امان الله طوقی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: چیکو به عنوان میوه گرمسیری در سطح ۱۸۵ هکتار از باغات میوه سیستان و بلوچستان کشت میشود.
وی ادامه داد: باغداران سیستان و بلوچستان تا مرداد به برداشت چیکو مشغول هستند بطوریکه امسال پیشبینی میشود یکهزار تن از این محصول تولید و روانه بازار مصرف شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: این محصول گرمسیری عمدتا در شهرستانهای چابهار، سرباز، کنارک و قصرقند کشت میشود.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان با دارا بودن شرایط آب و هوایی تقریبا استوایی، گرم و مرطوب خواستگاه متنوع ترین میوه های گرمسیری کشوراست به طوری که در تولید برخی میوه ها در ایران بیرقیب است.
چیکو یکی از درختان میوه مناطق گرمسیری است که در شهرستان های جنوب سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط اقلیمی گرم و مرطوب بخوبی رشد میکند که هم مصرف خوراکی و هم دارویی دارد.
درخت چیکو رشد نسبتا کمی دارد ولی دارای عمر طولانی و در مقابل بادهای شدید نیز مقاوم است و خشکسالی متوالی را بخوبی تحمل می کند و از نظر تحمل به میزان شوری خاک نیز مشابه درختان خرما است.
میوه چیکو به دو شکل گرد و تخم مرغی است که در زمان نارس بسیار سفت و غیرقابل مصرف است و طعم شیرینی آن شبیه گلابی است، هم تازه خوری دارد و هم در تهیه شیرینی، سالاد و دسر مورد استفاده قرار میگیرد.
میوه درخت چیکو مصرف خوراکی دارد اما از بخش های مختلف آن مثل گل ها، برگ ها، میوه نارس، پوست و بذر چیکو نیز به عنوان دارو استفاده میشود.
تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۷
زاهدان- ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون ۸۰۰ تن میوه گرمسیری چیکو از سطح ۱۲۲ هکتار از باغات باور این استان برداشت و روانه بازار مصرف شد.