علی باستی شامگاه سه شنبه در حاشیه برگزاری رویداد راهکارهای توسعه محصول استارتاپ کافه کارآفرینی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : استارتاپها به هنگام شکست مسیر خود را عوض کرده چرخیده و در سمت و سوی دیگری به راه خود ادامه می دهند.
وی مبحث آموزش در کسب و کارها را بسیار حائز اهمیت عنوان کرد و افزود : مهمترین مسئله در این رابطه شبکه یابی است ؛ افرادی که دارای کسب و کار هستند با شرکت در این کارگاهها با هم آشنا شده و کارهای جدید و میان رشته ای به وجود می آورند.
رئیس پارک علم و فناوری گیلان در ادامه با اشاره به اینکه آموزش برای افراد دارای کسب یک ضروریت است گفت : برای تبدیل ایده به کسب و کار تنها ۲۰ درصد مسیر تبدیل ایده به کسب و کار طی می شود و ۸۰ درصد افرادی که وارد کسب و کار میشوند از آنکه می توانند فروش داشته باشند و برای توسعه شرکت بازاریابی کنند بی اطلاع اند.
باستی بزرگترین مشکل شرکت های فناور گیلان با توجه به گرانی زمین و ساخت و ساز، فضای فیزیکی برای استقرار عنوان و تصریح کرد: افراد فارغ التحصیل با ایده وارد پارک علم و فناوری میشوند و ما فضای آموزشی ،آزمایشگاهی، نمایشگاهی، برگزاری دوره های آموزشی، مربی برای آموزش کسب و کار و سایدگر امکانات را در اختیار آنها گذاشته و این افراد از معافیت های مالیاتی برخوردار می شوند.
بایستی اظهار داشت : ما این افراد را آموزش داده و به کسب و کارهای جدید کمک می کنیم اما آمارهای جهانی می گویند که ۸۰ درصد کسب و کارهای نوپا شکست می خورند و بخش کمی از آنها شرکت های موفق و بزرگی می شوند و پارک علم و فناوری سعی دارد این شکست ها را به حداقل برساند.
کافه کارآفرینی رویداد راهکارهای توسعه محصول استارتاپ را به منظور بررسی راهکارهای توسعه محصولات استارتاپی به جهت رفع نیازهای تولید را با حضور محمود مرادی از اساتید حوزه مدیریت دانشگاه گیلان برگزار کرد .
در این رویداد مرادی مدیریت انتقال تکنولوژی ، مبانی کارگاه توسعه محصول، بایستههای کلی یک فعالیت اقتصادی، شناخت فضای کسب و کار، سهم اقتصاد کلان و نیاز بازار ،زنجیره ارزش شبکه توزیع و نوآوری بازار ، تحقیق و توسعه ،محافظت از نوآوری و سایر موضوعات پیرامونی را برای شرکت کنندگان در این رویداد تبیین کرد.
۷۵ شرکت دانش بنیان در استان گیلان وجود دارد که در حوزه های مختلفی به فعالیت می پردازند ، بخشی از این شرکت ها در پارک علم و فناوری و بخش دیگری در نواحی صنعتی و منطقه آزاد انزلی مستقر هستند.همچنین ۳۵۰ هسته ، واحد و شرکت فناور در پارک علم و فناوری استان گیلان مستقر هستند که هزار و ۸۰۰ نفر نیروی تحصیل کرده در آن کار می کنند.