دماوند – ایرنا - شهرک‌های صنعتی به عنوان خوشه‌های صنعتی و اقتصادی هر منطقه ای شناخته شده و نقش مهمی در توسعه اقتصادی و اجتماعی دارند که با توسعه این شهرکها در دماوند، شاهد اشتغالزایی در منطقه خواهیم بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ایجاد و گسترش شهرک های صنعتی می تواند از طریق تنوع و افزایش اشتغال و درآمد، افزایش ارزش افزوده فعالیتهای کشاورزی، گسترش فرهنگ صنعتی، نقش موثری در توازن و تعادل در توسعه داشته باشد.

از سوی دیگر صنعتی شدن به عنوان یک تصمیم سرنوشت ساز برای توسعه اقتصادی و اجتماعی هر منطقه ای یک ضرورت است، این شهرک ها اثرات اجتماعی و اقتصادی قابل توجهی بر مناطق گذاشته و منجر به ایجاد تغییر در زندگی مردم می شود.

شهرستان دماوند طی سالهای اخیر با ایجاد ۲ شهرک صنعتی آیینه ورزان و دماوند۲ توانسته در این زمینه نیز گام های موثری بردارد، اگرچه در سالهای گذشته به دلیل نبود زیرساخت های لازم، این شهرکها رشد قابل توجهی نداشته ولی طی ماه های اخیر شاهد رشد و توسعه در این شهرک ها هستیم.

مجتبی نصیری، مدیر شهرکها و نواحی صنعتی منطقه ۶ تهران (شهرستان های  دماوند، پردیس و شمیرانات) در گفت و گو با ایرنا درخصوص اقدامات زیرساختی شهرک صنعتی دماوند۲، اظهار داشت: شهرک صنعتی دماوند۲ از جمله شهرک های صنعتی است که در نظر داریم صنایع خاصی که جزو اولین و بزرگ ترین ها در سطح کشور هستند، در آنجا مستقر شود.

وی ادامه داد: در این راستا شرکت های معتبری همچون شرکت انرژی، شهرک مهسان، شرکت رادین صنعت رایان، شرکت پلی یورتان پارس و دیگر شرکت ها که یا بزرگ ترین تولیدکننده و یا تنها تولید کننده در خاورمیانه هستند، اکنون در این شهرک فعالیت می کنند.

این مسئول با اشاره به تخصیص اعتبار جهت توسعه شهرک، افزود: تا پیش از سال ۹۸، اعتبار عمرانی شهرک صنعتی، در بخش زیرساخت ها سه میلیارد و ۶۳۵میلیون تومان بود که از این تعداد فقط ۸۵میلیون تومان آن جذب شد.

وی افزود: ولی با حمایت نماینده مردم شهرستان های دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی، در سال ۹۹ به تنهایی ۱۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار برای طرح های شهرک درنظر گرفته شد که از این میزان با توجه به عملکردی که داشتیم، ۲۲ میلیارد تومان جهت ایجاد زیرساخت ها هزینه شد.

نصیری خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۰ نیز مبلغ ۳۵ میلیارد تومان تخصیص و جذب اعتبار شد؛ طرح هایی که در این مدت انجام شده را می توان به اجرای بتن غلطکی و دفع آب های سطحی به صورت کامل به وسعت ۱۱کیلومتر و با اعتباری بالغ بر ۲۲ میلیارد تومان اشاره کرد.

مدیر شهرکها و نواحی صنعتی منطقه۶ تهران در ادامه به دیگر اقدامات صورت گرفته در حوزه زیرساختی این شهرک اشاره کرد و گفت: با توجه به سرعت توسعه این شهرک و فعالیت شرکت های صنعتی، نیاز بوده تا هرچه سریعتر تامین برق پایدار در این شهرک صورت گیرد.

وی ادامه داد: با اینکه در برنامه ششم توسعه استان تهران تامین برق این شهرک در دستور کار وزارت نیرو نبود و تا سال ۱۴۰۲برنامه ریزی شده بود، با همکاری و کمک نماینده مردم دماوند و پیگیری های متعدد، این مهم محقق شد و توانستیم پست برق را از طریق سازمان برنامه و بودجه به سال ۹۹ منتقل کنیم.

این مسئول گفت: تفاهمنامه ای نیز با برق منطقه ای به مبلغ ۶۹میلیارد تومان منعقد شد تا پست ثابت شهرک به میزان برق ۳۲مگاوات احداث شود؛ در این راستا شرکت شهرک های صنعتی تهران نیز زمینی به مساحت سه هزار و ۸۹۱  متر مربع با آماده سازی ۷۰۰ میلیون تومانی در اختیار برق منطقه ای قرار داد.

نصیری اظهارد اشت: اما با توجه به اینکه جاده وروردی به شهرک عرض کمی دارد و امکان ایجاد دکل های برق مقدور نیست، در نهایت  توانستیم شرکت برق منطقه ای را مجاب کنیم تا جهت برقدار کردن پست، از نزدیک ترین خط ۶۳ کیلوولت که در کنار شهرک قرار دارد به صورت زمینی با اعتباری بالغ بر ۸۰ میلیارد تومان برق را به شهرک منتقل کنیم.

وی در خصوص خط انتقال برق نیز خاطرنشان کرد: کل سه هزار و ۳۰۰ متر خط انتقال برق شهرک صنعتی دماوند ۲، اجرایی شده و عملیات اتصال پست برق به شبکه توزیع داخلی شهرک نیز پایان یافته است که با اجرای آن تا انتهای فعالیت این شهرک، مشکل برق نخواهد داشت.

این مسئول در ادامه با اشاره به دیگر فعالیت های شهرک صنعتی دماوند۲، افزود: تا پایان سال ۹۸، چهار  قرارداد و ۲  واحد فعال در این شهرک داشتیم ولی در سال ۹۹ تعداد قراردادها به ۱۴۵ مورد و سه واحد بهره بردار و هم اکنون به ۱۸۰قرارداد و پنج واحد بهره برداریم رسید.

نصیری یادآور شد: تا پایان سال ۹۸، طرح فعال در این شهرک صنعتی نداشتیم ولی درحال حاضر ۱۷۶ طرح فعال صنعتی وجود دارد؛ در فاز نخست این شهرک ظرفیت اشتغال زایی چهار هزار نفر و در ظرفیت نهایی بالغ بر ۱۰هزار نفر اشتغال زایی مستقیم خواهیم داشت.

اجرای طرح های مهم زیرساختی در شهرک آیینه ورزان

این به دیگر طرخ های اجرا شده در شهرک صنعتی دماوند۲ و آیینه ورزان اشاره کرد و گفت: احداث سردر، احداث ساختمان آتش نشانی، ساماندهی شبکه پساب و اجرای طرح آسفالت و جدولگذاری و ساماندهی معابر و اصلاح شبکه روشنایی از جمله اقداماتی بوده که در این ۲ شهرک انجام شده است.

نصیری با بیان اینکه بودجه شهرک صنعتی آیینه ورزان را از ۸۰۰ میلیون تومان به ۶ میلیارد تومان ارتقاء دادیم و تاکنون نیز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان جذب بودجه شده است، افزود: شهرک آیینه ورزان دماوند از نظر زیرساختی و پساب با مشکلات زیادی روبرو بود که توانستیم با اعتباری بالغ بر ۲۵۰ میلیون تومان این طرح را انجام دهیم.

مدیر شهرکها و نواحی صنعتی منطقه۶ تهران با اشاره به وضعیت خیابان های اصلی و فرعی شهرک نیز اظهار داشت: اعتباری بالغ بر چهار میلیارد تومان طرح روکش آسفالت توسط پیمانکار انجام شد و برخی معابر آن بعد از ۲۷ سال آسفالت شد.

وی همچنین به تکمیل ساختمان آتش نشانی به مبلغ یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات اصلی و مطالبه واحدهای صنعتی، بحث کمبود آب در شهرک بود که با آغاز بکار دولت سیزدهم، اکنون پیمانکار انتخاب و در مرحله تجهیز کارگاه و حفاری چاه جدید است که با حفر این چاه امید داریم مشکل آبی ناحیه صنعتی آیینه ورزان تا ۱۵سال آینده برطرف شود.

این مسئول یکی از اقدامات ارزشمند شهرک های صنعتی در زمینه اشغال را همکاری با زندان شهرستان خواند و ادامه داد: در راستای برون سپاری بخشی از تولید واحدهای صنعتی، برای زندانیان و اشتغال بکار آنان پس از آزادی، همکاری های لازم صورت گرفته تا سهمی در روند اصلاح افراد بزهکار داشته باشیم.

حمایت از صنایع تبدیلی و کشاورزی با هدف حفظ محیط زیست

رئیس اداره صمت شهرستان دماوند نیز درخصوص شهرکهای صنعتی شهرستان، اظهار داشت: شهرستان دماوند دارای دو شهرک صنعتی آینه ورزان به مساحت ۲۸.۸ هکتار و شهرک صنعتی دماوند۲ به مساحت ۱۹۰ هکتار است.

آرش آقاجان احمدی، ادامه داد: هم اکنون در شهرک صنعتی آینه ورزان ۶۷ واحد تولیدی ساخته شده که ۳۳ واحد فعال و در حال تولید، سه واحد نیمه کاره و در حال ساخت سوله و ۳۴ واحد ساخته نشده و غیر فعال است؛ که در این شهرک  یهکزار و ۸۲۲ نفر مشغول بکار هستند.

این مسئول خاطرنشان کرد: در شهرک صنعتی دماوند ۲ نیز ۲۶۸ قطعه زمین بزرگ صنعتی و ۲۵۴ قطعه زمین صنفی و کارگاهی با متراژ ۱۰۰ متر دارد که از این تعداد تاکنون هشت قطعه قرارداد واگذاری گرفته است.

وی گفت: در شهرک صنعتی دماوند ۲، تاکنون پنج شرکت دارای مجوز تولید انبوه بوده و طبق پیشرفت طرح ها انتظار می رود که این عدد تا پایان سال جاری به بیش از ۳۰ واحد رسیده و در سال آینده نیز شاهد فعالیت تولید ۹۰درصدی کل طرحهای فعلی باشیم.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان دماوند با اشاره به اینکه با توسعه این ۲ شهرک صنعتی، بیش از  پنج هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد شد، خاطرنشان کرد: شهرستان دماوند علاوه بر اینکه در حل اشتغال منطقه مشکلی نخواهد داشت، می تواند پذیرای افراد شاغل در دیگر شهرستان ها باشد.

وی اظهار داشت: شهرکهای صنعتی هیچ تهدیدی برای شهرستان نداشته کما اینکه موجب توسعه پایدار نیز هستند؛ همچنین با آغاز توسعه این ۲ شهرک صنعتی، تنها از صنایع تبدیلی، کشاورزی و صنایعی که به محیط زیست آسیب نمی رسانند، حمایت می کنیم.

این مسئول با اشاره به قانون شعاع ۱۲۰ کیلومتری، افزود: این قانون به عنوان محدودیت استقرار کارخانه ها و واحدهای صنعتی تولیدی و همچنین جلوگیری از فعالیت صنایع آلاینده است و صنایعی همچون کشاورزی و غیرآلاینده را شامل نمی شود.

آقاجان احمدی یادآور شد: هر صنعتی در دماوند، به دلیل استقرار در شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران قابل سرمایه گذاری نیست و طرحها باید موافقت زیست محیطی را اخذ کند؛ این موضوع سبب می شود که واحدهای آلاینده در دماوند احداث نشود.