نیویورک – ایرنا- مجید تخت‌روانچی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل اعلام کرد ما تحمیل تحریم‌ها توسط برخی از دولت‌ها را که از آنها به عنوان اهرم سیاسی در روابط دوجانبه خود استفاده می‌کنند، به شدت محکوم می‌کنیم.

 مجید تخت روانچی سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در سخنانی در سازمان ملل افزود: جمهوری اسلامی ایران اقدامات قهری یکجانبه را یکی از موانع اصلی که مانع تلاش‌های بین‌المللی برای ارائه کمک‌های بشردوستانه و همچنین یکی از منابع اصلی ایجاد بحران‌های انسانی در سراسر جهان می‌داند.

 دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: جامعه بین المللی در تلاش برای رسیدگی به شرایط اضطراری بشردوستانه با چالش های نوظهور و در حال تحول مواجه است.

وی ادامه داد: با افزایش تعداد افرادی که از اثرات بلایای طبیعی، درگیری‌های مسلحانه و اشغال خارجی رنج می‌برند، همه‌گیری COVID-۱۹ و همچنین اقدامات قهری یکجانبه، که از جمله به محاصره و حتی گرسنگی مردم منجر می‌شود، ظرفیت ما برای مقابله کاهش یافته و در عین حال مانع توسعه کشورهای فاجعه‌زده می‌شود.

تخت روانچی تصریح کرد: در منطقه ما، وضعیت وخیم انسانی در افغانستان، سوریه، فلسطین و یمن درد و رنج عظیمی را برای مردم به بار آورده است. و در همسایگی ما، هجوم گسترده پناهجویان افغان به کشورهای همسایه آن این فاجعه را به شدت تشدید کرده است.

سفیر ایران در سازمان ملل اظهار داشت: ما قویاً بر این باوریم که پرداختن به علل ریشه‌ای بحران‌های انسانی و شرایط اضطراری و همچنین سرمایه‌گذاری بیشتر در زمینه پیشگیری، تنها راه‌حل‌های پایدار و بادوام برای این پدیده جهانی است.

 وی گفت: از نظر ما، تمام اصول و اهداف منشور ملل متحد، به ویژه احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها، باید توسط همه کشورها و همچنین سازمان های کمک های بشردوستانه به شدت رعایت شود.

نماینده ایران در سازمان ملل تصریح کرد: ضمن تأکید بر نقش و مسئولیت اصلی دولت ها در واکنش به شرایط اضطراری بشردوستانه، مالکیت و رهبری ملی در هماهنگی کمک های بشردوستانه برای اطمینان از ارسال مؤثر کمک های بشردوستانه باید مورد اذعان قرار گیرد.

تخت روانچی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران بر اهمیت فعالیت‌های کمک‌های انسان دوستانه از جمله سیستم واکنش بشردوستانه سازمان ملل متحد با حفظ ماهیت صرفاً انسان دوستانه آن تأکید می‌کند.

وی افزود: نگرانی‌های مشروع درمورد منحرف شدن مسیر کمک‌های بشردوستانه و همچنین فعالیت‌های مغایر آن که تحت این عنوان صورت می گیرد باید بلافاصله با تحقیقات کامل و مستقل پاسخ داده شود. علاوه بر این، سازمان ملل متحد باید اطمینان دهد که تمام کمک های بشردوستانه بین تمام جمعیت های نیازمند بدون تبعیض و بدون دخالت بی مورد توزیع می شود.

سفیر ایران در سازمان ملل گفت: جمهوری اسلامی ایران اقدامات قهری یکجانبه را یکی از موانع اصلی که مانع تلاش‌های بین‌المللی برای ارائه کمک‌های بشردوستانه و همچنین یکی از منابع اصلی ایجاد بحران‌های انسانی در سراسر جهان می داند.

تخت روانچی تاکید کرد:  ما تحمیل تحریم ها توسط برخی از دولت ها را که از آنها به عنوان اهرم سیاسی در روابط دوجانبه خود استفاده می کنند، به شدت محکوم می کنیم. جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که در معرض انواع بلایای طبیعی از جمله زلزله، خشکسالی، گرد و غبار و طوفان شن و سیل  قرار دارد که منابع ما را تحلیل می برد، از تحریم های یکجانبه غیرقانونی به شدت آسیب دیده است.

وی افزود: در راستای سند "چارچوب سِندای برای کاهش خطر بلایا،" انتظار می رود گامی عملی زیر نظر سازمان ملل برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای به‌ویژه کشورهای همسایه در مهار بلایایی مانند گرد و غبار برداشته شود. ما همچنین از همکاری میان نهادهای مربوطه سازمان ملل در مورد مسائل مربوط به بلایا، از جمله تقویت تاب آوری، کاهش خطر، توانبخشی و بازسازی استقبال می کنیم.

جمهوری اسلامی ایران همچنین از بیانیه ای که نماینده پاکستان از طرف گروه ۷۷ و چین ارائه کرد، حمایت نمود.

گروه ۷۷ و چین به آثار منفی اجتماعی و اقتصادی اقدامات اجباری یکجانبه (تحریم های یکجانبه) اشاره کردند و بر پیامدهای منفی این تحریم ها بر ظرفیت کشورهای هدف برای پاسخگویی مؤثر به چالش های بشردوستانه از جمله همه گیری کووید-۱۹ تاکید، و تعهد دولت ها برای لغو و خودداری از اعمال آن تحریم ها را یادآوری کردند.