اردبیل _ ایرنا _ رئیس دادگستری خلخال گفت: محدودیت‌های ناشی از شیوع کرونا در جامعه موجب افزایش پرونده‌های قضایی در دادگستری این شهرستان در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با سال ماقبل آن شده است.

به گزارش ایرنا ، علی نباتی روز چهارشنبه در نشستی با امام جمعه خلخال افزود: در سال گذشته ۲۰ هزار و ۴۵۱ مورد پرونده قضایی در دادسرا و دادگستری این شهرستان تشکیل شده است.

وی گفت: از این تعداد پنج هزار و ۳۶۶ پرونده در شوراهای حل اختلاف این شهرستان رسیدگی شده و همچنین هشت هزار و ۲۰۴ پرونده مربوط به دادسرا و ۶ هزار و ۹۱۱ پرونده نیز مربوط به دادگاه‌های حقوقی ، کیفری و خانواده دادگستری خلخال در سال ۱۴۰۰ است.

وی با بیان اینکه کاهش پرونده‌های قضایی با ترویج فرهنگ صلح و سازش در جامعه از اهداف مهم قوه قضاییه و دستگاه قضایی است، اظهار کرد: با هدف دستیابی به این هدف دستگاه قضایی در ۶ سال گذشته اقدامات مطلوبی در تعیین تکلیف پرونده‌های معوق و کاهش موجودی پرونده‌ها داشته است.

وی با اشاره که در سال ۹۹ آمار خروجی پرونده‌های قضایی از آمار ورودی بیشتر بوده است، ادامه داد: در حالی که آمار ورودی پرونده‌های سال ۹۹ ، ۱۹ هزار و ۶۶ پرونده بود شعبات دادگستری و دادسرا و همچنین شوراهای حل اختلاف خلخال ۱۹ هزار و ۳۹۸ پرونده را در سال ۱۳۹۹رسیدگی کردند که بیشتر از آمار ورودی پرونده‌های سال ۹۸ است.

رئیس دادگستری خلخال افزود: سیاست قوه قضاییه کاهش ۲۰ درصدی سالانه موجودی پرونده‌های قضایی بوده و در این راستا دادگستری خلخال سه درصد بیش از سهم پیش‌بینی شده برای کاهش موجودی پرونده‌های قضایی عمل کرده است.

وی با بیان اینکه با وجود کمبود قاضی و همچنین کارمند در دادگستری و دادسرای خلخال و با توجه به حجم پرونده‌های ورودی رسیدگی به این حجم از پرونده نتیجه کار جهادی قضات و کارکنان خدوم دستگاه قضایی خلخال است، افزود: در کنار تلاش قضات شوراهای حل اختلاف واحدهای مصالحه دادگستری خلخال نیز در سال ۹۹ و سال گذشته و در مجموع موفق به رسیدگی به ۱۴ هزار و ۷۱ پرونده شدند که تعداد قابل توجهی از این پرونده‌ها منجر به ایجاد صلح و سازش در بین طرفین دعوا شده است.

نباتی اظهار کرد: با توجه به اینکه با سازش در یک پرونده از تشکیل چندین پرونده جنبی و مرتبط با اصل پرونده جلوگیری می‌شود به اهمیت نقش و جایگاه شوراهای حل اختلاف در ایجاد صلح و سازش در جامعه اشاره کرد و گفت: نتیجه تلاش شوراهای حل اختلاف کاهش پرونده‌های قضایی و ترویج فرهنگ صلح و سازش در جامعه است.

رئیس دادگستری خلخال با بیان اینکه میانگین آمار پرونده‌های معوق دستگاه قضایی این شهرستان ۲۸ درصد از میانگین کشوری پایین‌تر است، گفت: میانگین پرونده‌های قضایی معوق و یا جا مانده از سال‌های گذشته دادگستری خلخال ۵۰ درصد و میانگین پرونده‌های معوق در تشکیلات قضایی کشور ۷۸ درصد است.

وی از کسب رتبه نخست دادگستری خلخال در کاهش موجودی پرونده‌های قضایی خبرداد و افزود: موجودی پرونده‌های قضایی در سال ۱۳۹۹ ، ۲۳ درصد نسبت به پرونده‌های سال ماقبل آن و ۴۲ درصد در مقایسه با سال ۹۵ کاهش یافته است. 

نباتی به موفقیت تشکیلات قضایی این شهرستان در کاهش آمار جمعیت زندان خلخال اشاره کرد و گفت: میانگین جمعیت زندانیان مالی زندان خلخال در سال گذشته ۱۵ نفر بود که امسال به هفت نفر کاهش یافته است.

همچنین آرش جعفری ، دادستان عمومی و انقلاب خلخال نیز در این جلسه از تلاش برای کاهش پرونده‌های کیفری و جمعیت کیفری زندان خلخال خبرداد و گفت: برغم کاهش ۵۰ درصدی قضات و کارکنان فعال در دادسرای خلخال در مقایسه با چارت سازمانی تعریف شده آمار رسیدگی به پرونده‌های قضایی ۵۰ درصد بیش از ظرفیت کاری تعریف شده برای قضات و کارکنان در این دادسرا است.

امام جمعه خلخال نیز دستگاه قضایی نظام اسلامی ایران را پناهگاه مظلومان و ستمدیدگان دانست و گفت: در دین اسلام به اجرای عدالت به دیده عبادت نگریسته شده است. 

حجت‌الاسلام کریم اسدی ، بکارگیری روش افراط و تفریط از سوی مسئولان دستگاه‌های اجرایی را یکی از آفات سیستم اداری این شهرستان دانست و افزود: تفاوت حقوق کارکنان دولت با یکدیگر و با بانک‌ها ، پرداخت اضافه کار و پاداش‌های کذایی به کارکنان برخی از ادارات و دستگاه‌های اجرایی دولتی نیز از جمله مشکلات سیستم اداری است که انتظار می‌رود رفع این مشکل در دستور کار دولت سیزدهم قرار بگیرد.

وی با گرامیداشت هفته قوه قضائیه و یاد شهید بهشتی و ۷۲ تن از یاران باوفای انقلاب و نظام اسلامی اظهار کرد: کار در دستگاه قضایی کشور از بسیار دشوارتر از سایر شغل‌های رایج جامعه بوده و انتظار از مسئولان دستگاه قضا کمک به دولتمردان برای گذر از مشکلات اقتصادی امروزی کشور است.

خلخال در جنوب اردبیل قرار دارد.