تارنمای خبری العربی الجدید با نگاهی به این سفر می نویسد: این منابع با اشاره به حضور ولیعهد عربستان در قاهره معتقدند: «دولت مصر در جریان این سفر ، خرید سهام برخی از دارایی های دولت مصر را به عنوان سرمایه گذاری در ازای سپرده های عربستان نزد بانک مرکزی مصر را به ولیعهد پیشنهاد می کند .
این منابع خاطرنشان کردند: به دلیل تأثیر بحران جاری ناشی از جنگ روسیه و اوکراین، قاهره غیر از تکیه بر وام های خارجی و کمک فوری شیخ نشینهای خلیج فارس راه دیگری برای انجام وظایف و تعهدات خود در داخل ندارد .
این منابع بر این باورند که پیشنهاد خرید سهام را می توان از اظهارات اخیر عبدالفتاح السیسی دریافت که از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس خواسته بود «سپردههای» خود در مصر را به سرمایهگذاری تبدیل کنند.
براین اساس پیش بینی می شود شاهزاده محمد بن سلمان به منظوردستیابی به اجماع و توافق در زمینه چند موضع منطقه ای در آستانه سفر بایدن، به درخواستهای دولت مصر پاسخ مثبت دهد .
در همین راستا، منابع فاش کردند عربستان سعودی و امارات متحده عربی در ماه می در پاسخ به درخواست کمک فوری مصر برای خروج از وضعیت اقتصادی بحرانی، در مجموع چهار میلیارد دلار کمک فوری به این کشور ارائه کردند
قاهره برای تامین نیاز مبرم به خرید فوری مواد غذایی ماهانه، به ویژه برای برخی کالاهای استراتژیک مانند گندم و دیگر غلات، به این کمک مالی نیاز مبرم داشت."
این منابع خاطرنشان کردند که در برهه اخیر مصر مذاکرات فشرده ای با تعدادی از کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله قطر، عربستان سعودی و امارات برای تسریع در تکمیل خرید سهام و سرمایه گذاری پروژه هایی در مصر داشته تا نقدینگی فوری مورد نیاز اقتصاد تامین شود و بتواند نیاز ماهانه مردم به کالاهای اساسی را تهیه کند.
به گفته آنان بحران کنونی موجب ناتوانی دولت مصر در ادامه دادن یارانه به تعدادی از کالاها و خدمات شده است، از سوی دیگر نهادهای امنیتی نسبت به خطر شورش عمومی در این کشور در اعتراض به افزایش قیمت ها و ناتوانی شهروندان در تامین نیازهای زندگی روزمره ، هشدار داده اند.
یکی از این منابع به العربی الجدید گفت: ریاض و ابوظبی تصمیم داشتند با بازنگری در شیوه حمایت خود از دولت مصر از کمک مالی مستقیم و سپرده گذاری فاصله گرفته و این کار را از طریق سرمایه گذاری و مشارکت در پروژههای بزرگ اقتصادی این کشور دنبال کنند اما وخامت اوضاع مصر ، این دو کشور را ناگزیر به ارائه کمکهای فوری کرد. وقتی رژیم مصر احساس کرد در کوتاه مدت نمی تواند برای بهبود اوضاع داخلی ، بر دریافت وام از صندوق بینالمللی پول حساب کند ، در پی راهکارهایی برای جلب کمکهای جدید از کشورهای حوزه خلیج فارس برآمد .
به گفته این منابع دولت مصر از طریق فعالان رسانه های نزدیک به خود تلاش دارد این شیوه کمک کشورهای حوزه خلیج فارس را در اذهان عمومی جا بیندازد. این منابع می گویند مقاله اخیر "عماد الدین ادیب" روزنامه نگار مصری نزدیک به حاکمیت با عنوان " چه کسی صورتحساب دردناک جنگ روسیه و اوکراین را برای مصر جبران خواهد کرد؟"، که درآن از کشورهای حوزه خلیج فارس خواسته بود به مصر کمک کنند ، به درخواست مستقیم نزدیکان رئیس جمهور مصر نوشته شده است .
ادیب عنوان کرد: قاهره از کشورهای برادر حوزه خلیح فارس انتظار دارد در مواجهه با بحران شدیدی که ثبات سیاسی کشور را تهدید میکند، مصر را تنها نگذارند.
وی در این مقاله با هشدار نسبت به سیل مهاجرت مصریان به خلیجفارس و اروپا نوشت: در صورتی که کشورهای عربی منابع انرژی کافی را به قیمتهای مناسب و با تسهیلات زمان دار به مصر ارائه نکنند با موج مهاجرت شهروندان مصری مواجه خواهیم شد.
ادیب گفت: حمایت از طریق سپردههای دلاری در بانک مرکزی مصر در حد یک مسکن عمل می کند ، راهحل اصلی ارائه حاملهای انرژی با قیمتهای مناسب و تسهیلات مدت دار و سرمایه گذاری کشورهای خلیج فارس در اقتصاد مصر است که در قالب صندوق پولی خواهد بود که به قاهره این امکان را می دهد وام مورد نیاز خود را بین 10 تا 12 میلیارد دلار ، بدون الزام به شرایط پیشنهادی مدیریت صندوق، دریافت کند.
ادیب مجموعه ای از سناریوهای فاجعه بار را پیش بینی کرد و نوشت که شورشی مشابه آنچه علیه رژیم مبارک درمصر رخ داد، در صورت تکرار به نفع کشورهای غیر عربی خاورمیانه ( ایران، ترکیه و اسرائیل) خواهد بود.
منابع آگاه با اشاره به سفر آتی جو بایدن به منطقه خاطرنشان کردند: عمده درخواست عربستان در نشست با مسئولان امریکایی درخصوص مسائل منطقه ای، بر لزوم مقابله با ایران به عنوان بزرگترین رقیب منطقه ای عربستان و در مرحله دوم تضمین آینده حکومت برای ولیعهد محمد بن سلمان خواهد بود.
این منابع افزودند: بدین منظور عربستان تلاش خواهد کرد، بیشترین حمایتها را برای خواسته های مدنظر خود بسیج کند، لذا ریاض اکنون آماده تامین درخواستهای رژیم مصر است.