بیرجند - ایرنا - مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی گفت: در چهارسال اخیر ۹ هزار و ۸۰۴ نفر آموزش تخصصی قرآن کریم را در استان فراگرفتند.

به گزارش خبرنگار ایرنا حجت الاسلام احمد رضایی روز سه‌شنبه در نشست خبری سالروز تاسیس سازمان تبلیغات اسلامی و روز تبلیغ افزود: در سال گذشته ۷۰ دوره آموزش تخصصی قرآن برگزار شده که ۷۵۰ نفر در این دوره‌ها شرکت کردند، همچنین در دوره‌های حفظ عمومی قرآن کریم ۳۲ هزار و ۹۳۷ نفر در چهار سال اخیر شرکت کردند.

وی عنوان کرد: ۳۴ موسسه قرآنی دارای مجوز، ۶۶ خانه قرآن شهری، ۱۸۴ خانه قرآن روستایی در استان فعالیت دارند و براساس طرح اهدای مدرک تخصصی، ۷۷ نفر حافظ قرآن در خراسان جنوبی داریم.

وی با اشاره به اینکه سازمان تبلیغات اسلامی یکی از رویش‌های انقلاب اسلامی ایران است که به فرمان امام راحل(ره) در تیرماه ۱۳۶۰ شکل گرفت گفت: اولویت سازمان تبلیغات اسلامی تحقق منویات مقام معظم رهبری از جمله امیدآفرینی است در همین راستا رویکرد اصلی سازمان در سال جاری جهاد تبیین است.

وی عنوان کرد: مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۰ محورهای اساسی از جمله آموزش، تحقیق و پژوهش، نشر معارف اسلامی و انس با قرآن را برای محور فعالیت‌ سازمان تعریف کردند که باعث شکوفایی این مجموعه شد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی بیان کرد: در شرایط فعلی جهان تنها چیزی که باعث سعادت انسان می‌شود، تحقق اسلام ناب در سطح جهان است که این موضوع یک خلاء در سطح جهان است و تحقق اسلام ناب یکی از محورهای فعالیت‌های سازمان تبلیغات است.

حجت الاسلام رضایی تحقق تمدن اسلامی را مقدمه‌ای برای ظهور امام عصر(عج) دانست و افزود: گفتمان سازی در عرصه‌های مختلف فکری و فرهنگی جامعه به خصوص جهاد تبیین توسط این سازمان دنبال می‌شود.

وی یکی دیگر از اهداف سازمان تبلیغات اسلامی در این دوران جدید را بحث مردمی‌سازی تبلیغ دانست و اضافه کرد: باید همه تلاش کنیم که آحاد مردم پای کار تبلیغ دین بیایند و هر فردی یک مبلغ برای دین و اسلام ناب باشد.

حجت الاسلام رضایی با بیان اینکه در سازمان تبلیغات به دنبال شبکه‌سازی تبلیغ هستیم، گفت: باید شبکه‌سازی تبلیغ در لایه‌های مختلف جامعه برای مخاطب خاص‌ و عام شکل بگیرد و در پیروزی انقلاب اسلامی ما یکی از عوامل مهم ایجاد شبکه‌های مردمی بود چرا که در این شبکه‌ها پیام امام راحل(ره) به سرعت به مردم منتقل می‌شد.

وی عنوان کرد: امروز برای موفق شدن در عرصه تبلیغ، شبکه‌سازی خیلی مهم و ضروری است، شبکه‌سازی که تاکنون شکل گرفت کافی نیست و تا رسیدن به مطلوب فاصله داریم و تشکل‌های دینی، هیات مذهبی، شبکه مداحان، انجمن‌های اسلامی و جامعه قرآنی از جمله شبکه‌های هستند که در عرصه تبلیغ و فرهنگ دینی کار می‌کنند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه به دنبال توسعه مخاطب هستیم و مخاطب مستقیم ما امروز محدود است، اضافه کرد: مخاطب ما نباید تنها مسجدی‌ها و افراد خاص باشد باید در بخش‌های مختلف جامعه ورود کنیم.

حجت الاسلام رضایی بیان کرد: در راستای تحقق اهداف سازمان امروز شبکه‌های مهم تبلیغ در جای جای خراسان جنوبی فعالیت دارند و در همین راستا ۱۳۳ نفر مبلغ و امام روستا و محله به صورت مستقیم و با حمایت سازمان فعالیت دارند.

وی خاطرنشان کزرد: در مناسبت‌های مختلف هزاران مبلغ بومی و غیربومی مبلغ در سطح استان فعالیت دارند و امروز مبلغین تنها کار فرهنگی انجام نمی‌دهند بلکه فعالیت‌های آنان پیوست اجتماعی هم دارد.

حجت الاسلام رضایی با اشاره به اینکه یکی از وظایف دیگر سازمان تبلیغات اسلامی، استقرار روحانی در روستای بالای ۱۰۰ خانوار است که در این راستا تاکنون ۹۷ نفر در روستاها مستقر شده‌اند، اضافه کرد: برای حضور این مبلغین ۲۳۱ خانه عالم ساخته شده و در اختیار آنان قرار می‌گیرد.

 وی از راه‌اندازی سامانه شمع یعنی شبکه مبلغان و عملیات‌های تبلیغی خبرداد و گفت: این سامانه توسط سازمان تبلیغات اسلامی با هدف بهینه‌سازی شبکه تبلیغی و ارایه خدمات به مبلغان طراحی شده است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی افزود: یکی از مزایای این سامانه دسترسی به اطلس تبلیغی که شامل اطلاعات دقیق مناطق و نقاط تبلیغی کشور است، همچنین صدور آنلاین گواهی تبلیغی برای دیگر نهادها از دیگر مزایای استفاده از سامانه شمع است.

حجت الاسلام رضایی دانلود رایگان محتوای تبلیغی مورد نیاز مبلغان را یکی دیگر از مزیت‌های سامانه شمع دانست و ادامه داد: این سامانه جایگزین سامانه‌های گزارش‌دهی مبلغان قبلی می‌شوند که طلاب می‌توانند با ثبت‌نام در سامانه و ثبت فعالیت‌های تبلیغی خود از مزایای آن بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر یکی از اولویت‌های سازمان تبلیغات اسلامی حوزه بانوان است یادآور شد: باید اتفاق ویژه در بخش بانوان بیفتد معتقدیم بانوان در توسعه فرهنگی و اجتماعی کشور نقش موثری دارند.

حجت الاسلام رضایی از تشکیل نهضت پیشرفت بانوان در خراسان جنوبی خبرداد و گفت: تشکیل تشکل‌های زنان فرهیخته در شهرستان‌ها، هیات اندیشه‌ورز بانوان قرآنی، شناسایی و تاسیس هیات مذهبی خاص بانوان، شناسایی بانوان مداح و مرثیه خوان و در بخش جوانان شکل‌گیری طرح رویداد دختران حاج قاسم از اقدامات سازمان تبلیغات اسلامی در حوزه بانوان است.

وی اظهار داشت: هیات‌های مذهبی در تمام مناسبت‌های ملی و مذهبی فعال بوده و بازوان بسیار توانمندی برای نظام اسلامی هستند و در ایام کرونا ۷۷ میلیارد تومان هیات‌های مذهبی در زمینه کمک‌های مردمی هزینه کردند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی عنوان کرد: در خراسان جنوبی ۶۲۹ حسینه، هزار و ۳۷۲ هیات مذهبی، ۳۸ انجمن اسلامی و ۹۶ کانون فرهنگی فعال داریم و هزار و ۵۲ روحانی بومی در سطح استان فعال هستند.

وی با بیان اینکه سازمان تبلیغات اسلامی با ۲۴ نهاد و دستگاه اجرایی تفاهم‌نامه همکاری دارد، افزود: در حال حاضر سازمان تبلیغات اسلامی به صورت میانگین به هر روحانی مستقر و همکار با سازمان ماهانه یک میلیون و ۵۰۰ تومان پرداخت می‌کند.