کرمانشاه - ایرنا - رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه گفت: باوجود هشدارهای پلیس فتا هنوز عده‌ای از هم‌وطنان فریب پیامک جعلی سامانه ثنا را خورده و با کلیک روی لینک، قربانی مجرمین سایبری می‌شوند.

سرهنگ «علی عباسی کسانی» روز سه‌شنبه به خبرنگار ایرنا توضیح داد: ارسال پیامک جعلی سامانه ثنا ترفندی است که کلاهبرداران و مجرمان سایبری در چند سال اخیر به آن رو آورده‌اند و متأسفانه باوجود هشدارهای پلیس فتا در رسانه‌ها هنوز افراد زیادی به دلیل بی‌دقتی در دام مجرمان سایبری گرفتار می‌شوند.

وی افزود: در این روش از کلاهبرداری فرد کلاهبردار با جعل آدرس اینترنتی سامانه ثنا (سامانه ثبت‌نام الکترونیک قضایی) پیامکی با محتواهایی نظیر ابلاغیه، ثبت شکایت در سامانه و... که در نهایت به نصب یک برنامه و صفحه پرداخت منتهی می‌شود برای شهروندان ارسال می‌کنند.

سرهنگ عباسی ادامه داد: از آنجایی‌که برخی از شهروندان باوجود مشاهده هشدارهای آموزشی به دلیل کم بودن مبلغ عنوان‌شده بر روی لینک کلیک می‌کنند، یک بدافزار که به محتوای پیامک‌ها دسترسی داشته و حریم خصوصی را نقض می‌کند بر روی گوشی نصب می‌شود.

رییس پلیس فتا کرمانشاه یادآوری کرد: با باز شدن این لینک جعلی، اطلاعات بانکی نیز توسط مجرمان سایبری اخذشده و متعاقباً حساب فرد توسط کلاهبرداران خالی می‌شود.

وی همچنین به کاربران توصیه کرد: درصورتی‌که هم‌وطنان روی این لینک‌ها کلیک کردند، به‌سرعت اینترنت تلفن همراه خود را قطع کرده و برنامه را پاک کنند زیرا بدافزار روی گوشی نصب‌شده که می‌تواند از طریق گوشی برای دیگران پیامک ارسال کند و دسترسی به محتوای گوشی داشته باشد.

سرهنگ عباسی کسانی افزود: برای مشاهده ابلاغ قضایی، نیاز به واریز وجه نبوده و هرگز با شماره سیم‌کارت شخصی ارسال نمی‌شود و باید توجه داشت پیام ابلاغ قضائی به افرادی که در سامانه ثنا ثبت‌نام کرده‌اند ارسال می‌شود و کسانی که در این سیستم ثبت‌نام نکرده‌اند به نشانی محل سکونت و یا محل کار افراد از طریق پست ارسال می‌شود.

رئیس پلیس فتا استان کرمانشاه در پایان خاطرنشان کرد: سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir مرجعی کامل از اخبار، اطلاعات و آموزش‌های سایبری بوده و کاربران با مراجعه به آن می‌توانند راهنمایی‌های لازم را دریافت نمایند. همچنین در صورت نیاز می‌توانند گزارش موارد مشکوک را در سامانه پاسخگویی به فوریت‌های سایبری با همکاران ما در میان بگذارند.