیش از یک سوم این دستگیر شدگان معتادان متجاهر است.
گل آوری در ادامه از اجرای هزار طرح پاکسازی نقاط آلوده و جمع آوری خرده فروشان و ارتقای امنیت اجتماعی در طول سال ۱۴۰۰ خبر داد و توضیح داد: در این ارتباط ۳۱۲ مکان توزیع کننده مواد مخدر پلمب و سه مکان که بلاصاحب بودند با حکم دادستانی تخریب شده است.
سرپرست ستاد مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه در بخش دیگر از صحبت های خود همچنین از کشف هزار و ۲۰۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر در سه ماه اول سال جاری خبر داد و گفت در این ارتباط هزار و ۱۰۰ نفر دستگیر شده و ۱۰۰ نقاط آلوده نیز پاکسازی شده است.
گلآوری مهمترین عامل عدم بازدارندگی تلاش ها و کوشش های مبارزه با مواد مخدر را خلاء های قانونی عنوان کرد و بیان داشت: متاسفانه پدیده مبارزه با مواد مخدر یک مساله پیچیده و در هم تنیده ای است و قانون گذار مجبور شده بسیاری از مشکلات اجتماعی، اقتصادی ، فرهنگی، عدم امکانات و نگهداری زندانیان و دیگر مسائل را در آن ببیند و این باعث شده مبارزه با خُرده فروشان مواد مخدر آنچنان در سطح جامعه ملموس نیست.
هشت هزار نفر در کمپهای کرمانشاه اعتیاد را ترک کردند
سرپرست ستاد مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش پیشبینی کرد در استان کرمانشاه بیش از ۸۰ هزار معتاد وجود داشته باشد و توضیح داد: به علت اینکه هر روز ممکن است افرادی به دامن اعتیاد گرفتار شوند، نمی توان آمار دقیق آنها را اعلام کرد و این آمار تقریبی است.
گلآوری در ادامه با بیان اینکه میانگین شیوع مواد مخدر در کرمانشاه همانند میانگین کشوری است، افزود: اما به دلیل اینکه کرمانشاه در آخر خط توزیع مواد مخدر کشور است، شدت تخریب آن به علت ناخالصی بالا بیشتر است و به همین خاطر معتادان متجاهر در کرمانشاه خیلی بیشتر از میانگین کشوری است.
وی با بیان اینکه ۱۳۴ مرکز متادون درمانی و ۳۱ کمپ ترک اعتیاد با مجوز این ستاد در استان فعالیت می کنند، گفت: سال گذشته بیش از ۲۰ هزار نفر در مراکز متادون درمانی و نزدیک به هشت هزار نفر در کمپ های اقامتی میان دوره ای به ترک اعتیاد پرداختند.
گل آوری در پایان همچنین از برگزاری ۲۰۰ کارگاه ها آموزشی در مراکز علمی و دانشگاهی، محلات کم برخوردار، اشتغال زایی و توانمندسازی نزدیک ۱۷۰ زن بد سرپرست و بی سرپرست خانوار، برگزاری جشنواره نوجوان سالم در راستای آموزش پیشگیری از مواد مخدر در مدارس، اجرای پویش من را دریاب با کمک معاونت اجتماعی سپاه، جمعآوری و ساماندهی هزار و ۲۰۰ معتاد متجاهر ، توزیع بسته های بهداشتی در مناطق آلوده به مواد مخدر، در طول یکسال گذشته خبر داد.