به گزارش ایرنا از آموزش و پرورش تهران؛ علیرضا کریمیان در دومین کنگره شهدای فرهنگی شهر تهران مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه؛ شهید و شهادت یک حقیقت تاریخی و دینی است که باید این حقیقت را در درون جامعه زنده نگه داشت؛ گفت: برگزاری این کنگره یک توفیق ارزشمندی است که از سوی خداوند متعال به ما ارزانی داشته شده و امیدوارم منشاء خیر و برکات فراوانی برای خانواده بزرگ و عزیز فرهنگیان شهر تهران باشد.
وی شهدا را اسوههای ایمان، ایثار و از خودگذشتگی خواند که در راه پاسداشت ارزشهای الهی، اسلامی، انقلابی و برای حفظ استقلال، آزادی و عظمت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران جانفشانی کردند و اقتدار و افتخار کنونی را برای دولت و ملت شریف ایران رقم زدند. شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی که هم در زمان زنده بودنش استکبار را شکست داد و هم با شهادتش با اشاره بر سالروز شهادت شهیدمصطفی چمران، یاد و خاطره حماسه سازانی که در مسیر حق و حقیقت کالبد خاکی را به اعجاز ایمان و اعتقادی استوار، سزاوار مقام افلاکی کردند و از این رو همواره یاد و نامشان در تاریخ این مرز و بوم جاودان و زنده خواهد ماند، گرامی داشت.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران دوران دفاع مقدس را نقطه عطفی در تاریخ سراسر حماسه و پرشکوه انقلاب اسلامی خواند که یاد آور و تجلی ایثار و استقامت رادمردان و شیر زنانی است که در لبیک به فرمان امام و تبعیت از مقتدای خویش خالصانه و مجاهدانه و با آگاهی و درک والای خود موقعیت حساس کشور را تشخیص دادند و دردفاع قهرمانانه ازاسلام و کیان و آب و خاک نظام مقدس جمهوری اسلامی جانفشانی کرده و وظیفه بزرگ جهاد در راه خدا را با ثبت حماسه های ماندگار بر برگ های زرین انقلاب اسلامی افزودند.
باید شهدای فرهنگی را به عنوان الگوهای عملی به جوانان معرفی کنیم
وی جامعه امروز را نیازمند الگوهای عملی خواند گفت: امروز باید مصادیقی را به عنوان الگوهای عملی به جوانان معرفی کنیم که یکی از بهترین این الگوها شهدا هستند چراکه آنها چشم و چراغ ملت ایران و مایه عزت و سربلندی ایران اسلامی هستند و جوانان ما باید در راه اسلام و آرمانهای بلند انقلاب اسلامی با تأسی از شهدای سرافراز، درس شجاعت، ایثار و از خودگذشتگی را فرا بگیرند.
کریمیان در ادامه گفت: مردم ما خود را مدیون خون شهدا می دانند ، شهدا از ارزش های والای انقلاب اسلامی هستند که باید هرچه بیشتر این ارزشها را پاسداشت، به هیچ وجه این ارزشها را دشمنان نمی توانند از این ملت بگیرند. بدون شک فرهنگ ایثار و شهادت حسینی همان طور که در پیروزی انقلاب و هشت سال دفاع مقدس و پس از آن در استقلال و اقتدار نظام در برابر دشمنان و قدرتهای استکباری نقش محوری داشته است، در جامعه کنونی نیز موتور محرک گام دوم انقلاب است.
وی بزرگداشت یاد و خاطره شهدا را تکلیفی برای همه دانست که برای احیاء ارزشهای والا و مقدسی که مورد تاکید امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بوده و میباشد، گرامیداشت این الگوهای معرفت، رشادت و سعادت، کمترین رسالت ما در برابر آن اسوههای ایثار و مجاهدت است.
وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) که «بزرگداشت شهدا برای آینده این کشور حیاتی و ضروری است.» بر این اساس سرلوحه قرار دادن آرمانها، سلوک و منش شهدای معزز را برای پیدا کردن راه سعادت لازم و ضروری عنوان کرد.
خانواده شهدا طلیعه دار جهاد تبیین هستند
مدیرکل آموزش و پرورش پایتخت، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در ابعاد داخلی، منطقهای و جهانی را لازمه خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی مد نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی(مد ظله العالی) دانست و گفت: در این زمینه همان طور که رهبر فرزانه و حکیم انقلاب (مد ظله العالی) فرمودند جهاد تبیین باید مورد تاکید قرار گیرد که موفقیت در این زمینه با حضور خانواده معزز و سرافراز شهدا وایثارگران که همواره پرچمدار نهضت بودهاند و امروز نیز طلیعهدار جهاد تبیین هستند و سیره عملی و مجسم فرهنگ سرخ حسینی محسوب میشوند، حتمی خواهد بود.
کریمیان در ادامه اظهار کرد: اینک در مسیر گام دوم انقلاب اسلامی با معماری مقام عظمای ولایت حضرت آیت الله خامنه ای نسل برومند جوان و نوجوان کشور پیشگامان نسلی ارزشی و جهادی هستند که در مسیر تحول بنیادین نظام تعلیم و تربیت تجلی یافته اند. ایثار و شهادت در راه آرمان های وطن جزئی جدایی ناپذیر از فرهنگ غنی ایرانیان به ویژه در معلمان سلحشور و دانش آموزان برومند است، همانانی که در جای جای تاریخ با نثار جان والای خود حماسه ها آفریدند.
فداکاری و ایثارگری شهدا همواره بر تارک تاریخ تعلیم و تربیت کشور می درخشد
وی با اشاره به اینکه فداکاری و ایثارگری شهدا همواره بر تارک تاریخ تعلیم و تربیت کشور می درخشد، ترویج آموزه های ایثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در میان دانش آموزان کشور با تاسی به راه شهدای والامقام را وظیفه اصلی آموزش و پرورش در همه سطوح برشمرد و خاطرنشان کرد: شهادت معلمان و دانش آموزان والامقام یادآور مظلومیت شهدای کربلا در راه آرمان هاست که با ایثار جان خود درس بزرگی به همه آزادی خواهان تاریخ آموختند.
وی ادامه داد: از افتخارات آموزش و پرورش، تقدیم ۳۶ هزار دانش آموز و بیش از چهار هزار معلم شهید در هشت سال جنگ تحمیلی است که در آن ایام برای دفاع از کیان کشور حضور داشتند و ایثار گری کردند. برهمین اساس آموزش و پرورش شهر تهران با توجه به اهمیتی که تهران به عنوان کلانشهر الگوی جهان اسلام باید داشته باشد و نقش آفرینی کند، بر روی راهبردهایی در این زمینه تمرکز دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران «ایجاد پیوند عمیق بین فرهنگ ایثار و تجلی آن در برنامه های مستمر و در جریان آموزش و پرورش که قطعا موجب برکت و رحمت و پیشبرد امور میشود.»، « اولویت دهی به همکاران ایثارگر توانمند و مجرب وتوجه به توانمندی های جامعه ایثارگران فرهنگی در برنامهها و همکاری ها.»، «ایثار پژوهی و اقدام عملیاتی برای توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بهویژه از همکاران ایثارگر در آموزشوپرورش»، «مستندسازی، موردکاوی و استخراجدانش نهفته ایثارگران فرهنگی به عنوان گامیمهم در مدیریت دانش و پیشگیری از تکرار خطاها و حل مسائل مزمن جامعه»، «میسر ساختن مسیر پویایی رابطه معلم و دانش آموزو شکل گیری هویت،شخصیت وساختن آینده با حضور و مشارکت ایثارگران فرهنگی متعهد.»، «معرفی مصادیقی به عنوان الگوهای عملی به دانش آموزان وجوانان با توجه به نیاز جامعه به الگو های عملی که یکی از بهترین این الگوها شهید فهمیده و امثال این شهید والامقام هستند.» را بخشی از اقدامات مربوطه در آموزش و پرورش تهران دانست که با جدیت دنبال می شود.
همچنین در پایان این مراسم؛ از کتاب بیوگرافی شهدای فرهنگی شهر تهران رونمایی شد.